چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

کودکان و طلاق، چطور فرزندم را آرام کنم؟


نی نی بان: برای کودکان، طلاق می‌تواند استرس آور، ناراحت و گیج کننده باشد. کودکان در هر سنی ممکن است در مقابل این مسئله احساس ناامنی کنند. به عنوان پدر و مادر، شما می‌توانید این مرحله و تاثیرات ناشی از آن را برای او آسان‌تر کنید. کمک کردن به کودکان در این مرحله به معنی فراهم کردن ثبات در خانه و رسیدگی به احتیاجات او با رفتاری مثبت است. اگر چه این کار آسان نیست اما شما می‌توانید با رعایت نکاتی، به کودک خود کمک کنید.

 


کودکان و طلاق، چطور فرزندم را آرام کنم؟

 

حمایت والدین از کودکان

 

برای والدین طبیعی است که درباره چگونگی حمایت کودک‌شان در روند جدایی و طلاق نگران باشند زیرا طلاق روندی نامعلوم دارد. اما شما می‌توانید با موفقیت این دوره را پشت سر بگذارید و به کودک خود عشق، اعتماد و قدرت دهید.

 

راه‌های زیادی وجود دارد تا کودک‌ شما واقعیت طلاق و جدایی را بپذیرد. صبوری، اطمینان و گوش شنوای شما می‌تواند استرس او را کاهش دهد. عادات روزانه خود را همچنان دنبال کنید تا کودک‌تان به شما اطمینان و بتواند روی ثبات شما حساب کند. اگر بتوانید همچنان پس از طلاق با همسر قبلی خود رابطه داشته باشید، به کاهش استرس کودک خود کمک کرده‌اید. واقعیت دارد! این مرحله گذرا در زندگی نمی‌تواند بدون تنش باشد اما فراموش نکنید که شما می‌توانید ناراحتی حاصل از آن را کاهش دهید.

 

به کودک خود چه بگویید

 

هنگامی که صحبت از اعتراف والدین به کودک‌شان درباره مسئله طلاق می‌شود، بسیاری از این کار سر باز می‌زنند. بهتر است قبل از این که بخواهید با کودک خود در این باره صحبت کنید، نکات مهم‌ای که می‌خواهید بیان کنید را پیش خود مرور کنید تا مکالمه را آسان‌تر پیش ببرید. اگر بتوانید سوالات دشواری که احتمال دارد کودک‌تان از شما بپرسد را پیش‌بینی، بر عصبانیت خود در طول مکالمه غلبه و بر آن چه می‌خواهید بگویید با دقت برنامه‌ریزی کنید، بهتر می‌توانید کودک‌تان را برای این مسئله آماده کنید.

 

چه چیزی و چگونه بگویید؟

 

با کودک خود صادق باشید و با او مانند خودش بچه‌گانه و دوستانه سخن بگویید.

 

حقیقت را بگویید. کودک شما حق دارد دلیل طلاق‌ والدین‌اش را بداند اما با توضیحات زیاد او را گیج نکنید. جملات ساده و صداقانه بگویید، به عنوان مثال «ما نمی‌توانیم بیش از این با هم زندگی کنیم.» شاید بهتر است به او بگویید که اگر چه والدین و کودکان گاهی از هم جدا می‌شوند اما به این معنی نیست که همدیگر را دیگر دوست ندارند.

 

به او بگویید «دوستت دارم». اگر چه این جمله به نظر ساده می‌آید اما بگذارید کودک‌تان بداند که علاقه شما به او تحت هیچ شرایطی تغییر نمی‌کند. به او یادآوری کنید که به هر شکلی از او محافظت خواهید کرد، از صبحانه درست کردن گرفته تا کمک به تکالیف مدرسه‌اش.

 

به تفاوت‌ها اشاره کنید. در جواب سوالات کودک‌تان به او بگویید که اکنون بسیاری از شرایط تغییر کرده است، اگر چه بسیاری دیگر همچنان ثابت است. به او این اطمینان را دهید که با کمک هم می‌توانید شرایط را بهتر کنید.

 

به حرف‌های کودک خود گوش دهید

 

با فراهم کردن فرصت‌ای برای بیان احساسات‌ کودک‌تان و گوش دادن به آن‌ها بدون حالت دفاعی و حفاظت از احساسات او، ناراحتی‌اش را کاهش دهید و به او کمک کنید تا خودش را با شرایط جدید وفق دهد.

 

گوش دهید. او را تشویق کنید تا احساسات‌اش را بیان کند و واقعا به حرف‌هایش گوش دهید. ممکن است ناراحتی او درباره مسائلی باشد که شما حتی انتظارش را هم نداشته باشید.

به او کمک کنید تا برای احساس‌اش لغاتی مناسب پیدا کند. برای کودکان طبیعی است در بیان احساس‌شان دچار مشکل شوند. شما می‌توانید حالت او را حدس بزنید و او را تشویق به صحبت کردن کنید.

 

بگذارید صادق باشد. شاید کودکان به دلیل ترس از آزار دادن شما، در بیان احساس‌شان بی‌میل باشند. به او بگویید هر چه می‌گوید درست است  و موجب ناراحتی شما نمی‌شود.

 

احساسات او را بشناسید. شما نمی‌توانید مشکلات او را بر طرف کنید یا ناراحتی‌های او را به شادی تبدیل کنید اما ضروری است از احساسات او آگاه باشید.

 

به خودتان اهمیت دهید

 

در مواقع اضطراری در هواپیما، ضروری است ماسک را اول برای خودتان، سپس برای فرزندتان بگذارید. بنابراین مراقبت از خود بیش از هر چیزی اهمیت دارد. در ادامه نکاتی را که برای بهبودی حال شما ضروری است آورده‌ایم.

مدام ورزش کنید و غذایی سالم بخورید. ورزش استرس ناشی از طلاق را کاهش می‌دهد. اگر چه غذا درست کردن تنها برای یک نفر کمی حوصله می‌خواهد اما فراموش نکنید که با غذایی سالم، احساس بهتری خواهید داشت. از فست فودها اجتناب کنید.

 

با دوستان خود ملاقات کنید. شاید برای‌تان سخت باشد تا با دوستان و اقوام خود ملاقات کنید و به سوال‌های آن‌ها درباره طلاق پاسخ دهید. اما واقعیت این است که شما به آن‌ها احتیاج دارید تا کمی از فضای استرس‌زای خود دور شوید. از آن‌ها بخواهید درباره طلاق از شما سوال نکنند. حتما درک خواهند کرد.

 

بنویسید. احساسات، افکار و حالات خود را بنویسید. این کار استرس، ناراحتی و عصبانیت شما را کاهش می‌دهد. روزی می‌رسد که شما به عقب نگاه می‌کنید و می‌بینید چه مسیر درازی را پیموده‌اید.