جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

تغذیه کمکی، قارچ در غذای نوزاد بریزیم؟


قارچ در فهرست غذاهای خطرناک قرار نمیگیرد. اگر چه ممکن است ایجاد آلرژی در نوزاد کند که البته نادر است. آلرژی به قارچ حدود 30 دقیقه پس از مصرف آن بوجود می‌آید که شامل خارش، کهیر، تورم لب، زبان، گلو، سرگیجه و درد معده است. گاهی آلرژی به قارچ می‌تواند مشکلات تنفسی نیز ایجاد کند.
 
به طور کلی قارچ اولین غذای ایده‌آل برای نوزاد نیست
شاید به این دلیل که در کنار غذاهای دیگر و پس از پختن مصرف میشود. پس از مشورت با پزشک و زمانی که از نداشتن آلرژی نوزادتان به آن اطمینان حاصل کردید، قارچ پخته شده را در کنار غذاهای دیگر به نوزاد 7 یا 8 ماهه خود بدهید. به علت بافت نرمی که این ماده دارد، خوردن آن برای بچه ها ساده است و تنها خرد کردن آن کافی است(میتوانید با توجه به سن بچه حتی آن را رنده کنید).
 
قارچ خام به نوزاد بدهیم یا پخته؟ چرا؟
قارچ خام سالم به نظر میرسد و بسیاری از ما آن را خرد کرده و در سالاد خود میریزیم. اما شواهدی وجود دارد که نشان میدهد نباید این ماده را خام مصرف کنیم خصوصا برای کودکان که ضعیف تر از ما بزرگسالان هستند زیرا دیواره‌های سلولی این ماده برای هضم دشوار است. قارچ پخته شده نه تنها هضم آن را ساده‌تر میکند بلکه مواد مغذی آن را نیز در بدن آزاد میکند. امکان وجود باکتری در قارچ خام وجود دارد، به خصوص زمانی که در کود پرورش می یابد. پختن قارچ، موادی را که ممکنست منجر به آلرژی در بدن ‌شود، از بین میبرد. قارچ خام شامل ترکیبات سرطان‌زایی به نام هیدرازین است که با پخت از بین میرود.