سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
عفونت مثانه در کودکان، علاجش چیست؟
عفونت های مثانه در اثر باکتری ها ایجاد می شود که در مثانه رشد می کند. تقریبا تمام عفونت های مثانه ناشی از باکتری است که از طریق مجرای پیشاب وارد مثانه می شود. کانال ادراری از مثانه به سمت نوک آلت تناسلی در مردان و به ناحیه دفع ادرار در زنان است. باکتری قادر به حرکت است و به سمت مجرای پیشاب می روند و وارد مثانه می شوند. باکتری ناشی از مدفوع کودک و یا کولون است.
اکنون که کودک من این مشکل را دارد، احتمال این که دوباره عود کند چقدر است؟
التهاب مثانه در مردان بسیار غیر شایع است. اگر مردان تاریخچه التهاب مثانه یا عفونت مثانه داشته باشند، این علامت بالقوه شرایط ناهنجار زمینه ساز جدید مثانه یا مجرای پیشاب مردان است. احتمال اینکه این مشکل دوباره اتفاق بیفتد اگر کودک علل زمینه ای قابل توجهی داشته باشد، بالا است. در زنان التهاب مثانه متداول تر است به خاطر اینکه مجرای پیشاب یا کانال ادراری از مثانه به سطح پوست کوتاه تر است و بیشتر احتمال دارد که باکتری بتواند وارد مثانه شود. به علاوه، باکتری های بیشتری در ناحیه واژن نسبت به سطح آلت تناسلی مردان وجود دارد مگر این که مرد ختنه نشده باشد. احتمال عود آن در زنان طی دو سال بعد از ابتلا به یک عفونت تقریبا ۲۰% است.
درمان عفونت مثانه در کودکان چیست و چقدر طول خواهد کشید؟
درمان برای عفونت مثانه شامل مایعات فراوان، آنتی بیوتیک های خاص برای ریشه کنی باکتری از مثانه، ادرار مکرر برای خالی کردن مثانه تا حد ممکن به صورت کامل و بهداشت ناحیه ی تناسلی است. عموما، درمان آنتی بیوتیکی بین سه تا ده روز لازم است. با این حال، مایعات فراوان، خالی کردن مکرر مثانه و بهداشت ناحیه ی تناسلی باید بعد از اینکه عفونت برطرف شد، ادامه پیدا کند.
اگر داروها استفاده شود، اثرات جانبی آن ها چیست؟
هر داروی آنتی بیوتیکی می تواند واکنش آلرژیک همراه با جوش پوستی ایجاد کند. در موارد کمتری دارو می تواند ناراحتی شکمی، اسهال و عفونت های قارچی در ناحیه واژن در زنان ایجاد کند. با این حال، هر آنتی بیوتیک اثرات جانبی خاص دارد و شما باید با پزشک یا داروساز درباره این مسئله مشورت کنید.
زمانی که درمان عفونت مثانه در کودکان شروع شد، چه مدت علائم طول می کشد ؟
معمول ترین علائم عفونت های مثانه سوزش همراه با ادرار کردن و دفعات زیاد دفع ادرار است. زمانی که درمان خاص شروع می شود، سوزش با ادرار کردن و ادرار مکرر معمولا در بیست و چهار تا هفتاد و دو ساعت برطرف خواهد شد.
آیا هیچ مطالعه تصویر برداری با اشعه X وجود دارد که بتواند دلیل آناتومیک زمینه ساز برای این نوع عفونت را تعیین کند؟
بله. تعدادی مطالعات اشعه ایکس وجود دارد که نوعا برای ارزیابی کلیه ها و مثانه بعد از عفونت مثانه انجام می شود. با این حال بحث زیادی درباره اینکه چه زمان و چه تست هایی باید انجام شود وجود دارد. نوعا یک اولتراسونوی کلیوی و مثانه برای ارزیابی کلیه ها و بررسی سنگ های کلیه انجام می شود. یک سیستوارتوگرام تخلیه ای (VCUG) نوعا برای ارزیابی مثانه استفاده می شود. یک کاتتر کوچک وارد مثانه می شود و مثانه با رنگ پر می شود تا شرایط شناخته شده به عنوان رفلکس وزیکوارترال یا برگشت ادرار به کلیه بررسی شود.
اگر پسر عفونت مجرای ادرار داشته باشد، بیشتر پزشکان اولتراسوند کلیوی و VCUG را توصیه می کنند. در زنان اگر کودک یک عفونت زیر سن ۵ سالگی داشته باشد، بیشتر اورولوژیست ها در این زمان ارزیابی با اولتراسوند کلیوی و VCUG را توصیه می کنند. اگر کودک بالای ۵ سال باشد، عموما عمل بعد از دو عفونت شروع خواهد شد.
اگر ناهنجاری آناتومیکی وجود داشته باشد، آیا باید به اورولوژیست کودکان مراجعه کنیم؟
بله. اگر هر ناهنجاری آناتومیکی مثل رفلاکس وزیکواورترال، انسداد مجرای ادراری، سنگ های کلیوی یا مثانه یا هر ناهنجاری دیگر کلیه یا مثانه وجود داشته باشد، بیمار و خانواده باید اندکی بعد از آن به اورولوژیست مراجعه کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست