یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

بیماری آنسفالیت در نوزادان


به التهاب مغز اصطلاحا آنسفالیت گفته می شود. آنسفالیت یک بیماری بسیار نادر است که بر اثر عفونت ویروسی می تواند ایجاد شود. به دلایل ناشناخته، ویروس از طریق جریان خون، خود را به مغز می رساند. شدت این بیماری بسیار متفاوت است و از انواع خفیف آن که هیچ مشکلی ایجاد نمیکنند تا انواع شدید آن که کشنده هستند، فرق میکند.
در نوزادان، ویروس هرپس سیمپلکس که باعث ایجاد بیماری تبخال می شود، شایع ترین علت ایجاد آنسفالیت است. به ندرت آنسفالیت می تواند در بیماری های سرخک، سرخجه و آبله مرغان دیده شود.
در آنسفالیت خفیف، علائم ممکن است به سختی تشخیص داده شود. برای مثال آنسفالیتی که در آبله مرغان ایجاد می شود فقط کمی باعث عدم تعادل در راه رفتن کودک می شود که پس از چند روز برطرف می شود. در انواع شدیدتر، مهم ترین علامت، خواب آلودگیِ غیرطبیعی است که به تدریج بدتر می شود و ممکن است منجر به کما شود.
علائم آنسفالیت بطور کلی عبارتند از :
•    تب
•    تحریک پذیری و عصبی شدن
•    استفراغ
•    لوچ شدن چشم ها یا دید دوگانه
•    ضعف دست یا پا
•    تشنج
درمان آنسفالیت مغزی
اگر کودک شما دچار علائم فوق شده است سریعا رو را نزد پزشک ببرید. از مغز سی تی اسکن یا MRI گرفته خواهد شد. ممکن است مایع نخاعی کودک نیز آزمایش شود تا احتمال ممنژیت باکتریایی رد شود. داروی ضدویروس آسیکلوویر در درمان عفونت هرپس سیمپلکس مورد استفاده قرار می گیرد.
وضعیت کودک بستگی به نوع ویروس و شدت علائم بیماری دارد. اکثر کودکان بطور کامل بهبود می یابند. در موارد خیلی کمی، آسیب های دائمی به مغز که ممکن است باعث ضعف یک دست یا یک پا شود، یا اختلالات یادگیری، مشکلات رفتاری و یا صرع می تواند ایجاد شود.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک‌» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.