دوشنبه, ۲۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 10 June, 2024
مجله ویستا

اگر به سر کودکم ضربه خورد، چه کنم؟


در هنگام بازی کودکان، وقوع ضربه به سر ممکن است در آینده دچار مشکلات سردرد، تشنج، لکنت زبان شوند.
مدنی متخصص مغز و اعصاب با اشاره به صدمات ضربه به سر در دوران کودکی اظهار داشت: زمانی که افراد به سرشان در دوران کودکی ضربه وارد و دچار جراحات مختصری می‌شوند، ممکن است در کوتاه مدت حافظه‌شان تحت تأثیر این ضربه کم شده و قابلیت‌های صحبت کردن و دیگر توانایی‌های شخص از بین می‌رود.
وی بیان کرد: کودکانی که سن‌شان موقع آسیب‌دیدگی 2‌ تا 7 سال است، مشکلات جسمی‌شان عمیق‌تر است و ممکن است با کوچکترین مسئله‌ای هوشیاری خود را از دست بدهند و لکنت زبان پیدا کنند.
این متخصص با بیان اینکه ضربه به سر در بچه‌ها آسیب کندی نسبت به سالمندان می‌بینند، افزود: برخلاف تصور خیلی از پژوهشگران، کودکان زیر 5 سال به دلیل شکل نگرفتن کامل استخوان جمجمه، در برابر ضربه‌های مختلف مقاوم‌اند ولی اگر این عارضه درمان نشود در بزرگسالی دچار مشکلات عدیده‌ای می‌شوند.
مدنی ابراز داشت: اگر ضربه‌ای که به سر کودک وارد می‌شود متوسط یا شدید باشد باید 24 ساعت تحت مراقبت شدید در بیمارستان قرار بگیرد تا مسائلی چون تشنج، بیهوشی و ... بتواند اقدامات پزشک متخصص در هنگام بروز لازم را انجام دهد.
وی ادامه داد: در اثر ضربه به سر در دوران بچگی، ممکن است در بزرگسالی افراد دچار سردرد‌های میگرنی شده و این مسئله با خواب‌آلودگی و خستگی همراه است.
این متخصص تصریح کرد: در هنگام ضربه به سر بهتر است در صورت هوشیار بودن کودک به او آب قند ندهند، تا ورم مغز کودکشان ملتهب نشود.
وی در پایان گفت: بعد از وقوع ضربه به سر کودک ممکن است پوست سر او دچار فرورفتگی شود که این ناشی از شکستگی جمجمه و فشار قشر خارجی مغز است که در این زمان باید برای سی‌ تی‌‌ اسکن به پزشک مراجعه شود.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.