سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

جلوگیری از انزال ارتباطی با سرطان پروستات ندارد


پرسش: من مشکوک به سرطان پروستات هستم . آیا داروی درمان قطعی سرطان پروستات وجود دارد؟

جلوگیری از انزال ارتباطی با سرطان پروستات ندارد


پاسخ: درمان سرطان پروستات
با در نظر گرفتن شرایط بیمار ممكن است یك یا تركیبی از این الگوها تجویز شود:
تحت نظر گرفتن بیماری: در این روش بیمار به طور دقیق تحت نظر پزشك قرار می گیرد، بدون اینكه الگوی درمانی بر روی او اعمال شود. این روش برای بیمارانی تجویز میشود كه جراحی برایشان مفید نیست و یا رشد غده سرطانی پروستات آنها بسیار كند و آهسته است و در درازمدت تأثیر سوء بر سلامتی او نخواهد گذاشت.
رادیوتراپی از روش های درمانی انواع سرطان از جمله سرطان پروستات است
جراحی: برداشتن كامل غده پروستات (پروستكتومی Prostatectomy).
كرایوتراپی (Cryotherapy) : استفاده درمانی از سرمای شدید. در این روش سوند (probe) سونوگرافی به داخل مقعد انداخته می شود تا پزشك تصویر محل مورد نظر را بر روی صفحه ببیند. در این روش پزشك با انداختن سوند درون غده پروستات از طریق شكاف كوچكی بین مقعد و كیسه حاوی بیضهها نیتروژن مایع را به غده پروستات هدایت میكند. نیتروژن مایع در داخل بافت منجر به انجماد بافت و انهدام سلولهای سرطانی بافت غده پروستات میشود. كرایوتراپی روشی موثر برای درمان مقاطع كوچك ابتلا به سرطان است. احتمال آسیب دیدگی مثانه و التهاب دستگاه تناسلی از عوارض جانبی این روش است.
شیمی درمانی: استفاده از داروهای شیمیایی منجر به انهدام سلولهای سرطانی می شود. عوارض جانبی شیمی درمانی عبارتند از: ریزش موی سر و ابرو، كاهش گلبولهای سفید خون، ضعف سیستم ایمنی و دفاعی بدن، عفونت، احساس درد، خشكی دهان و پوكی استخوان.
?-رادیوتراپی: از آنجا كه تومور ممكن است بافتهای اطراف غده پروستات را در بر گرفته باشد انجام جراحی و برداشتن غده پروستات كافی نیست و هر تظاهری از وجود PSA در آزمایش حاكی از گستردگی تومور است. در چنین وضعیتی الگوهای درمانی وسیعتری مانند رادیوتراپی پی گیری می شود. هدف از رادیوتراپی كنترل رشد سلولهای سرطانی است. تابش اشعه به محل تومور ممكن است به صورت خارجی یا داخلی باشد.
رادیوتراپی خارجی: در این روش بیمار در معرض تشعشع قرار میگیرد. اشعه از چند زاویه مختلف از خارج از بدن به تومور هدایت می شود. این روش كاملا بدون درد است و به مدت ? تا ? هفته ادامه دارد. ولی بیمار از عوارض جانبی مانند تحریكپذیری مقعد، اسهال و خستگی مفرط ناشی از تابش پرتو گزارش می دهد. اثرات اشعه ممكن است واكنشهای پوستی به صورت التهاب، خارش، سوزش، ترشح یا پوسته پوسته شدن پوست را به دنبال داشته باشد. تهوع، استفراغ، بیاشتهایی و آسیبهای عروقی و تنفسی می تواند از دیگر عوارض جانبی رادیو تراپی باشد. همچنین رادیوتراپی ممكن است باعث سركوب سیستم خونساز بدن و كاهش گلبولهای سفید و ضعف سیستم ایمنی بدن و نهایتا بروز عفونت شود.
رادیو تراپی داخلی یا براكی تراپی (Brachy therapy): براكی تراپی برای رساندن مستقیم مقدار زیادی اشعه به ضایعه بدخیم است. در این روش، در اتاق عمل با استفاده از سرنجهای نازك مواد یونیزه در بدن بیمار كاشته میشود.
هورمون درمانی : از آنجا كه هورمون تستوسترون به رشد سرطان غده پروستات كمك می كند، هدف از هورمون درمانی كاهش هورمون جنسی در بدن است. این روش با به كارگیری داروهای ضد تستوسترون انجام میگیرد و شامل تجویز هورمون استروژن به عنوان قرص است كه تاثیر ضد تستوسترون دارد. عوارض جانبی استفاده از قرصهای حاوی استروژن شامل درد در پستان و رشد پستان است كه با قطع مصرف قرصها از بین می رود.
جلوگیری از مرگ و میر ناشی از سرطان پروستات با تشخیص زودرس امكانپذیر است. اكنون با اطلاعات و روشهای جدید الگوهای درمانی، برای درصد بالایی از بیماران مبتلا به سرطان پروستات، امكان بهبودی كامل فراهم شده است.
درمانی که برای سرطان پروستات انجام می شود و میزان پاسخ به درمان به میزان گسترش بیماری در بدن بستگی دارد و تلاش ها بر این است که از گسترش بیماری در بدن جلوگیری شود . وقتی بیماری در بدن حالت منتشر پیدا کند اقدامی که بتواند بیماری را درمان کند وجود ندارد و روش های درمانی می تواند تا حدی علایم بیماری را تخفیف دهد . در این مرحله اقدام خاصی علاوه بر درماهایی که صورت گرفته است نمی توان انجام داد
سرطان پروستات مانند سرطانهای دیگر بدلیل رشد بیش از حد و خارج از کنترل سلولها می باشد . و مانند سرطانهای دیگر درابتدا در محل پروستات افزایش می یابد و بعد از آن به تدریج گسترش پیدا کرده و در اطراف و قسمت های دیگر بدن انتشار می یابد . این حالت باید از بزرگ شدن خوش خیم پروستات متمایز گردد. جلوگیری از انزال ارتباطی با سرطانی شدن پروستات ندارد .
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.