چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

3 ماهه اول بارداری و نکات تغذیه ای برای زنان باردار


نی نی بان: در طول 3 ماه اول بارداری، ساختار بدن کودک رشد و اولین ضربان‌های قلب او شروع به تپیدن می‌کند. غذاهایی که شما در این دوره می‌خورید روی رشد او تاثیر می‌گذارد. رژیم غذایی سرشار از پروتئین و به همان نسبت ویتامین‌هایی چون اسید فولیک شانس شما را برای بارداری سالم افزایش می‌دهد.

 


3 ماهه اول بارداری و نکات تغذیه ای برای زنان باردار

 

مواد مقوی

 

گوشت گاو بدن چربی و کاملا پخته شده، مرغ و انواع دیگر گوشت می‌تواند 75 تا 100 گرم از پروتئینی که مادر در طول 3 ماه اول بارداری روزانه به آن احتیاج دارد را فراهم کند. جایگزین گیاهی این مواد آجیل، سویا، لوبیا قرمز، لوبیا سیاه و سفید، لپه و نخود است. لبنیات نیز می‌تواند پروتئین و کلسیم بدن را فراهم کند. شما تقریبا روزانه  به 1000 میلی گرم کلسیم احتیاج دارید و این به خصوص برای 3 ماه اول باداریتان ضروری است، زیرا این ماده به استخوان‌های در حال رشد کودکتان کمک می‌کند.

 

مواد ضد حالت تهوع

 

طبق آمار بیان شده در مقاله «حالت تهوع» از دانشگاه پزشکی، 90% زنان باردار دچار حالت تهوع می‌شوند که معمولا پس از 4 تا 6 هفته بعد از لقاح صورت می‌گیرد. در این مقاله برای رفع این حالت، خوردن مواد سرشار از پروتئین و کربوهیدرات‌های پیچیده توصیه شده است. آجیل، پنیر پاستوریزه، ماست یا کره بادام زمینی همگی سرشار از پروتئین‌ هستند. شاید حتی بخواهید از مواد شیرینی چون کراکر نیز مصرف کنید.

 

مواد ضد یوبوست

 

طبق مقاله «سه ماهه اول بارداری از وب سایت فیلادلفیا، رحم در حال رشد مادر بر روده فشار می‌آورد که می ‌تواند موجب یبوست در این دوره شود. در طول 3 ماه اول بارداری سعی کنید از موادی مصرف کنید که با یوبوست مبارزه می‌کنند. روزانه از غذاهای حاوی فیبر که شامل 25 تا 30 گرم فیبر است، استفاده کنید. شما می‌توانید این ماده را از میوه، سبزیجات یا غلات دریافت کنید.

 

مکمل‌ها

 

طبق مقاله «اسید فولیک و بارداری» در وب سایت سلامت کودکان، مصرف حداقل 400 میلی گرم اسید فولیک در روز احتمال ابتلا به نقایص لوله عصبی را تا 70% کاهش می‌دهد و تاثیر آن زمانی که قبل از لقاح یا در 3 ماه اول بارداری مصرف شود، به حداکثر می‌رسد. اگر چه شما می‌توانید این ماده را از مکمل‌های ویتامین به دست آورید اما موادی چون آب پرتقال، غلات غنی شده و سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج نیز حاوی این ماده هستند.