سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا

تهوع و ویار بارداری چه دلیل دارد؟


پرسش: آیا سیرابی گوسفند برای ویار خوب است؟ برای جلو گیری از ویار چه بخورم؟
پاسخ: ویار از جمله بیماری های شایع گوارشی دوران بارداری است. این مشكل بین ۶ تا ۱۶ هفتگی رایج است اما می تواند در هفته های بعدی بارداری هم دیده شود. علت ان افزایش ناگهانی برخی هورمون ها در این دوران است، اما ارتباط ان با ژنتیك و سبك زندگی اثبات شده است و ملاحظه شده در دخترانی كه تهوع بارداری را در مادرانشان دیده اند این بیماری بیشتر اتفاق افتاده است، همین طور در كسانی كه سابقه بیماری دیابت، پركاری تیروئید، اسم، بیماری مول درحاملگی قبلی و بیماری گوارشی داشته اند احتمال تهوع بارداری بیشتر است. همین طور در حاملگی هایی كه جنین دختر بوده این بیماری بیشتر و شدیدتردیده می شود.
برای درمان این بیماران توصیه می شود وعده های غذایی متعدد با حجم كم و حاوی غذاهای خشک و سرد و جامد باشد، از غذاهای پر حجم و ابكی مثل اش و سالاد بپرهیزند، در صورت كاهش وزن خیلی نگران نباشند و در صورت نیاز از داروهای ضد تهوع به توصیه پزشك استفاده كنند تا این دوران بگذرد، اما در صورتی كه استفراغ های شدید و مكرر یا همراه با وجود خون در استفراغ داشتند یا كاهش وزن شدید وجود داشت، نیاز به بستری در بیمارستان دارند، زیرا هر چند در موارد نادر اما دیده شده كه استفراغ بارداری منجر به عوارض ناگواری مثل كما و نارسایی كلیه شده است.
در این زمینه دریافت منابع غذایی ویتامین B6 و سایر ویتامین های گروه B توصیه می شود. سیرابی و شیردان از این منابع بوده و می توانند برای بهبود ویار مصرف شوند.
كمبود سایر مواد مغذی هم می تواند دلیلی برای ویار باشد. بهتر است در این زمینه با یك كارشناس یا متخصص تغذیه مشورت نمایید.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.