شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

تغییرات قلبی در حاملگی، خطرناک نیست؟


تغییرات قلبی
پریسا الماسی، کارشناس مامایی درباره‌ی تغییرات قلبی در دوران بارداری می‌گوید:« با تغییرات قلبی در این دوران حجم خون و همچنین خون‌رسانی به بافت‌ها افزایش می‌کند و به دلیل کاهش مقاومت عروق، ضربان قلب هم افزایش می‌یابد. در اوسط حاملگی فشارخون کاهش و سپس افزایش می‌یابد. فشار دیاستولی قلب(مینیمم فشار خون یا فشار خون کم) بیشتر از فشار سیستولی(ماکسیمم فشار خون یا فشار خون زیاد) کاهش می‌یابد. در 40 درصد از زنانی که به حالت درازکش به پشت می‌خوابند،  فشار خون افت می‌کند.
 
این افت فشار به دلیل فشار روی سیاهرگ زیرین اتفاق می‌افتد که به دنبال آن بازگشت خون به قلب کند می‌شود. افزایش حجم خون در 3 ماهه‌ی اول شروع شده و 30 تا 45 درصد افزایش می‌یابد، درسه ماهه دوم به حداکثر خود می‌رسد و در سه ماهه‌ی سوم دوباره به آرامی افزایش می‌یابد.»
خانم‌ها باید بدانند که در دوران بارداری آنِمی طبیعی ایجاد می‌شود. همچنین تشدید صدای اول قلب در شرایط حاملگی،‌کم خونی، ورزش کردن و کم‌کاری تیروئید طبیعی است.
تغییرات دستگاه تناسلی
الماسی با بیان این‌که در دوران بارداری وزن و گنجایش رحم افزایش می‌یابد، توضیح می‌دهد:« در دوران بارداری سلول‌های رحم بزرگ شده و علاوه بر آن سلول‌های جدیدی ایجاد می‌شود. اما بزرگ شدن رحم قرینه نیست و بیشتر درناحیه بالای رحم اتفاق می افتد و سپس در هفته‌ی 12بارداری، رحم شکل کروی به خود می‌گیرد. انقباضات بدون درد رحم نیز از سه ماهه‌ی اول به بعد شروع شده و در سه ماهه‌ی دوم با معاینه‌ی دودستی قابل لمس است.»