چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
تنظیم چرخه قاعدگی، بررسی علل
پایین بودن هموگلوبین در زنان به دلیل از دست دادن خون در دوران قاعدگی و افزایش تقاضا در طول سال های باروری، بیماری های مختلف پزشکی و رژیم غذایی نامناسب شایع تر است. پایین بودن هموگلوبین در زنان می تواند بر روی سلامت آن ها تاثیر بگذارد و اثرات بزرگی در چرخه قاعدگی آن ها ایجاد کند.
هموگلوبین بخشی از گلبول های قرمز خون است که اکسیژن را به خود چسبانده و در بدن حمل می کند. اگر به هر دلیل این سلول ها دچار اختلال شوند، سایر سلول های بدن اکسیژن کافی نخواهند داشت. سلول های بدن نیز بدون داشتن اکسیژن کافی، قادر به انجام عملکرد صحیح خود نیستند. به همین خاطر از نشانه های مختلف کم خونی، خستگی و گاهی اوقات غش از همه شایع تر است.
پایین بودن هموگلوبین در زنان
سطح پایین هموگلوبین در زنان یا کم خونی دارای انواع مختلفی است. آنها توسط عوامل مختلفی نیز ایجاد می شوند، و با روش های مختلف نیز درمان خواهند شد. کم خونی فقر آهن شایع ترین نوع اختلال خونی است و به راحتی با تغییرات رژیم غذایی و مصرف مکمل آهن، درمان می شود. کم خونی خفیف یا کاهش مقدار کمی از هموگلوبین در زمان بارداری نیز گاهی به دلیل خواسته های بالاتر بدن برای دریافت اکسیژن، کامل طبیعی است. با این حال، برخی از انواع کم خونی هنوز هم می تواند مشکلات سلامتی مادام العمری را ایجاد کنند. سطح پایین هموگلوبین در خون می تواند مسائل بهداشتی مختلفی را القاء کند. اما به همان میزان می تواند به راحتی درمان شود. پایین بودن هموگلوبین در زنان گاهی اوقات منجر به ایجاد چرخه های قاعدگی نامنظم می شود. در این حالت مهم است که بدانید چگونه این عامل بر روی قاعدگی تاثیر می گذارد.
علل پایین بودن هموگلوبین در زنان
سطح پایین هموگلوبین خون یا کم خونی می تواند توسط عوامل مختلف، از جمله موارد زیر ایجاد شود:
فقر آهن
کمبود ویتامین B12
مسمومیت مزمن با سرب
ناهنجاری های ژنتیکی (کم خونی داسی شکل)
تخریب مزمن گلبول های قرمز خون
تخریب ناگهانی سلول های قرمز خون
از دست دادن بیش از حد خون
بارداری (کم خونی خفیف)
علائم پایین بودن هموگلوبین در زنان
پایین بودن هموگلوبین در زنان در اوایل ایجاد آن و یا در صورت خفیف بودن، ممکن است هیچ نشانه ای نداشته باشد. به طور معمول، بدن دارای توانایی زیادی برای جبران و مقابله با اثراتی که کم خونی تولید می کند، دارد با این حال، اگر سطح هموگلوبین پایین در سلول های خونی پیشرفته باشد، ممکن است برخی از علائم کم خونی را ایجاد کند.
شایع ترین علائمی که زنان در زمان کم بودن سطوح پایین هموگلوبین تجربه می کنند عبارتند از:
از دست دادن انرژی بدن، احساس خستگی به سادگی و یا ثابت و مکرر بودن آن
ضربان قلب سریع و غیر منتظره با ایجاد برخی از موارد مانند استرس و یا ورزش
ایجاد تنگی نفس، سردرد، و سایر علائم استرس بدن با ورزش و فعالیت های دیگر که ممکن است مقدار زیادی از انرژی بدن را استفاده کند.
مشکل افزایش در تمرکز
علائم دیگر مانند بی خوابی، رنگ پریدگی پوست، گرفتگی عضلات پا، سرگیجه، و … نیز ممکن است دیده شود.
پایین بودن هموگلوبین در زنان و اثر آن بر چرخه قاعدگی
پایین بودن هموگلوبین در زنان می تواند اثرات مضری بر روی چرخه قاعدگی داشته باشد. از طرفی خود چرخه قاعدگی موجب از دست دادن خون زیاد شده و اغلب می تواند در کاهش هموگلوبین نقش داشته باشد. با این حال، با این که این دو عامل به هم مرتبط هستند اما کم خونی می تواند تاثیر بیشتری بر روی قاعدگی داشته باشد.
در زیر به برخی از راه هایی که در آن سطوح پایین هموگلوبین در زنان می توانند چرخه قاعدگی را تحت تاثیر قرار دهد اشاره کرده ایم.
بی نظمی در قاعدگی
سطح هموگلوبین پایین بر روی خون تاثیر می گذارد و می تواند بی نظمی خاصی در چرخه قاعدگی ایجاد کند. به غیر از این بی نظمی متغیر، کم خونی همچنین می تواند گاهی اوقات باعث عقب افتادن قاعدگی شود. در این حالت فرد ممکن است یک ماه عادت ماهیانه نشود. این عارضه گاهی اوقات در زنانی که تغذیه مناسب ندارند و یا وزنشان به شدت پایین است نیز، دیده می شود.
فقدان انرژی
سطح پایین هموگلوبین با کاهش اکسیژن به بدن، باعث می شود شما احساس انرژی کمتری کنید. احساس عدم قدرت یا بی علاقگی به انجام هر کاری، فقدان انرژی نامیده می شود. این حالت به ویژه در زمان قاعدگی تشدید می شود.
خستگی
خستگی یکی از علائم شایع کم خونی است، اما می تواند در دوران قاعدگی بیشتر شود. افزایش از دست دادن خون در طول قاعدگی زمانی رخ می دهد که اکسیژن کمتری به سلول های بدن می رسد.
ناتوانی بدن برای مقابله با مشکلات
در بسیاری از موارد، با وجود این نوع کم خونی، بدن قادر نیست استرس های روزانه را تحمل کند. در این حالت زنان معمولا غش کردن را تجربه می کنند. احساس خستگی زیاد و یا تجربه لرز، از دیگر نشانه های مرتبط با از دست دادن انرژی بدن می باشند.
درمان پایین بودن هموگلوبین در زنان
درمان سطوح پایین هموگلوبین خون در زنان به نوع کم خونی بستگی دارد. برای کاهش اثرات آن بر چرخه قاعدگی، لیستی از برخی از درمان های ممکن برای کم خونی، بر اساس نوع آنها تهیه کرده ایم که به شرح زیر می باشد:
کم خونی فقر آهن
درمان سطح پایین هموگلوبین در زنان به علت کمبود آهن شامل مصرف مکمل های آهن و تغییر در رژیم غذایی و استفاده از غذاهایی است که به شما آهن کافی را می رساند.
کم خونی ناشی از کمبود ویتامین
در این حالت نیز باید با مصرف مکمل و مواد غذایی که حاوی آن نوع ویتامین خاص است، بیماری را درمان کنید.
کم خونی ناشی از بیماری های مزمن
کم خونی ناشی از بیماری مزمن هیچ درمان خاصی ندارد. تنها راه خلاص شدن از آن، درمان بیماری های زمینه ای است که آن را ایجاد کرده اند.
کم خونی آپلاستیک
آنمی آپلاستیک هم می تواند با انتقال خون، و یا پیوند مغز استخوان درمان شود.
کم خونی همولیتیک
کم خونی همولیتیک، اگر خفیف باشد با درمان عفونت های مرتبط با آن و مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن قابل بهبود است. اگر شدید باشد، می توان آن را با انتقال خون، پلاسما و یا برداشتن طحال درمان کرد.
کم خونی داسی شکل
درمان کم خونی داسی شکل شامل تامین اکسیژن مورد نیاز، استفاده از دارو ضد درد و پیشگیری از عوارض بیشتر می باشد. انتقال خون و پیوند مغز استخوان هم از درمان های امکان پذیر است.
تالاسمی
تالاسمی را می توان با دارو، انتقال خون، برداشتن طحال، استفاده از مکمل اسید فولیک، و پیوند سلول های بنیادی مغز استخوان درمان کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست