جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
دوران بارداری زنان، تغذیه ای موثر برای تغییرات هورمونی
تهوع در سه ماهه اول حاملگی، مشکلات دستگاه گوارش و یبوست در سه ماهه سوم حاملگی و کمردرد و تورم اندام های تحتانی در نتیجه رشد جنینی، تغییروزن و تغییر پوزیشن عادی علایمی هستند که به علت این تغییرات هورمونی ایجاد می شوند. در افراد مستعد ممکن است وریدهای واریسی در پا ایجاد شود که در اثر اختلال در دیواره عروق خونی است. خون در محلی که دیواره آسیب دیده، جمع شده و تشکیل کیسه های کوچکی از خون می دهند که همان واریس است. کاهش میزان استروژن و پروژسترون بعد از زایمان باعث ایجاد افسردگی در مادران می شود.
رژیم غذایی صحیح قبل از حاملگی و درطول مدت بارداری شامل مصرف موادغذایی موردنیاز و پرهیز از غذاهای مضر نقش بسیار مهمی را در سلامت مادر در دوران حاملگی و همچنین سلامت نوزاد بعد از زایمان دارد. به عنوان مثال مصرف 40 میلی گرم اسید فولیک یک ماه قبل از شروع حاملگی و اقدام به آن، در پیشگیری از عوارض عصبی در نوزادان درطول 28 روز اول دوره حاملگی بسیار موثر است.
ویتامین ها نیز بایستی در سه ماهه اول حاملگی مصرف شوند. در سه ماهه آخر بارداری مصرف مقادیر کافی از چربی های امگا3 لازم است که بهترین منبع برای این نوع چربی ها ماهی و تخم مرغ آب پز غنی شده است.
میزان نیاز به کلسیم در حاملگی به حدود دو برابر افزایش پیدا می کند و در رژیم غذایی روزانه بایستی 1500 میلی گرم درنظر گرفته شود. کلسیم همچنین باعث پیشگیری از پره اکلامپه -افزایش فشارخون حاملگی- و زایمان زودرس می شود.
داروهای مختلف، سیگار و قهوه زیاد -بیش از 3-2 لیوان در روز- در طول دوران بارداری بایستی پرهیز شود، چرا که احتمال بروز حالات مختلفی چون تولد نوزاد با وزن کم، سندرم مرگ ناگهانی جنین، بیش فعالی نوزاد، کندی رشد نوزاد، اختلال عدم توجه نوزاد و مسائل روانی را در نوزادان افزایش می دهند. ذکر این نکته بسیار ضروری است که استراحت کامل، کاهش استرس و عدم انجام فعالیت های سنگین ورزشی درطول دوران حاملگی در سلامت مادران باردار بسیار موثر است.ورزش های سنگین به علت انقباض عضلات شکم و پشت باتوجه به تغییر پوزیشن مادر باردار باعث ایجاد دردهای کمر و پشت می شود.
مواد مغذی مفید در مادران باردار
اسید فولیک به میزان 400 میکروگرم در روز بایستی مصرف شود.
آهن، با تجویز پزشک مصرف می شود چرا که مصرف بیش از حد آهن باعث کاهش میزان روی -زینک- در بدن می شود.
ویتامین B6 به میزان 10-25 میلی گرم سه بار در روز، ویتامین C به مقدار25-500میلی گرم در روز و ویتامین K به میزان 5 میلی گرم در روز باعث درمان تهوع صبحگاه در مادران باردار می شود.
موادغذایی مفید در حاملگی
مصرف حبوبات، میوه های تازه، سبزیجات تازه، سبزیجات با برگ سبز، شیر کم چرب، تخم مرغ آب پز غنی شده، روغن کانولا، ماهی، لوبیای سویا -آجیل سویا-، عدس، آجیل -به خصوص نوع خام آن-، گردو، تخم کدو، روغن زیتون، زنجبیل بسیار مناسب است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست