دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 May, 2024
مجله ویستا
حساسیت غذایی نوزاد، با چه عواملی؟
حساسیت غذایی در خردسالان با چه عواملی پدید می آید و با چه راه حل هایی قابل درمان است توصیه های مفید در این زمینه را در ادامه برایتان خواهیم گفت.
حساسیت های غذایی شایع در دوران نوزادی
فوق تخصص گوارش و کبد اطفال با بیان اینکه حدود 8 تا 10 درصد کودکان دنیا از حساسیت غذایی رنج می برند، افزود: نحوه مصرف موادغذایی، تغییرترکیبات مواد غذایی، نحوه تهیه در کارخانه ها، تغییرسیستم ایمنی بدن و استفاده از افزودنیهای صنعتی سبب شده تعداد زیادی از کودکان از حساسیت غذایی رنج ببرند.
دکتر حامد شفق با اشاره به شیوع حساسیت غذایی افزود: حساسیت های غذایی شایع در دوران کودکی معمولا در 6 ماه اول یا حداکثر یک سال اول بروز کرده و مدت زمان آن وابسته به نوع مواد غذایی است.
این فوق تخصص گوارش و کبداطفال به حساسیت های شایع در دوران کودکی اشاره کرد و گفت: آلرژی های شایع دوران کودکی محدود بوده و شامل پروتئین شیرگاو، مغزها ( بادام ، پسته )، سویا، تخم مرغ ، گندم و غذاهای دریایی است که حدود 85 تا 90 درصد حساسیت غذایی را شامل می شود. البته عدم تحمل لاکتوز که ناشی از کمبود یک آنزیم است که با مصرف شیر بروز می کند ارتباطی با حساسیت ندارد.
شفق تصریح کرد: شروع تغذیه کمکی و غذاهای جامد در کودکان قبل از شش ماهگی نیز می تواند سبب بروز حساسیت غذایی شود.
این فوق تخصص گوارش و کبد اطفال با بیان اینکه ممکن است حساسیت به شیرگاو تا 3 سالگی برطرف شود اما مغزها و غذاهای دریایی مدت زمان طولانی تری ادامه داشته باشد، اظهار کرد: حساسیت به شیر گاو شایع تر بوده و معمولا به صورت وجود خون درمدفوع است اما ممکن است با اسهال آبکی، اسهال چرب و نفخ همراه باشد.
وی ادامه داد: در مواجهه با این موارد اگر کودک از شیر مادر استفاده می کند مادر از مصرف لبنیات منع شده که معمولا طی 24 ساعت برطرف می شود و اگر کودک از شیر خشک استفاده می کند برای وی شیرخشک رژیمی تجویز می شود.
شفق بیان کرد: آلرژی غذایی ممکن است به صورت اگزما یا کهیر، علائم تنفسی مانند سرفه مزمن و آسم، علائم گوارشی به صورت دل درد، اسهال و استفراغ بروز کند.
نوعی از حساسیت شدید نیز آنافیلاکسی و خطرناک است که حتی ممکن است منجر به مرگ شود ولی معمولا در موارد نادر اتفاق می افتد.
آنافیلاکسی ( Anaphylaxis)یک واکنش آلرژیک جدی است که به طور ناگهانی آغاز میشود و میتواند منجر به مرگ شود. آنافیلاکسی معمولاً با علایمی همچون ضایعات جلدی، خارش، تورم گلو و افت فشار خون همراه است. دلایل معمول آنافیلاکسی شامل نیش حشرات، مواد غذایی و داروها است.
توصیه ها:
موادغذایی که سبب بروز حساسیت غذایی میشود مواد اصلی موجود در رژیم غذایی هستند مانند شیر گاو، تخممرغ و… که مصرف آنها برای رشد در سنین ابتدایی زندگی ضروری است و نمیتوان آنها را از رژیم غذایی کودک حذف کرد.
شیرخوارانی که زمینه ارثی حساسیت دارند بهتر است والدین استفاده از برخی مواد غذایی مانند شیرگاو را بعد از یک سالگی، تخممرغ پس از 18 ماهگی، ماهی و غذاهای دریایی را پس از 3 سالگی موکول کنند که با این کار میتوان از بروز آلرژی غذایی تا حدودی پیشگیری کرد.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سید ابراهیم رئیسی سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور ابراهیم رئیسی سقوط بالگرد رئیسی رئیسی ایران سقوط بالگرد بالگرد شهادت شهادت ابراهیم رئیسی حسین امیرعبداللهیان
تهران هواشناسی امتحانات نهایی هلال احمر پلیس سانحه بالگرد رئیسی سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش مشهد سیل مشهد بارش باران
یارانه قیمت خودرو قیمت دلار بورس خودرو یارانه نقدی دلار بازار خودرو قیمت طلا حقوق بازنشستگان بازنشستگان ایران خودرو
هنرمندان سینما تلویزیون سینمای ایران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی لیلا حاتمی رسانه ملی سریال شعر زری خوشکام نمایشگاه کتاب علی حاتمی
قرآن تجهیزات پزشکی
رژیم صهیونیستی سوریه لبنان روسیه ولادیمیر پوتین چین غزه اسرائیل فلسطین جنگ غزه آمریکا حماس
فوتبال پرسپولیس ابراهیم رییسی استقلال رییس جمهور لیگ برتر ایران لیگ برتر لیگ برتر انگلیس فدراسیون فوتبال باشگاه پرسپولیس تراکتور بازی
سامسونگ هوش مصنوعی تبلیغات اپل موبایل اینترنت نمایشگاه ایران هلث هواپیما
سرطان رژیم غذایی استرس آلزایمر سازمان غذا و دارو کاهش وزن افسردگی مغز انسان