پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

بهترین زمان بارداری، چه موقع است؟


محسن اعرابی  در حاشیه همایش «پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت»، در ساری در جمع خبرنگاران درباره اقدامات و برنامه‌هایی که در راستای اجرای سیاست‌های افزایش جمعیت در استان صورت گرفته است، اظهار داشت: پس از ابلاغ سیاست کلی، ارتقاء کمی و کیفی کلاسهای مشاوره قبل از ازدواج با توسعه امکانات و آموزش مربیان انجام شد تا آموزش‌های بهتری به زوجین ارائه شود و البته این آموزش‌ها به بعد از ازدواج نیز گسترش یافت.
وی افزود: پس از ازدواج هم، ۴۸ کارشناس روانشناسی در مراکز سلامت جامعه کلاس‌های آموزش مهارت زندگی برای زوجین برگزار می‌کنند و در صورت نیاز برنامه‌های مشاوره‌ای برای زوجین دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، افزود: اقدام دیگر معاونت بهداشت شناسایی زوج‌هایی که فرزند ندارند و یا تک‌فرزند بالای دو سال دارند، بود که برگزاری برنامه‌های آموزشی برای آن‌ها برای آموزش سن مناسب باروری و ... در دستور کار قرار گرفت تا زوجین با رعایت میانگین فاصله بین فرزندان و سن باروری، اقدام به فرزند آوری کنند.
اعرابی، اظهار کرد: نداشتن فرزند، بارداری در سن پایین، بارداری در سن بالا یا عدم فاصله‌گذاری کافی میان بارداری‌ها و بارداری ناخواسته می‌تواند سلامت زنان را به مخاطره اندازد ولی بهترین سن باروری ۲۰ تا ۳۰ سالگی است ولی سنین ۱۸ تا ۳۵ سالگی، سنین مناسب برای باروری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار کرد: در بحث آموزش‌ها به‌صورت عام و مشارکت بخش‌های مختلف جامعه چون اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری، بسیج خواهران و بخش بانوان فرمانداری‌ها برای آموزش به زنان و دختران، پیشنهاد و تلاش کردیم به همه بخش‌های مختلف جامعه یادآوری کنیم که در ارائه الگوی باروری در جامعه و سلامت خانواده‌ها مسئولیت دارند.
اعرابی افزود: معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نه‌تنها در بحث مشارکت با اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری در راستای سیاست‌های جمعیتی مشارکت فعالی دارد بلکه در کمیته طلاق استان نیز به سهم خود اقدامات لازم را انجام می‌دهد.
وی اظهار داشت: در بحث تأمین سلامت مادران و کودکان و نوزاد هم اقدامات خوبی انجام شد و تلاش ما این است که خانواده‌ها با امیدواری بیشتری الگوی باروری مناسب را انتخاب کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، درباره میزان مرگ‌ومیر و تأثیر آن در موالید، گفت: درمجموع با اقداماتی که در حوزه سلامت مادر و فرزند انجام شد درمجموع شاهد کاهش کلی نرخ مرگ‌ومیر در استان چه در بحث مرگ مادر، شیرخوار و کودک زیر پنج سال بودیم البته مرگ‌ومیر در گروه‌های سنی دیگر هم کاهش‌یافته است، هرچند مرگ ناشی از کهولت سنی و میان‌سالی در فرزند آوری تأثیر ندارد ولی طلاق و مرگ‌های پیش از موعد (ناشی از تصادفات و سکته‌های قلبی - مغزی) که در جمعیت و زادوولد تأثیر دارد باید کاهش یابد.
اعرابی افزود: طبیعتاً درصدی از زنان در سن باروری به علت فوت همسر و یا طلاق، فرزند آوری آن‌ها متوقف می‌شود که با کاهش طلاق و جلوگیری از مرگ‌های پیش از موعد نتایج خوبی چون تحکیم خانواده و باروری سالم خواهیم داشت.
اعرابی گفت: دختر و پسر جوانی که قرار است باهم ازدواج کنند آن‌قدر اشتیاق و عجله برگزاری مراسم و خرید و ... دارند که نمی‌توانند در مدت‌زمان کوتاه و چندساعته بر کلاسهای مشاوره قبل از ازدواج تمرکز داشته باشند لذا پیشنهادم این است که بخش خصوصی ورود پیدا کند و مطابق با الگوهای ما کلاسهای مهارت‌های زندگی و فرزند آوری را برای دانشجویان پسر و دختری که در سال آخر مقطع کارشناسی هستند برگزار کند و در پایان دوره گواهینامه‌ای با تاریخ اعتبار مشخص صادر شود تا هرکدام قبل از ازدواج این دوره‌ها را در فرصتی مناسب و بدون دغدغه و عجله، گذرانده باشند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.