سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

درمان زودانزالی، چه روشی بهتر است؟


زودانزالی زمانی است که یک مرد در طول مقاربت زودتر از شریک زندگی خود به ارگاسم برسد زود انزالی یک شکایت جنسی شایع است و از هر 3 مرد ممکن است 1 نفر این مشکل را داشته باشد.
 
عوامل موثر در زودانزالی
دو عامل روانی مانند ( تجربه جنسی زود هنگام ) و بیولوژیکی مانند ( مشکلات تیروئید، سطح غیر طبیعی هورمونها، سطح غیر طبیعی مواد شیمیایی مغز به نام انتقال دهنده های عصبی، فعالیت های غیر طبیعی رفلکس سیستم انزال،  التهاب و عفونت پروستات و مجرای ادرار، صفات به ارث رسیده، آسیب به سیستم عصبی ناشی از عمل جراحی، برخی از داروها مورد استفاده در درمان مشکلات روحی و روانی )  در ایجاد زود انزالی نقش دارد.

نحوه کنترل انزال
تکنیک های مانند توقف و شروع (توقف قبل از رسیدن به اوج لذت جنسی برای مدت 30 ثانیه و سپس شروع دوباره و تکرار تا زمانی که انسان می خواهد به انزال برسد)، تکنیک فشار(بر روی گلانس پنیس قبل از رسیدن به اوج لذت جنسی برای مدت 30 ثانیه سپس شروع دوباره و تکرار تا زمانی که انسان می خواهد به انزال برسد) در بیشتر موارد، انسان قادر به یادگیری نحوه کنترل انزال از طریق آموزش و تمرین تکنیک های ساده می باشد زود انزالی مزمن ممکن است نشانه ای از اضطراب یا افسردگی  باشد که با درمان بهبودی حاصل می شود.
 
تاکنون دارویی به طور خاص توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA)  برای درمان انزال زودرس تایید نشده است با این حال، مطالعات متعدد نشان داده است که SSRI ها مانند سرترالین (ZOLOFT)، پاروکستین (Paxil)  و یا فلوکستین (Prozac)  و داروهایی با عوارض جانبی مانند SSRI  برای درمان این بیماری بی خطر و موثر هستند و بسیاری از پزشکان از این عوامل برای این منظور استفاده می کنند.
 
کرم های حاوی عوامل بی حس کننده موضعی نیز می تواند در برخی از مردان مبتلا به انزال زودرس مفید باشد. اگر بیمار دارای زود انزالی، اختلال در نعوظ و افسردگی باشد یک داروی ضد افسردگی مانند SSRI مفید است. عوارض جانبی استفاده طولانی مدت از SSRI باید توسط پزشک و بیمار در نظر گرفته شود این عوارض عبارتند از عوارض روانی و عصبی، واکنش های پوستی، اثرات آنتی کلی نرژیک، تغییرات در وزن بدن، اختلال شناختی و با کاهش دوز یا قطع دارو ممکن است علائم سرگیجه، تهوع و استفراغ، سردرد، بی ثباتی در راه رفتن، ضعف و بی حالی، بی قراری، اضطراب و بی خوابی ایجاد شود.
 
برخی از مطالعات نشان داده اند که ترکیب مهار کننده های 5 فسفودی استراز ( PDE5 ) با SSRI ها نتایج بهتری در درمان انزال زودرس تا استفاده از SSRI ها به تنهایی فراهم می کند. دلیل آن ناشناخته است مهارکننده PDE5 مهار انزال را از طریق مهار گیرنده های درگیر در زمان تاخیر somatosensory فراهم می کند.
 
تا به امروز، هیچ مطالعه ای، برتری مهارکننده PDE5 را بیشتر از یک دارونما در درمان زود انزالی نشان نداده است استفاده از مهار کننده های PDE5 برای درمان انزال زودرس توسط FDA تایید نشده است. به تازگی PSD502 در اتحادیه اروپا تصویب شده است و اثرش را در آزمایش های بالینی نشان داده است.
 
ترامادول ممکن است در درمان زود انزالی موثر باشد به ویژه هنگامی که سایر درمان ها شکست خورده اند اما لازم است بدانید که این دارو سبب اعتیاد می شود. کرم های لیدوکائین در صورتی که حساسیت ندهند در درمان زود انزالی مفید است. کلومیپرامین در درمان زود انزالی برای دهه ها استفاده شده است.
 
از کاندوم استفاده کنید برخی از کاندوم ها در داخل پوششان بیحس کننده کمی دارند که می تواند بدون ایجاد بی حسی در شریک زندگی شما، در درمان زود انزالی کمک کند. در موارد شدید، پزشک شما ممکن است یک گشادکننده عروق را قبل از مقاربت، به طور مستقیم به آلت تناسلی تزریق کند.
 
اگر پزشک شما علت زود انزالی را روانی یا عاطفی می داند درمان با یک مشاور روانشناس انجام شود. هیچ گلوله جادویی برای درمان زود انزالی وجود ندارد برای داشتن یک زندگی جنسی سالم با پزشک خود یا درمانگر جنسی ( روانشناس یا روانپزشک ) مشورت کنید.