شنبه, ۲۶ خرداد, ۱۴۰۳ / 15 June, 2024
مجله ویستا

رئیس جمهور صد درصد مکتبی انتخاب کنید


رئیس جمهور صد درصد مکتبی انتخاب کنید

●من باید رأی بدهم، تو هم باید رأی بدهی یک تکلیف الهی است
همه مان مسؤولیم. شما، آن آقایی که در آن ده با دویست نفر جمعیت زندگی می کند و آن آقایی که در آن شهر با دو میلیون یا چهار میلیون …

من باید رأی بدهم، تو هم باید رأی بدهی یک تکلیف الهی است

همه مان مسؤولیم. شما، آن آقایی که در آن ده با دویست نفر جمعیت زندگی می کند و آن آقایی که در آن شهر با دو میلیون یا چهار میلیون یا پنج میلیون جمعیت زندگی می کند، همه مسؤولیم؛ علی السوأ مسؤولیم. همه باید مردم را دعوت کنیم به اینکه در انتخابات رئیس جمهور بی تفاوت نباشند؛ بروند در پیش صندوقها، رأی بدهند و البته خوب، اشخاصی که مطلع اند، چه هستند از علما، از کسان دیگر، یک نفری ]را[ که بدانند چطور است انتخاب کنند یا چند نفر را، اما توجه ]کنند[ به اینکه چه باید بکنیم و ما مقدرات مملکتمان را دست کی باید بدهیم. و ما اگر یک رئیس جمهور داشته باشیم که ناباب از کار دربیاید، همأ چیزها از بین می رود. حالا هم ما مبتلا هستیم به تفاله هایش. نگویید که دیگران رأی می دهند. من هم باید رأی بدهم، تو هم باید رأی بدهی، آن روستایی هم که در کنار مزرعأ خودش کار می کند باید رأی بدهد؛ تکلیف است. این یک تکلیف الهی است. این هم یک چیزی حساب نکنید که خوب، دیگران هستند، من چه می کنم؟ خیر. برای هر فردی از افراد این ملت تکلیف است که حفظ کند اسلام را، حفظ اسلام به این است که حالا در کشور ما - هر کسی در کشور خودش، الان ما مبتلای به مسائلی هستیم در این کشور - حفظ اسلام این است که ما یک رئیس جمهوری که لااقل، اعتقاد به اسلام داشته باشد، متعهد باشد برای اسلام، بشناسید که این آدم متعهدی است، که مبادا مبتلا بشویم به یک نفر نابابی که ما را بخواهد بکشد، ببرد طرف امریکا، روحانیون را می خواهد کنار بگذارد و مجلس را کنار بگذارد و همه، خودم و خودم هم راه افتادم طرف امریکا، یک مسئله ای است؛ تکلیف است. ما مکلّفیم به اینکه در امور دخالت کنیم. ما مکلّفیم در امور سیاسی دخالت کنیم؛ مکلّفیم شرعاً؛ همان طور که پیغمبر می کرد؛ همان طور که حضرت امیر می کرد. در این ایام، که اعلان می کنند مسئله انتخاب رئیس جمهور ]را[، آن اشخاصی که در حوزه ها هستند، باید دست از کارها بردارند و راه بیفتند توی شهرها و دهات و روستاها و آن جاهای دورافتاده و کمک کنند و اگر نکنند، فردا مسؤول اند پیش خدا و اگر مسامحه کنند، فردا مسؤول اند پیش خدا. مردم را دعوت کنند به دخالت در امور، به انتخاب یک رئیس جمهور صحیح، کمک کنند برای رساندن صندوقها به روستاهای دورافتاده. . .

قضیأ سپردن یک مملکتی است به دست یک کسی که اگر ناباب از کار درآید، صدمه به اسلام می زند، جمهوری اسلامی را از بین می برد. این یک مسأله حیاتی است برای شما، برای اسلام و مسلمین. (۲)

به پای صندوقها بروید و کسی که دارای صفات رئیس جمهور

در قانون اساسی است، انتخاب کنید

چیزی که لازم است عرض کنم این است که در این موقع که یک مرحلأ دیگری از مراحلی که در کشور ما می خواهد تحقّق پیدا بکند در دست اجراست، و آن تعیین رئیس جمهور است. باید توجه داشته باشند آقایان که آن صفتی که در قانون اساسی برای رئیس جمهور تعیین کرده اند مراعات کنند. قانون اساسی را ملاحظه کنند و صفات رئیس جمهور را در آنجا ملاحظه کنند و کسی که دارای آن صفات بود و او را به آن صفات می شناسید به او رأی بدهید و اگر فاقد آن صفات باشد، احتراز کنید از رأی دادن به او. روز سرنوشت سازی است. می خواهید زمام کشور را به یک کسی بدهید که مؤثر است در مقدرات کشور شما. سهل انگاری نکنید و به پای صندوقها بروید و باهم اجتماع کنید، و کسی که لایق برای این مقام است و دارای آن صفاتی است که سوء سابقه نداشتن، وابستگی به رژیم سابق نداشتن، اینها از اموری است که باید ملاحظه بشود و آقایان نباید سستی کنند در رفتن به پای صندوق بروند. لکن به کسی که این صفات را دارد رأی بدهند. (۳)

وجوب شرکت در انتخابات و انتخاب رئیس جمهور

صد درصد مکتبی و در خط اسلام

من دیروز راجع به تکلیفی که به همأ ملت متوجه است، به زن و مرد و آن کسی که به حد رأی دادن قانونی رسیده واجب است این مسئله که در پای صندوقهای تعیین رئیس جمهور حاضر بشوند و رأی بدهند. چنانچه سستی بکنید، کسانی که می خواهند این کشور را به باد فنا بدهند، ممکن است پیروز بشوند. باید همأ شما، همأ ما، زن و مرد، هر مکلّف همان طور که باید نماز بخواند، همان طور باید سرنوشت خودش را تعیین کند. ما یک سیلی خوردیم از اشتباه، (۴) ما همأ این نابسامانیهایی که الان داریم برای اینکه اشتباه کردیم، نباید اشتباه تکرار بشود. دنبال این باشید که یک نفر صد درصد مکتبی، اسلامی، در خط اسلام، برای ریاست جمهور انتخاب کنید. همأ گروهها و همأ جمعیتها، همأ علمای بلاد و همأ مردم بلاد باید در این امر حیاتی که اگر اشتباه باز بکنیم، باز بعد از چندی باید یک عزلی پیش بیاید و دوباره از سر گرفتار بشود، باز اشتباه نکنیم. البته کاری جز شلوغکاری نمی توانند بکنند، لکن امروز شلوغکاری هم برای ما ضرر دارد. امروز هر قدمی که ما سست کنیم یا ساکت در یک جایی باشیم ضرر دارد برای ما. ما باید فعال باشیم، ما باید به پیش برویم. اگر ما یک قدم سست کنیم، آنها یک قدم جلو می آیند. اگر یک قدم ما عقب برویم، آنها ده قدم جلو می آیند. (۵)

پانوشت ها :

۲- صحیفه امام، ج ۵۱، ص ۷۱-۵۱.

۳- صحیفه امام، ج ۱۱، ص ۳۹۳.

۴- اشاره به انتخاب ابوالحسن بنی صدر، اوّلین رئیس جمهور ایران که پس از ائتلاف با منافقین و حرکت در جهت منافع آمریکا، توسط مجلس شورای اسلامی به دلیل عدم کفایت سیاسی، معزول و عزل او توسط حضرت امام خمینی (ره) تأیید گردید.

۵- صحیفه امام، ج ۵۱، ص ۸۲.