چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آنچه باید درباره مصرف قارچ کودکان بدانید


نی نی بان: همه می‌دانند که میوه‌ و سبزیجاتی که به رنگ روشن هستند برای سلامتی خوب است. اما آیا این درباره قارچ هم صدق می‌کند؟ آیا مصرف قارچ برای کودکان بی‌خطر است؟

 


آنچه باید درباره مصرف قارچ کودکان بدانید

 

ارزش غذایی قارچ

 

قارچ نه میوه است و نه سبزیجات. در نقاطی از جهان، به خصوص فرهنگ شرق، قارچ را برای سلامت بدن موثر می‌دانند.

 

بیشتر غذاهایی که با قارج تهیه می‌شود شامل ویتامین ب، ویتامین سی، پروتئین، آهن، پتاسیم، سلنیوم و دیگر مواد معدنی است. آنها همچنین منبعی برای بتا گلوکان‌هایی است که از سیستم ایمنی بدن محافظت کرده و بدن را از بیماری‌های گوناگون حفظ می‌کند.

 

یکی از جالب‌ترین ویژگی قارچ این است که این ماده تنها منبع ویتامین دی غیر حیوانی است و مهم‌تر از آن با پختن از بین می‌رود. همان طور که می‌دانید ویتامین دی برای کودکان ضروری است.

 

چرا باید از مصرف قارچ خام پرهیز کرد؟

 

·        قارچ خام سالم به نظر می‌رسد و بسیاری از ما آن را خرد کرده و در سالاد خود می‌ریزیم. اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد نباید این ماده را خام مصرف کنیم.

·        دیواره‌های سلولی این ماده برای هضم دشوار است. قارچ پخته شده نه تنها هضم آن را ساده‌تر می‌کند بلکه مواد مغذی آن را نیز در بدن آزاد می‌کند.

·        امکان وجود باکتری در قارچ خام وجود دارد، به خصوص زمانی که در کود پرورش می‌یابد.

·        پختن قارچ، موادی را که ممکن است منجر به آلرژی در بدن ‌شود، از بین می‌برد.

·        قارچ خام شامل ترکیبات سرطان‌زایی به نام هیدرازین است که با پخت از بین می‌رود.

 

کودک چه زمانی می‌تواند قارچ مصرف کند؟

 

قارچ در فهرست غذاهای خطرناک قرار نمی‌گیرد. اگر چه ممکن است ایجاد آلرژی در کودک کند که البته نادر است. آلرژی به قارچ حدود 30 دقیقه پس از مصرف آن بوجود می‌آید که شامل خارش، کهیر، تورم لب، زبان، گلو، سرگیجه و درد معده است. گاهی آلرژی به قارچ می‌تواند مشکلات تنفسی نیز ایجاد کند.

 

به طور کلی قارچ اولین غذای ایده‌آل برای کودکان نیست. شاید به این دلیل که در کنار غذاهای دیگر و پس از پختن مصرف می‌شود.

 

پس از مشورت با پزشک و زمانی که از نداشتن آلرژی کودکتان به آن اطمینان حاصل کردید، قارچ پخته شده را در کنار غذاهای دیگر به کودک 7 یا 8 ماهه خود بدهید. به علت بافت نرمی که این ماده دارد، خوردن آن برای کودکان ساده است و تنها خرد کردن آن کافی است.

 

 

دستور غذایی برای کودکان:

 

مواد لازم:

 

·        6 عدد قارچ بزرگ

·        1 قاشق غذاخوری روغن زیتون

·        1 فلفل قرمز خرد و برشته شده

·        ½ قاشق غذا خوری سیر خرد شده

·        1 قاشق غذاخوری مرغ

·        2 قاشق غذاخوری پنیر چدار رنده شده

·        1 قاشق غذاخوری پودر سوخاری ترد

 

 طرز تهیه: 

 

1.      فر را در دمای 375 درجه فارنهایت قرار دهید. (180 درجه سانتی گراد)

2.      ساقه قارچ را بکنید و کناری بگذراید. روی قارچ‌های باقی مانده را به روغن زیتون آغشته کنید و آنها را سینی فر قرار دهید.

3.      ساقه‌ها را خرد کنید     

4.      روغن زیتون را در ظرفی بریزید و پس از گرم شدن، ساقه‌های قارچ، فلفل قرمز و سیر را به آن اضافه کنید تا برشته شوند.

5.      مرغ را به آن بیافزایید و حدود 2 دقیقه یا بیشتر آن را سرخ کنید. سپس مواد را از روی گاز برداشته و در ظرف کوچکی خالی کنید.

6.       پنیر و پودر سوخاری را روی آن بریزید و آنها را به سینی داخل فر اضافه کنید. پس از 20 دقیقه می‌توانید آن را برای کودک خود سرو کنید.