چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

عفونت گوش، کودکان 6 تا 18 ماهه را بیشتر تهدید می‌کند


تبیان: پس از بروز تورم در شیپور استاش و انسداد ناشی از آن و كاهش هوادهی فضای گوش میانی، رشد باكتری ها افزایش می یابد و به عفونت منجر می انجامد. اوتیت مدیا (عفونت گوش میانی) مخصوصا در كودكانی بروز میكند كه به نقص ایمنی و عدم رشد كافی در سیستم ایمنی دچار هستند و در نتیجه التهابهای مكرر شیپور استاش، امكان تخلیه كافی و هوادهی مناسب گوش میانی را از دست می دهد. عفونت در فضای گوش میانی به دو صورت به 2 نوع بروز می كند: حاد و ترشحی. در نوع حاد، علایم به صورت درد، تب و تورم پرده گوش و قرمزی همراه با آن دیده می شود اما نوع ترشحی، زمانی رخ می*دهد كه گوش میانی به قدر كافی تخلیه شده و مایع پشت پرده گوش تجمع می كند. در این حالت، نوزاد یا كودك احساس درد ندارد و هر 2 گونه بیماری گاهی بدون درمان دارویی سیر بهبودی خواهند داشت.
باید آگاهی داشت كه در بسیاری از نوزادان، علایم به صورت عمومی و كلی است و امكان تشخیص یا حدس بروز بیماری توسط والدین آنها وجود ندارد؛ به خصوص در نوزادان زیر 2 ماه باید نسبت به علایم عمومی حساسیت بیشتری داشت.

عفونت گوش، کودکان 6 تا 18 ماهه را بیشتر تهدید می‌کند


بسیاری از والدین از ابتلای فرزندان خود به عفونت گوش اظهار نگرانی می كنند و از متخصصان، خواستار راهنمایی برای كاهش ابتلا هستند. موارد زیر می توانند بسیاری از موارد ابتلا را كاهش دهند:
• نوزادتان را به مهدكودك ها بسپارید؛ مگر اینکه مجبور باشید. در آن صورت نیز حتما باید او را در محلی كه كمتر از 5 كودك در یك كلاس نگهداری می شود، بگذارید؛ چون در مراكزی كه بیش از 5 كودك در هر كلاس وجود دارد، میزان بروز 5 تا 6 برابر بیشتر از نگهداری در خانه است.
• تغذیه با شیر مادر همانند یك تقویت*كننده ایمن باعث مقاومت بیشتر نوزاد در برابر بروز عفونت*های گوش است چون نحوه نوشیدن شیر مادر در كاهش ورود شیر به شیپور استاش و التهاب آن ناحیه بسیار موثر است. لازم است بدانید، به هیچ وجه هنگام درازكش به نوزاد خود از طریق شیشه شیر ندهید چون در این حالت شیر به داخل شیپور استاش وارد و منجر به التهاب گوش میانی می شود.
• تحت هیچ شرایطی نوزادتان را در معرض دود سیگار قرار ندهید. حداكثر بروز گوش درد در اطفال بین 6 تا 18 ماه است چون بعد از این سن آناتومی و نحوه استقرار شیپور استاش همانند بزرگسالان می شود و سیستم ایمنی بهبود می*یابد. ولی مشكلات كودكان می تواند تا 3 سالگی ادامه یابد.
• استفاده از آنتی بیوتیك در موارد مقاوم به درمان یا بسیار حاد كه با علایم مركزی همراه است با دستور پزشك معالج توصیه می شود و در حال حاضر استفاده از واكسن های فصلی برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوآنزا و كاهش التهاب گوش توصیه می شود.