شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
با اندوه پس از سقط جنین چه باید کرد؟
نی نی بان: اکنون که شما سقط جنین را تجربه میکنید، شاید بیش از هر زمان دیگر احساس ناراحتی کنید. سقط جنین بسیار دشوار است و تاثیر منفی که بر روح میگذارد معمولا از تاثیر فیزیکی آن بدتر است و دیرتر بهبود مییابد.
چه احساسی را پس از سقط جنین تجربه خواهید کرد؟
زن ها ممکن است احساسات متفاوتی چون بی احساسی، ناباوری، خشم، احساس گناه، غم و اندوه، افسردگی و عدم تمرکز را تجربه کنند. حتی اگر دوره بارداری با سقط جنین خیلی زود به پایان برسد، پیوند بین مادر و کودک آنقدر قوی بوده که موجب چنین احساساتی شود. برخی از زنان حتی علائم فیزیکی چون خستگی، مشکلات خواب، عدم تمرکز، از دست دادن اشتها و گریه مکرر را تجربه میکنند. تغییرات هورمونی که پس از سقط جنین رخ میدهد ممکن است این علائم را تشدید کند.
مراحل غم و اندوه: با چه چیزهایی رو به رو میشوم؟
مراحل غم و اندوه پس از سقط جنین شامل 3 مرحله است:
مرحله 1: شوک/ انکار
«این واقعا اتفاق نیافتاده است. من خیلی مراقب خودم بودهام.»
مرحله 2: عصبانیت/ احساس گناه/ افسردگی
«چرا من؟ اگر من....» «من همیشه عاشق بچه بودهام، این عدالت نیست. من اکنون بیش از هر زمان دیگری در زندگیام احساس ناراحتی میکنم.»
مرحله 3: پذیرفتن
«من باید با این مشکل دست و پنجه نرم کنم. من تنها کسی نیستم که این را تجربه میکند. این اتفاق برای بقیه زنها هم افتاده، باید از آنها کمک بگیرم.»
هر قدمی که در این راه میگذارید باید بلندتر از قبلی باشد و حتی ممکن است گاهی دوباره به عقب برگردید. برای مثال با دیدن نوزادان دیگر، داستانهایی از زایمان و غیره.
چگونه میتوانم از این حادثه نجات یابم؟
· به احتیاجات و محدودیتهای خودتان احترام بگذارید.
· به افرادی که با آنها احساس صمیمیت بیشتری میکنید، نزدیک شوید و از آنها بخواهید شما را درک و حمایت کنند.
· با همسر خود مشورت کنید. شما مجبور نیستید این غم را به تنهایی بر دوش بکشید.
· به خودتان زمان دهید. با مواجه شدن با این مشکل و فرار نکردن از آن بهتر میتوانید آن را پشت سر بگذارید.
چگونه مردان و زنان به شیوههای مختلفی غصه میخورند؟
به طور کل زنها در این مورد احساساتیترند و به حمایت اطرافیان بیشتر احتیاج دارند. مردها بیشتر عملگرا هستند و ترجیح میدهند به دنبال حقایق و راه حل مشکلات باشند، از این رو به دنبال شریکی برای بیان احساساتشان نیستند. این بدین معنی نیست که آنها غم و اندوه ندارند بلکه اغلب غمهایشان را در کارهایشان پنهان میکنند.
والدین به طرق متفاوت با کودک خود ارتباط برقرار میکنند. رابطه میان مادر و کودک، رابطهای منحصر به فرد است. یک زن میتواند درست از لحظهای که جواب تست بارداری خود را دریافت کرد، به کودک خود وابسته شود اما وابستگی برای پدر ممکن است از زمانی که او نشانههای فیزیکی کودک را مشاهده میکند، مانند دیدن عکس سونوگرافی، بوجود آید. اگر چه وابستگی واقعی ممکن است حتی تا لحظه تولد نوزاد اتفاق نیافتد. به همین دلیل است که مردان کمتر تحت تاثیر سقط جنین در اوایل دوره باردرای قرار میگیرند و این ممکن است به رابطه شما نیز لطمه وارد کند.
شما میتوانید به بهبود رابطه خود کمک کنید:
· به احساسات و احتیاجات یکدیگر احترام بگذراید.
· افکار و احساسات خود را با هم به اشتراک بگذارید.
· تفاوتهای یکدیگر را بشناسید و بپذیرید.
بهبود یافتن از این واقعه به معنی فراموش کردن نیست. شما باید:
· حقایق را درباره آنچه اتفاق افتاده و قرار است در آینده اتفاق بیافتد، بدانید.
· درباره لباسها و وسایل کودک تصمیم بگیرید. ممکن است در این شرایط دیگران به سرعت برای شما تصمیم بگیرند، به جای آنکه اجازه دهید آنها دخالت کنند، خودتان به دنبال بهترین راه باشید.
· خودتان را از شرایطی که میدانید برایتان دشوار است جدا کنید. هدفهای واقعی برای خود ترتیب دهید. برای مثال به جای این که برای کل هفته خود برنامه ریزی کنید، تنها به برنامه یک روز آیندهتان بیاندیشید.
· برای بهبود یافتن به خودتان زمان دهید. هیچ محدودیت زمانی برای شما وجود ندارد.
· به دنیال شخصی باشید که از شما حمایت کند حتی اگر برایتان سخت است. اگر احساس کردید که کنترل خود را از دست دادهاید یا عصبی و افسرده هستید، به مشاور، درمانگر یا روان شناس مراجعه کنید.
· ناراحت باشید. اشکالی ندارد اگر گاهی احساس ناراحتی کنید، مهم این است که به آنها اجازه ندهید بر شما مسلط شوند. دیگران نیز از این مشکل رهایی یافتند پس شما نیز میتوانید. کارهایی را که باعث شادی و نشاط شما خواهند شد، انجام دهید زیرا خنده درمان این بیماری است. خنده به معنی بیاعتنایی به غم شما نیست.
· به کودکتان فکر کنید. بهبود یافتن به معنی فراموش کردن یا اهمیت ندادن به کودکتان نیست. بعضی از زنان با کاشتن یک درخت یا کمک به خیریه احساس آرامش میکنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست