سه شنبه, ۲۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 18 June, 2024
مجله ویستا

در بارداری شیرین بیان مصرف کنم؟!


یک متخصص زنان و فلوشیب نازایی و جراحی لاپاراسکوپی با اشاره به این که توصیه ما همیشه به مصرف مکمل‏ها پیش از دوران بارداری است، گفت:«در صورتی که رژیم غذایی فرد از نظر مواد مورد نیاز دوران بارداری مشکل داشته باشد، مصرف همه مکمل‏ها جبران کننده نیست و باید رژیم غذایی و سبک زندگی زن باردار اصلاح شود.»
دکتر مریم نعمتی با بیان این که به هر ترتیب مصرف اسید فولیک در راس همه مکمل‏ها توصیه می‏شود، اظهار داشت:« طبق مطالعات 39 درصد زنان از اهمیت مصرف این ویتامین در دوران بارداری و یا قبل از آن آگاه نیستند. در حالی که مصرف این مکمل از نقص‏های مادرزادی جنین بخصوص اسپینا بیفیدا جلوگیری می‌کند.»
وی با اشاره به این که اما این مکمل‏ها و مصرف آنها تعادل خاصی داشته و نباید بیش از اندازه مصرف شوند، تصریح کرد:« مصرف بیش از حد مکمل‏ها و مولتی‏ویتامین‏ها و یا مصرف همزمان آنها برای زن باردار بسیار خطرناک است. در دوران بارداری فولیک اسید به میزان 400 مایکروگرم توصیه می‏شود مگر این که زن باردار کم‏خونی شدید داشته باشد که در این صورت دوز این مکمل متفاوت خواهد بود. همچنین 15 میلی‏گرم روی، 400 واحد بین‏ المللی ویتامین E و C، و 50 میکروگرم سلنیوم تجویز می‏شود. »
به گفته دکتر نعمتی آهن نیز بر اساس تعداد هورمون‏های بارداری تجویز می‏شود.  وی با اشاره به این که البته هر نوع مکملی را نباید توصیه کرد، خاطرنشان کرد:« به عنوان مثال مصرف زیاد ویتامین A خطرناک است و بیشتر از 1500 مایکروگرم نباید باشد. علاوه بر این در اکثر مکمل‏های دوران بارداری بتاکاروتن وجود دارد. بتاکاروتن خود به میزان لازم به ویتامین A تبدیل شده و مابقی آن دفع می‏شود. بنابراین اگر در دوران بارداری مکملی مصرف شود که حاوی ویتامین A بوده یا آنتی ‏اکسیدانی مصرف شود که حاوی بتاکاروتن است، و همراهی این دو با منابع غذایی حاوی ویتامین A، مسمومیت برای زن باردار حاصل می‏کند.»
این متخصص زنان تصریح کرد:« شاید در هفته‏ های اول این روند برای جنین آسیب‏زا نباشد ولی در هفته‏ های بالاتر جنین در معرض خطر قرار می‏گیرد. بنابراین توصیه می‏شود اگر کسی مکمل‏های متعدد مصرف می‏کند، به محض این که متوجه بارداری شد، باید با تجویز پزشک آنها را ادامه دهد.»
دکتر نعمتی در پایان هشدار داد:« یک سری از مکمل‏های گیاهی مثل جینسینگ و ریشه شیرین بیان نیز در بازار وجود دارد که در دوران بارداری به هیچ وجه نباید مصرف شود. مصرف تقویت‏ کننده ‏های گیاهی را نیز به هیچ وجه به راحتی نمی‏توان به زن باردار توصیه کرد. چون بدون اطلاع پزشک می‏توانند مسمومیت های شدیدی به همراه داشته باشند.»
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.