شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
آش میوه، آش جایگزین
اغلب خانوادهها برای نهار یا عصرانه روز سیزدهبهدرشان قابلمه آش رشتهای بار میگذارند و اقوام دور هم با خوردن آش رشته، سیزدهشان را بهدر میکنند
درصورتی که از رسم و رسوم بگذریم، به جای آش رشته – که به خودی خود غذای پرحجم و سنگینی است – در کنار ۱۳ روز ناپرهیزی و همچنین خوردن تنقلات مختلف – بهخصوص آجیل – در روز سیزدهبهدر، یک کاسه آش میوه، هم بیشتر میچسبد و هم مفیدتر است.
آش میوه به خاطر داشتن انواع و اقسام میوههای خشک و برگهها، سبک و شستوشودهنده دستگاه گوارش است. اگر مایل باشید، میتوانید امسال این آش را جایگزین آش رشته کنید.
مواد لازم:
گوشت چرخکرده، ۵۰۰ گرم
لوبیا قرمز، ۲۰۰ گرم [خواص لوبیا]
نخود، ۲۰۰ گرم
سبزی آش پاکشده، یک کیلوگرم
پیاز متوسط، ۴ عدد [خواص پیاز]
آلوی خورشی، ۲۰۰ گرم
گوجه برقانی، ۲۰۰ گرم
آلبالو خشکه، ۲۰۰ گرم
برگه زردآلو، ۲۰۰ گرم
قیسی، ۲۰۰ گرم
برنج، ۱۰۰ گرم
گندم پوستگرفته، ۲۰۰ گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
پودر نعناخشک، ۲ قاشق سوپخوری سرخالی [خواص نعنا]
طرز تهیه:
۱) از شب قبل، نخود و لوبیا و همچنین برنج را در ظرفهای جداگانه خیس کنید.
ـ نکته: خیسکردن حبوبات برای کاهش تاثیر نفاخبودن آنهاست.
۲ ) ۲ عدد پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در قابلمه موردنظر برای آش، مقداری روغن بریزید و پیاز خردشده را در روغن به اندازهای سرخ کنید که کمی طلاییرنگ شود، سپس گوشت چرخکرده را همراه مقداری نمک و فلفل به پیازداغ اضافه کرده و آنرا در روغن سرخ کنید.
۳ ) آب لوبیا و نخود را خالی کرده و حبوبات را داخل قابلمه بریزید. مقدار ۳ لیوان آب به آن بیفزایید و بگذارید تا نخود و لوبیا بپزد.
در این فاصله، گندم را در کاسهای حاوی آب خیس کرده و یکی دوبار آب آن را عوض کنید. بعد از اینکه حبوبات پخته شد، گندم را اضافه کنید.
۴ ) زمان اضافهکردن برنج و سبزی هنگامی است که گندم نیمپز شده باشد. پس از ریختن سبزی و برنج، در ظرف را بگذارید و مدتی حرارتدادن را ادامه دهید تا سبزی هم کاملا بپزد.
ـ نکته: اگر در طول پخت سبزی، آب آش کم شد، به آن آب جوشیده اضافه کنید.
۵) در این فاصله، میوههای خشک را داخل کاسهای بریزید و پس از اضافهکردن مقداری آب سرد به آن، بگذارید حدود نیمساعت خیس بخورد.
بعد از این مدت، میوهها را داخل آش بریزید و حرارت اجاقگاز را کم کرده و مدتی صبر کنید تا همه مواد خوب پخته شود و آش جابیفتد.
ـ نکته: اگر شما یا دیگر اعضای خانوادهتان طبعی شیرینپسند دارید، میتوانید یک یا دو قاشق شکر نیز به آش بیفزایید.
برای تزئین روی آش:
در یک تابه کوچک مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید سپس نعنا را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
از طرف دیگر ۲ عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالی خرد کرده و در مقداری روغن سرخ کنید. بعد از آنکه آش را داخل کاسه ریختید، روی آن را با نعناداغ و پیازداغ تزئین کنید.
ـ نکته: شما حتی میتوانید مقداری از میوههای خشک و حتی نخود و لوبیای پخته را به صورت جداگانه نگه داشته و برای تزئین روی آش از آنها هم استفاده کنید.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
امیرعبداللهیان حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم دولت سیستان و بلوچستان جنگ انتخابات مجلس شورای اسلامی حجاب مجلس افغانستان حسن روحانی
ایران سیل تهران هواشناسی شهرداری تهران بارندگی سازمان هواشناسی باران فضای مجازی آتش سوزی هلال احمر آموزش و پرورش
مسکن بانک مرکزی دلار قیمت خودرو قیمت دلار قیمت طلا تورم ارز سهام عدالت بازار خودرو حقوق بازنشستگان ایران خودرو
مسعود اسکویی ایتالیا صدا و سیما تلویزیون بی بی سی دفاع مقدس مهران غفوریان موسیقی صداوسیما سریال سینمای ایران سازمان صدا و سیما
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل جنگ غزه حماس روسیه آمریکا انگلیس اوکراین نوار غزه ایالات متحده آمریکا جنگ اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال سپاهان لیگ برتر رئال مادرید باشگاه استقلال جواد نکونام بازی علی خطیر باشگاه پرسپولیس بایرن مونیخ
اینستاگرام خواب آیفون دیابت اپل ناسا عکاسی تبلیغات موبایل گوگل
سلامت کبد چرب فشار خون گرما