شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
ترک عادت مقدمه موفقیت است
![ترک عادت مقدمه موفقیت است](/web/imgs/16/141/rlhrl1.jpeg)
در زمان و مکانی که دیگران شکست خوردهاند شما میتوانید موفق باشید؛ شما میتوانید یک عادت جدید را شروع کنید یا یک عادت کهنه را کنار بگذارید در حالی که دیگران نه عادت جدیدی را وارد زندگیشان میکنند و نه عادت کهنهای را از زندگیشان بیرون میاندازند...
شما میتوانید زندگیتان را تغییر دهید؛ نه فردا بلکه همین امروز؛ اگر میخواهید اعتیادتان به موادمخدر، الکل یا سیگار را کنار بگذارید، وزنتان را کاهش دهید، کمتر قهوه بخورید، دیگر سر کودکتان فریاد نکشید، درآمد بالاتری داشته باشید یا حتی در کارتان اعتمادبهنفس بیشتری داشتهباشید، کمی صبر کنید زیرا بیشتر مردم وقتی یک عادت جدید را وارد زندگیشان، میکنند ۱۰ عادت خوب دیگر را از یاد میبرند؛ در حالی که اگر عادتهای خوب فراموش یا ترک شود، موفقیت شما از بین میرود قبل از اینکه حتی شروع به کاری کرده باشید. اگر به این ۱۰ نکته توجه کنید، موفقیت شما در آینده تضمین خواهدشد.
۱) شناسایی عادتها
کنجکاو و ریزبین باشید. میخواهید وزنتان را کمکنید؟ دقیق بدانید که چه میزان میخواهید وزنتان کم شود و در چه محدوده زمانی میخواهید این کار را انجام دهید. مثلا اگر میخواهید ۵ کیلوگرم در ۵ ماه کم کنید، برنامهای بریزید که ماهی یک کیلوگرم وزنتان پایینبیاید. شاید بپرسید این مساله چه ربطی به عادتها دارد؟ اگر عادتهای بد غذایی خود را بشناسید، ماه به ماه، هفته به هفته، روز به روز و ساعت به ساعت، در ترک آنها تلاش میکنید. کمتر شیرینی میخورید، بیشتر فعالیت میکنید، مسیری را پیاده تا سر کار میروید و... این یعنی ترک یک عادت بد و به دست آوردن یک عادت خوب.
۲) لذت شروع کردن یا ترک یک عادت بد
شما به یک انگیزه قوی برای انجام کارها نیاز دارید تا در سربالاییهای مسیر هلتان بدهد و در چالهها دستتان را بگیرد. شما باید مشتاق ترک یک عادت یا مشتاق شروع یک عادت جدید باشید و این، اصلیترین قدم است. اگر در حال حاضر از شرایطی که دارید راضی هستید و از آن لذت میبرید، هرگز موفق به تغییر آن نخواهید شد چرا که درونتان صدایی به شما میگوید نیازی به تغییر نیست و همهچیز خوب است. آیا علت تصمیم شما برای تغییر این است که دیگران مدام به شما میگویند باید تغییر کنید؟ این انگیزه شاید شما را تکان بدهد، اما حرکت نه!
باید به صدای درونتان و آنچه از شما میخواهد گوش دهید. البته گاهی صدای درونتان با خواست منطقی شما هماهنگ نیست و این تضاد شما را مدام به عقب و جلو میبرد. در این وضعیت چه باید بکنید؟ با خودتان حرف بزنید و توضیح بدهید با این کاری که انجام میدهید، چه چیزهایی به دست میآورید و چه چیزهایی را از دست میدهید. یک فهرست تهیه کنید؛ فهرستی که به شما بگوید اگر این کار را انجام دهید چه میشود و اگر انجام ندهید. چه برای به دستآوردن موفقیت باید بدانید «چرا» میخواهید تغییر کنید و هر چقدر جواب این «چرا» محکمتر و اصولیتر باشد؛ آینده روشنتر خواهد بود. آیا واقعا میخواهید به هدفتان برسید؟ این سوال را خیلی جدی از خودتان بپرسید. اگر جواب مثبت است، پس حتما موفق خواهید شد، در غیر این صورت نه...!
۳) برای خودتان روشن کنید چرا این عادت را ایجاد یا ترک کردهاید
گاهی عادتهای نادرست ما راهی اشتباه بودهاند برای دور شدن از استرس و مشکلهایی که داشتهایم و نتوانستهایم آنها را حل کنیم. سیگار کشیدهایم چون تحمل مشکلی را نداشتهایم؛ قرص آرامبخش خوردهایم چون بیخواب شده بودهایم؛ کارمان را درست انجام ندادهایم چون اصلا کارمان را دوست نداشتهایم واما برای مدیریت استرسها و از بین بردن و تعدیل آنها راههای بهتر و ایمنتری هم وجود دارد. اگر در حال فرار از گذشته هستید، بهتر است دست از فرار بکشید و با آن مواجه شوید. ترستان را کنار بگذارید و راهحلی برای گذشتههایی که آزارتان میدهد، پیدا کنید. اگر از اضافهوزن عذاب میکشید، دست از ملامت خودتان بردارید و به جای آن روزی نیم ساعت ورزش کنید. به جای صرف وقت برای تماشای تلویزیون و حرفزدن با تلفن، ورزش کنید. اگر نمیتوانید، حتما خیلی تنبل هستید و باید بدانید تنبلها جایی در میان افراد موفق ندارند، پس حرص نخورید و همان تلویزیونتان را تماشا کنید. میتوانید از دوستان نزدیکتان هم کمک بگیرید. با آنها درددل کنید و و از ضعفها و ترسهایتان بگویید. به یاد داشته باشید فراموشکردن یک اتفاق ناخوشایند، به زمان نیاز دارد. عجله نکنید. وقت به اندازه کافی دارید البته اگر از ته دل بخواهید.
۴) پیامهای منفی را با پیامهای مثبت جابهجا کنید
از لحظهای که تصمیم میگیرید عادت بدی را ترک کنید؛ تغییر را شروع کردهاید. به خودتان یادآوری کنید: «من در حال کم کردن وزن هستم»، «دفعات سیگار کشیدن من کم شده»، «میخواهم درس بخوانم» و... این پیامها میتواند به شما کمک کند تا مسیرتان را ادامه دهید. به عقب نگاه نکنید، به زمانی که از دست دادهاید و به زمانی که صرف اعتیاد یا رابطه عاطفی اشتباه کردهاید؛ فکر نکنید. اگر واقعا به کارتان ایمان داشته باشید، میتوانید پیامهای بد و منفی را که در مغزتان ریشه دوانده کمکم با پیامهای خوب و مثبت جایگزین کنید. خودتان را دوست داشته باشید، از عادتهای بدتان متنفر باشید نه از خودتان! خودتان را ببخشید همانطور که خدا وعده داده ما را میبخشد. جملههای مثبت و امیدبخش را از اینترنت، کتاب، روزنامه و.... جمع و در مورد آنها فکر کنید. شما میتوانید موفق باشید اگر واقعا و از صمیم قلب بخواهید.
۵) کنجکاوی به خرج دهید
برای موفقیت برنامهریزی داشته باشید. زیرا برای دستیابی به آن به جزییات نیاز دارید. دقیقا بدانید هدف نهایی شما چه نقطهای است و برای رسیدن به آن چند سال، روز، ماه و ثانیه وقت دارید. دقیقا بدانید وسایلی که برای طی این مسیر لازم دارید، چیست؟ کتاب، یک وسیله ورزشی، کفش، یک مشاور و یک ... از درست بودن راهتان مطمئن شوید. آیا برای شما این رژیم که هزینه هم دارد، موثر است؟ آیا این مشاور واقعا در کارش تخصص دارد؟ آیا این ماده باعث ترک اعتیاد میشود؟ از اطلاعات اینترنت هم استفاده کنید.
۶) مسوولیتپذیر باشید
اگر بخواهید میتوانید همانی باشید که در رویاهایتان تصور میکنید اما واقعا رسیدن یا نرسیدن به هدف به خود شما ربط دارد. این نکتهها واقعا تضمینکننده موفقیت هستند به شرطی که اهل عمل باشید و کارهایی که باید، انجام دهید. تمام همه کارهای لازم را روی برگهای بنویسید و در پایان هر روز در مورد آنها از خودتان بازخواست کنید و به خودتان پاسخگو باشید.
۷) رفتارتان را تقویت کنید
به رفتار مثبت جدیدتان جایزه بدهید. به سینما بروید. یک لباس تازه یا یک خوراکی خوشمزه بخرید. همه اینها مغز شما را برای انجام یک کار مثبت تشویق میکند. خیلی به خودتان سخت نگیرید یا سهلانگار نباشید. خودتان را جمعوجور و مثل یک انسان بالغ رفتار کنید.
۸) یک سیستم تقویتی داشته باشید
یک دوست پیداکنید، یک همراه دلسوز، حتی یک گروه مناسب که آنها هم شرایطی مثل شما داشته باشند. گروههایی مثل گروههای ترک اعتیاد، گروههای همراه خانواده و... دست از ویرانکردن خودتان بردارید و برای اینکه وضعیت بهتری داشته باشید تلاش بیشتری بکنید. اگر در یک جمع قرار بگیرید و ببینید فقط شما مشکل ندارید و دیگران هم مثل شما مشکل دارند حتی مشکلهای بزرگتر از شما، خواسته یا ناخواسته اعتماد به نفس و دلگرمی بیشتری پیدا میکنید.
۹) برنامه جلوگیری داشته باشید
اگر میخواهید طی مسیر موفقیت، موفق باشید، گاهی با خودتان کاملا خلوت کنید و فهرست آنچه باید و آنچه نباید انجام دهید را مرور کنید. گاهی حمام بهترین مکان برای این کار است! اگر دیدید خیلی عقب هستید، نسخه جملههای مثبت را به کار بگیرید. اجازه ندهید طولانی بودن مسیر شما را از پا بیندازد. در این مرحله داشتن یک فهرست از افرادی که میتوانند به شما انرژی مثبت بدهند هم کارساز است.
۱۰) اتاق گریه تدارک ببینید
در راه تغییر و ترک عادت، همیشه دلهرهها و سختیهایی وجود خواهد داشت که این مسیر باعث میشود احساس ناراحتی شدیدی کنید ولی طبیعی است پس منتظر چنین لحظاتی باشید و برای آن اتاق گریه تدارک ببینید تا بتوانید در مواقع لزوم بغضی بترکانید و دلی آسوده کنید. به هر حال باید بدانید اوج این حالت در ۳۰-۲۰ روز اول تغییرات است یا در نیمهنهایی آن. در این مدت شما اجازه دارید حسرت گذشته را بخورید اما حواستان جمع باشد که نباید خیلی طولانی شود.
و آخر هم اینکه همانقدر که ممکن است موفق بشویم ممکن است شکست بخوریم پس اگر میخواهید دل به دریا بزنید تا حدامکان هم به غرق شدن فکر کنید و هم به پیدا کردن صدف!
ترجمه: سمیرا امین
منبع: Self growth
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست