جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

تعیین جنسیت نوزاد با یک آزمایش ساده


بچه شما دختر می‌شود یا پسر؟ نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد یک آزمایش خون ساده در مادران آینده می‌تواند پاسخ به این پرسش را با دقتی شگفت‌آور در حدود هفته هفتم بارداری بدهد.
به گزارش آسوشیتدپرس این آزمایش خون تعیین کننده جنسیت جنین، گرچه هنوز بوسیله پزشکان آمریکایی تجویز نمی‌شود، در چند سال گذشته به صورت آنلاین در اختیار مصرف‌کنندگان بوده است. مدعای سازندگان این آزمایش در مورد تعیین زودرس و دقیق جنسیت جنین پژوهشگران ژنتیک را برانگیخت تا این موضوع را مورد بررسی دقیق‌تر قرار دهند.

تعیین جنسیت نوزاد با یک آزمایش ساده


آنها 57 بررسی منتشرشده درباره آزمایش تعیین جنسیت جنین را که در چارچوب دقیق پژوهشی یا دانشگاهی انجام شده بود مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
به گفته این پژوهشگران نتایج نشان داد که آزمایش‌های خونی مانند موارد مورد بررسی با تعیین کردن جنسیت جنین، ممکن است شیوه جدیدی برای شناسایی زنان در معرض خطر به دنیا آوردن نوزادانی با بیماری‌های مشخص را در اختیار بگذارند؛ در این صورت اگر معلوم باشد جنین جنسیتی دارد که آن به آن بیماری مبتلا نمی‌شود، نیاز به انجام اعمال درمانی تهاجمی برطرف می‌شود.
اما این بررسی در عین حال این نگرانی را نیز ابراز می‌دارد که ممکن است والدین از این آزمایش‌‌ها برای انتخاب جنسیت جنین با سقط استفاده کنند.
این پژوهشگران می‌گویند زوج‌هایی که این آزمایش‌ها را از سوپرمارکت‌ها می‌خرند باید درباره اینکه پس از به دست آوردن نتایج چه برنامه‌ای دارند، مورد سوال قرار گیرند.
آنها نتایج به دست آمده از آزمایش تعیین جنسیت را که می‌تواند DNA جنینی را درون خون مادران شناسایی کند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. این آزمایش در شناسایی جنسیت جنین در هفته هفتم بارداری- یعنی یک هفته زودتر از زمان امکان استفاده از روش‌های معمول- 95 درصد دقت داشت. به گفته این پژوهشگران دقت این آزمایش در ادامه بارداری افزایش بیشتری هم پیدا می‌کند.
روش‌های مرسوم تعیین جنسیت جنین که معمولا به دلایل پزشکی انجام می‌شود، می‌تواند جنسیت جنین را در حدود هفته 10 بارداری مشخص کند.
در هند علیرغم ممنوعیت اعلام شده، استفاده از روش‌های تعیین جنسیت جنین برای سقط انتخابی جنین‌های دختر به کار می‌رود. هزینه بالای به خانه بخت فرستادن دختران یکی از عوامل ترجیح فرهنگی پسران نسبت به دختران در این کشور است. در چین نیز قانون ممنوعیت داشتن بیش از یک فرزند و ترجیح سنتی برای داشتن وارث پسر به سقط انتخابی جنین‌های دختر انجامیده است. در هر دو کشور نتیجه این وضعیت ایجاد عدم تعادل شدید جنسیتی در جمعیت بوده است.
آنها تاکید می‌کنند که تنها در صورتی نمونه خون ارسالی را آزمایش می‌کنند که زن با امضای رضایت‌نامه‌ای موافقت کند که از نتایج این ازمایش برای انتخاب جنسیت جنین استفاده نکند.
به گفته آنها این شرکت این کیت را به علت نگرانی درباره استفاده برای انتخاب جنسیت جنین به هند یا چین نمی‌فروشد. دو روش اول اندکی احتمال سقط خودبه‌خودی را افزایش می‌دهند.
روش‌های پزشکی که می‌توانند جنسیت جنین را مشخص کنند، از جمله شامل آمنیوستنز می‌شوند که معمولا در حدود 16 هفتگی بارداری انجام می‌شود و در آن با یک سوزن مقداری از مایع اطاف جنین بیرون کشیده می‌شود تا از لحاظ وجود ناهنجاری‌ها مورد بررسی قرار گیرد؛ در یک روش دیگر "نمونه برداری از پرزهای جنینی، که حدود هفته 10 بارداری انجام می‌شود، با بررسی بافت جفت ناهنجاری‌های احتمالی مورد شناسایی قرار می‌گیرد؛ و سونوگرافی برای تعیین جنسیت جنین بیشترین دقت را در حدود هفته 13 بارداری دارد.