سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

زایمان زودرس | عوارض احتمالی زایمان زودرس


زایمان زودرس و مشکلات نوزادان

زایمان زودرس و تولد نوزادان زود تر از موعد طبیعی یکی از مهم ترین دغدغه ها و نگرانی های زوج ها به ویژه مادران جوانی است که در انتظار تولد فرزندشان به سر می برند چرا که تولد زودهنگام نوزاد و تکامل نیافتن اندام های او از جمله مهم ترین عوامل بروز این نگرانی است زیرا مقاومت و ایمنی بدن نوزاد را در برابر بیماری ها و عفونت های احتمالی به حداقل می رساند و در شرایطی خاص خطر مرگ را نیز برای نوزاد به همراه دارد.

در صورتی که دچار زایمان زودرس شدید چه مشکلات و پیامدهایی سلامت جنینتان را تهدید می کند و با چه راههایی می توان از بروز تولد نوزاد نارس پیشگیری کرد نظر متخصصین در این زمینه چیست؟تولد زودهنگام

حال، نتایج یک تحقیق جدید پیشنهاد می کند این مساله شاید به این خاطر باشد که تولد زودرس، ارتباط های مغزی را که در رابطه با توجه، ارتباط با دیگران و احساسات است، ضعیف می کند.


زایمان زودرس | عوارض احتمالی زایمان زودرس

زایمان زودرس و تاثیر آن بر نوزادان

تولد نارس، علت اصلی و اولیه ناتوانایی های نورولوژیکی میان کودکان آمریکا است و این دسته از نوزادان، در معرض خطر بیشتر ابتلا به ناهنجاری های شناختی، اوتیسم و اختلال بیش فعالی و کم توجهی قرار دارند. هدف محققان در این مطالعه، درک بهتر از تاثیر تولد نارس بر مغز، و اینکه چگونه زایمان زودرس می تواند به مشکلات نورولوژیکی و سایکولوژی در کودکان بیانجامد.

محققان آمریکایی در این مطالعه با استفاده از fMRI و تصویربرداری دیفیوژن تنسور، از مغز 76 نوزادی که حداقل 10 هفته زودتر متولد شده بودند، همچنین مغز 58 کودکی که به موقع به دنیا آمده بودند، اسکن کردند.

نتایج نهایی حاکی از آن بودند که، در مقایسه با نوزادان سر موقع متولد شده، شبکه های مغزی مرتبط با ارتباط با دیگران، تمرکز و توجه و احساسات در نوزادان نارس ضعیف تر بوده است. خصوصا آنکه، این تیم تحقیقاتی دریافت در راه های ماده سفید مغز نوزادان نارس ناهنجاری هایی وجود دارد. علاوه براین، پژوهشگران تفاوت هایی را در شبکه های مغزی در حال استراحت نوزادان نارس پیدا کردند که قبلا با اختلالات یادگیری و تکاملی مرتبط دانسته شده بودند. نکته جالب در این مرحله، وجود تفاوت های قابل توجه میان شبکه های حالت پیش فرض و فرونتوپاریتال نوزادان نارس گزارش شد که در مقایسه با نوزادان به موقع متولد شده به دست آمدند. هر دوی این شبکه ها با احساسات مرتبط هستند و پیوند آنها با اوتیسم و ADHD مشخص است.

براساس یافته های به دست آمده، محققان این مطالعه پیش فرضی را مطرح کرده و معتقدند تفاوت های شناخته شده در شبکه های نوزادان نارس احتمالا در مشکلات نورولوژیکی و تکاملی آنها که اغلب در مراحل بعدی زندگی بروز می کنند، دخیل هستند.

به منظور تائید این موضوع، محققان در تلاش هستند تا ارزیابی های مربوط به پیگیری نوزادان را در 2 و 5 سالگی انجام دهند. همچنین قصد دارند اسکن های بیشتری از مغز آنها، وقتی به 9 تا 10 سالگی می رسند، انجام دهند.

چگونه نوزادی طبیعی داشته باشیم

برای پیشگیری از تولد نوزاد نارس نکات پراهمیتی وجود دارد که رعایت کردن آن ها می تواند تا حد زیادی از تولد نوزاد نارس پیشگیری کند و احتمال تولد نوزاد را در زمانی زود تر از زمان طبیعی به حداقل ممکن برساند.

در طول دوران بارداری ارتباط خود را با پزشک تان قطع نکنید. به او مراجعه کنید و روند رشد جنین و علائم عمومی بدن خود و جنین تان را بررسی کنید.

قبل از مصرف هرگونه دارو حتی مسکن ها با پزشک تان مشورت کنید و از مصرف داروهای شیمیایی و طبیعی بدون مشاوره با پزشک یا متخصص طب سنتی پرهیز کنید.

رژیم غذایی خود را دست کم نگیرند و مصرف خوراکی ها و مواد غذایی سالم به ویژه گوشت ماهی که سرشار از امگا3 است را فراموش نکنید.

وزن خود را در شرایط طبیعی نگه دارید و مراقب باشید که در دوران بارداری بیش از حد دچار اضافه وزن و چاقی نشوید.

از استعمال سیگار و قرار گرفتن در محیطی که در آن افراد سیگاری حضور دارند، پرهیز کنید.

زایمان زودرس ، عوارض احتمالی زایمان زودرس