پنجشنبه, ۱۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 6 June, 2024
مجله ویستا

توصیه های قبل ازبارداری، بایدها و نبایدها


عضو هیات علمی پژوهشگاه فناوری نوین علوم زیستی ابن سینا، چاقی و اضافه وزن را از جمله عوامل تهدیدكننده باروری عنوان كرد و گفت: نباید تنها به تناسب وزن توجه شود بلكه باید دانست كه تمام رفتارهای غذایی در حفظ سلامت باروری تاثیرگذار هستند.
دكتر لادن گیاهی با اشاره به اینكه الگوی تغذیه حتی پیش از تشكیل نطفه می تواند بر توان باروری اثر بگذارد، افزود: مراقبت های تغذیه ای در زوجین باید پیش از بارداری آغاز شود زیرا بر كیفیت نطفه اثرگذار است.
وی اظهار كرد: نظام بهداشت و سلامت و رسانه ها به بررسی عوامل تغذیه ای ایجادكننده یا تشدید كننده بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی عروقی و متابولیسمی پرداخته اند اما به نقش تغذیه در سلامت باروری چندان توجه نشده بنابراین لازم است به این موضوع مهم نیز اهتمام ویژه ای شود.
به گزارش پژوهشگاه ابن سینا،متخصص تغذیه و رژیم درمانی به راهكارهای تغذیه ای تقویت توان باروری زن و مرد اشاره كرد و گفت: مصرف یك یا دو ماده یا ویتامین خاص به تنهایی موثر نیست، بلكه باید با اصلاح كلی الگوی تغذیه و سبد غذایی، توان باروری را در زوجین افزایش داد.
 
وی با تاكید بر تناسب كمیت و كیفیت سبد غذایی، افزود: برای تقویت توان باروری باید اسیدهای چرب مناسب را كه در روغن هایی همچون روغن زیتون و دانه های روغنی گیاهی یافت می شوند، به سبد غذایی اضافه كرد و به هیچ عنوان از روغن های گیاهی جامد استفاده نكرد.

گیاهی با بیان اینكه مصرف مغزدانه ها نیز همچون مصرف حبوبات از مصرف گوشت های قرمز مفیدتر است، گفت: نكته مهم دیگر مصرف حداقلی قند و شكر است زیرا رژیم های غذایی با میزان بالای قند و شكر باعث نوسان بسیار زیاد قندخون می شود و برای باروری مضر است.
وی با تاكید بر لزوم ارتقای آگاهی عمومی در مورد سلامت باروری و عوامل تهدیدكننده آن گفت: اثر عوامل تغذیه ای بر توان باروری كوتاه مدت نیست، یعنی الگوی تغذیه ای یا خوردن یك یا دو ماده غذایی خاص در كوتاه مدت نمی تواند بر باروری تاثیر بگذارد بلكه الگوی تغذیه تنها در درازمدت اثر خود را بر باروری نشان می دهد.