دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

ورزش در بارداری، ارتباطش با وزن جنین


تأثیر تمرینات ورزشی در وزن جفت و جنین در بدو تولد
محققانی که پژوهش ایشان از نظر شما گذشت در ادامه تحقیق پیشین موضوعی دیگر یعنی تأثیر ورزش هوازی در سه ماهه سوم بارداری بر میزان رشد جفت ،جنین و کودک بدو تولد را بررسی کردند .این تحقیق روی همان گروه تجربی و کنترل ذکر شده در تحقیق پیشین انجام شد.
این محققان بر این باورند که بنابر نتیجه تحقیق در گروه تمرین کننده در دوران بارداری نسبت به گروه کنترل ،وزن جفت در بدو تولد بیشتر و نسبت وزن کودک به وزن جفت کمتر بوده است.
اما،وزن کودک در بدو تولد در دو گروه، تفاوتی معنا دار نداشت. با توجه به نتایج ،فعالیت هوازی در سه ماهه سوم بارداری بر رشد کودک تأثیر منفی ندارد.با همه تحقیقاتی که در این زمینه انجام شد، هنوز به پژوهش های بیشتری نیاز است تا دانش در زمینه تأثیر فعالیت ورزشی در کودک و سازگاری های احتمالی آن کامل شود.
جفت بر تغذیه و در نتیجه سلامت و رشد جنین تأثیر دارد.براساس برخی از تحقیقات اندازه جفت با برخی از بیماریهای دوران بزرگسالی؛ مانند فشار خون رابطه دارد.
تحقیقات نشان داده که تمرینات شدید در اواخر دوران بارداری تأثیر منفی بر جفت ندارد؛ اما، نسبت وزن کودک را به وزن جفت در بدو تولد کاهش می دهد. ورزش های تفریحی در سه ماهه دوم بارداری میزان رشد جفت را افزایش می دهد و در نتیجه وزن کودک در بدو تولد افزایش می یابد.
نتیجه تحقیقات پیشین نشان می دهد که وزن کودک مادرانی که به منظور اجرای تمرینات و فعالیت های تفریحی در دوران بارداری بیش از 1000کیلو کالری در هفته انرژی مصرف می کردند،در بدو تولد 310گرم بیش از وزن کودک مادرانی بود که در دوران بارداری غیر فعال بودند.
تمریناتی که برای گروه تجربی از مادران باردار شرکت کننده در این تحقیق در نظر گرفته شد،بدون حرکات پرشی و نیز تمرینات خوابیده به پهلو بود که تا هفته 36 بارداری ادامه داشت.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.