یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا
دلایل لگد زدن جنین در شکم مادر
حرکت جنین در دوران بارداری یکی از لذتهای وصفنشدنی برای مادر باردار است. در اینجا علت این لگد زدنهای جنین و برخی از مراقبتهای دوران حاملگی را برایتان بازگو میکنیم.
تکانهای جنین در شکم مادر چه حسی دارد؟
اظهار نظر مادرهای مختلف درباره جنین و حرکات آن جالب است چرا که هر کدام به نوعی از آن یاد کرده اند.
برخی آن را مانند حرکت پروانهها برخی دیگر مانند پرشهای عصبی چشم و یا گاهی هم از آن به مانند حرکت غلطک یاد کرده اند.
تشخیص اولین حرکت جنین برای مادر شاید زیاد آسان نباشد اما دومین و سومین حرکات جنین بالاخره تفاوت خود را از پیچیدگیهای نفخ شکمی، پیچیدگیهای ناشی از گرسنکی در شکم و یا دیگر حرکات داخلی شکم نشان میدهد.
مادرانی که بار دوم یا چندم حاملگی را دارند کاملا قادر به تشخیص حرکات جنین، لگد زدنها و ضربه زدنهای اوهستند.
تکانهای جنین در شکم مادر چه حسی دارد؟
اظهار نظر مادرهای مختلف درباره جنین و حرکات آن جالب است چرا که هر کدام به نوعی از آن یاد کرده اند.
برخی آن را مانند حرکت پروانهها برخی دیگر مانند پرشهای عصبی چشم و یا گاهی هم از آن به مانند حرکت غلطک یاد کرده اند.
تشخیص اولین حرکت جنین برای مادر شاید زیاد آسان نباشد اما دومین و سومین حرکات جنین بالاخره تفاوت خود را از پیچیدگیهای نفخ شکمی، پیچیدگیهای ناشی از گرسنکی در شکم و یا دیگر حرکات داخلی شکم نشان میدهد.
مادرانی که بار دوم یا چندم حاملگی را دارند کاملا قادر به تشخیص حرکات جنین، لگد زدنها و ضربه زدنهای اوهستند.
چه زمانی تکانهای جنین در بارداری حس میشود؟
مسلم است که هر بچه ای رشد مخصوص به خود را دارد اما معمولا در سه ماهه ی دوم بارداری است که تکانهای جنین محسوس میشود.
در اولین بارداری تقریبا تا هفته 25 ام ممکن است تکانهای جنین حس نشود اما در دومین بارداری برخی مادران در اوایل هفته سیزدهم هم تکانها را احساس نمودهاند.
در حالتهای نشسته یا خوابیده و بخصوص زمانی که آرام هستید و جنب و جوش ندارید تکانها بیشتر حس میشوند.
هرچند وقت یکبار تکانهای جنین حس میشود؟
بانوان باردار در اوایل حاملگی فقط حسی مانند بال بال زدن در رحم خود حس میکنند اما همزمان با رشد جنین و معمولا در پایان سه ماهه دوم و همزمان با رشد جنین تکانها و لگد زدنهای او محکمتر و بیشتر میشود.
مطالعات نشان دادهاند که در سه ماهه ی سوم، جنین در هر ساعت حدود 30 بار تکان میخورد از تکانهای کوچک و نامحسوس گرفته تا حرکات محکمترو معمولا هم بین ساعتهای صبح تا 1 بعد از نیمه شب، به بیانی دیگر زمانی که مادر بیدار میشود تا زمانی که به خواب میرود.
آنها حتی میتوانند به صدا یا لمس شدنها پاسخ دهند. در برخی موارد حتی به نزدیک شدن پدر واکنش نشان داده و شروع به لگد زدن میکنند.
ناگفته نماند که هر بچهای شخصیت مخصوص خودش را دارد که از همان زمانی که در رحم مادر است خود را نشان میدهد.
برخی مادران خود را با دیگر مادران باردار مقایسه کرده و از کمتحرکی جنین در شکم خود نگران هستند.
اما در واقع حتی حاملگیهای مختلف یک مادر هم میتواند از نظر تحرک جنین با یکدیگر تفاوت داشته باشد و جای نگرانی از این بابت نیست.
در واقع درک حرکات مادر ازجنین به چند عامل بستگی دارد که یکی از آنها جایگاه جفت است.
وقتی جفت به جلوی رحم مادر متصل است، عملکردی مانند بالش بین مادر و جنین دارد و این شکل از جایگیری درک حرکات منظم جنین را مشکل مینماید.
وزن مادر عامل دیگری است که میتواند روی احساس حرکات جنین اثر بگذارد. اگر مادری دچار اضافه وزن باشد و لایههای شکمی اضافه داشته باشد ممکن است حرکات جنین را بخوبی تشخیص ندهد.
حرکات عجیب برای مادر
یکی از این حرکات است شبیه سکسکه زدن است. این حس از حرکات جنین میتواند گاهی اوقات نگران کننده باشد اما در حقیقت نشاندهنده رشد و نمو و سلامت جنین است.
حرکات جنین معمولا بر اساس برنامه و به شکل منظم و یکسانی نیست و در واقع مجموعا حدود یک ساعت در شبانه روز طبیعی محسوب میشود و الزاما هم ساعات خاصی ندارد.
به عنوان مثال به این نکته میتوان اشاره کرد که در سه ماهه سوم بارداری برخی از حرکات جنین که قبلا برای مادر حسی شبیه حرکات پروانهای را داشته است ممکن است تبدیل به حرکاتی دردناک شود.
از آنجا که هر حاملگی خصوصیات خاص خودش را دارد، حرکات جنین مخصوص به خود راهم دارد. پس سعی کنید حاملگیهای خود را با دفعات قبلی یا با دیگران مقایسه نکنید، چرا که عوامل زیادی روی فعالیت جنین اثر میگذارند.
برای حس بهتر از تکانهای جنین بعد از غذا یا بعد از انجام تمرینات ورزشی در حالت نشسته به پشت تکیه دهید و در یک وضعیت راحت قرار بگیرید تا آنها را بهتر حس کنید.
دراز کشیدن یا خوابیدن به سوی پهلوی چپ میتواند افزایش تعداد حرکات جنین را به همراه داشته باشد، چرا که خوابیدن به این سمت گردش خون را به سمت جنین افزایش میدهد و در نتیجه جنین جنبش بیشتری خواهد داشت.
جنین در شکم مادر، علاوه بر حرکات و لگد زدنهایش، خوابیدن، بازی کردن، باز و بسته کردن چشمها و بازو بسته کردن دهان راهم انجام میدهد.
هر کودکی برای خودش زمانهایی برای بیداری، خوابیدن و بازی کردن دارد. ولی معمولا فعالیت جنین پس از زمان صرف غذای مادر، ورزش یا فعالیت او، و یا در پاسخ به عوامل محیطی مثل صداهای بلند است.
خوب است مادران باردار در زمانهای خاص حرکت جنین خود، با او ارتباط برقرار کنند مثلا با او حرف بزنند آواز بخوانند، یا با صدای بلند و لحنی شیرین کتاب برایش بخوانند.
بخاطر داشته باشید کاهش حرکات جنین بعد از هفته ی 36 ام به معنای وجود مشکل نیست. در این زمان جنین رشد کرده و بزرگتر شده و دیگر زیاد قادر به چرخش و جنب و جوش در رحم نیست.
بلکه بیشتر حرکات او به صورت ضربه زدنها به زیر دندهها یا اطراف خواهد بود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست