سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

آی وی اف در ناباروری، چقدر کارایی دارد؟


 I.V.F یکی از چالش های اصلی و پیچیده است که در حال حاضر توجه بسیاری از محققان مبحث نازایی را به خود معطوف کرده است.
دکتر سهیلا انصاری پور متخصص زنان و زایمان فلوشیپ نازایی جهاد دانشگاهی ابن سینا گفت: شکست مکرر I.V.F(لقاح مصنوعی) یکی از چالش های اصلی و پیچیده  است که در حال حاضر توجه بسیاری از محققان مبحث نازایی را به خود معطوف کرده است .
وی در خصوص میانگین موفقیت سیکل آی وی اف دردنیا ادامه داد: موفقیت این سیکل اصولا حدود 40 درصد برآورد شده است؛ بنابراین، تحقیقات بسیاری جهت افزایش میزان موفقیت در حال انجام است.
این متخصص زنان و زایمان به مهمترین عوامل اصلی شکست لانه گزینی اشاره کرد و افزود: اختلالات مربوط به جنین و مخاط رحم، یا به عبارتی بستر لانه گزینی همچنین تعامل یا گفتمان این دو با یکدیگر از عوامل اصلی شکست لانه گزینی مطرح شده است که پس از اطلاق شکست مکرر( Recurrent implantation failure )برخی راهکارهای تشخیصی و درمانی در جهت شناسایی و درمان عوامل تاثیرگذار بر موفقیت سیکل I.V.F انجام می شود .
وی با اشاره به اینکه یک جنین به ظاهر نرمال، ممکن است در سطح بررسی ژنتیکی طبیعی نباشد، گفت: زنان می توانند با انجام تست هایی مانند غربالگری ژنتیکی جنین قبل از لانه گزینی در فرم پیشرفته آن که به تازگی مطرح شده، امید به افزایش میزان قابل توجه در I.V.F را داشته باشند.
به گفته این پزشک، شناسایی تورم لوله (چسبندگی لوله ی رحم) یا هیدروسالپنکس (عفونت مکرر رحم) در صورت وجود ضایعات پراکنده و عمقی آندومتریوز، انجام لاپاروسکوپی و برداشتن این ضایعات، بررسی مجدد اسپرم و انجام تست های تشخیصی مربوط به DNA در صورت لزوم ، انجام هیستروسکوپی(نوعی عمل جراحی) و بررسی دقیق تر رحم علاوه بر داپلر عروق رحم(تشخیص انسداد رگ های خونی) از جمله اقدامات تشخیصی و درمانی هستند که در صورت صلاح دید متخصصان انجام می شود.
انصاری پور در خصوص  شکست لانه گزینی جنین یاد آور شد: آنچه مسلم است به علت دخالت عوامل مختلف در پروسه یک سیکل I.V.F ، تشخیص و درمان افراد مبتلا به شکست مکرر آن باید توسط تیمی متشکل از متخصصان مختلف زنان، آندرولوژی، جنین شناسی، ژنتیک، داخلی و  تغذیه و روانپزشکی، عفونی همچنین پاتولوژی صورت پذیرد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.