چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

علائم عفونت قارچی در کودکان


پوست ، مو و ناخن ها ممکن است به عفونت های قارچی مبتلا شوند. آشناترین این عفونت ها کچلی و عارضه ی قارچی پا می باشد. کچلی در کودکان مدرسه ای رخ می دهد و ممکن است پوست سر یا پوست بدن یا صورت را مبتلا سازد.  نوجوانان بیشتر در معرض ابتلا به عارضه ی قارچی پا هستند که معمولا پوست بین انگشت ها را مبتلا می سازد.
 
کچلی
کودکان ممکن است بیماری کچلی را مستقیما از شخصی دیگر ، از یک حیوان یا از خاک یا به طور غیر مستقیم از کلاه ، شانه ، لباس یا وسایل منزل مانند فر شها یا صندلی ها بگیرند.

علائم
کچلی بدن یا صورت موجب علائم زیر میشود :

•    لکه های پوسته پوسته ی بیضی شکل یا دایره ای با حاشیه های برآمده و اندکی ملتهب
•    خارش

کچلی در پوست سر باعث علائم زیر میشود :
•    پوسته های شبیه به شوره ی شدید
•    ریزش مو به صورتی که مو بیشتر از بالای پوست سر می شکند
•    گاهی ایجاد ناحیه ای ملتهب و پر از چرک
•    معمولا خارش

اگر تصور میکنید که فرزند شما مبتلا به کچلی شده است باید مورد معاینه ی پزشک قرار گیرد.

درمان چیست؟
برای عفونت قارچی بدن یا صورت پزشک ممکن است لوسیون یا کرم ضدقارچ توصیه کند. اگر عفونت بدن یا صورت کودک گسترده باشد یا پوست سر مبتلا شده باشد ممکن است داروی ضدقارچ تجویز شود. برای درمان نواحی ملتهب و چرکی در سر ممکن است آنتی بیوتیک خوراکی تجویز شود.

برای کمک به پیشگیری از کچلی کودک خود را از اشخاص و حیوانات مبتلا دور نگه دارید و از او بخواهید از وسایل شخصی همکلاسانش مانند شانه استفاده نکند.

عارضه ی قارچی پا
این عارضه به ویژه در ماههای تابستان خصوصا در میان نوجوانانی که کفشهای ورزشی می پوشند شایع است. این عارضه معمولا در اثر تماس با کف اتاق رختکن و دوش در مکانهای عمومی همچون استخرهای شنا و باشگاه ها ایجاد میشود.

علائم
علائم اصلی این عارضه عبارتند از :

•    ترک و دردناکی پوست بین انگشت های پا اغلب بین انگشتهای چهارم و پنجم
•    معمولا خارش
•    گاهی ضخیم شدن ، تغییر رنگ و شکنندگی ناخنهای پا

درمان چیست؟
پودرها ، کرمها و اسپری های مختلفی بدون نیاز به نسخه ی پزشک برای درمان این عارضه موجود است. در صورت درمان این عارض ظرف حدود 1 تا 2 هفته شروع به بهبود میکند. اگر عارضه ی قارچی پا بیش از 2 هفته بماند یا ناخنهای پا مبتلا شود برای کودک وقت معاینه ی پزشکی بگیرید. پزشک ممکن است قرص های ضدقارچ تجویز کند.

اگر کودک هرروز بعد از شستن پاهایش آنها را کاملا خشک کند و جورابهای نخی تمیز بپوشد احتمال بروز عارضه ی قارچی پا کمتر میشود. پوشیدن کفش صندل و پابرهنه راه رفتن هروقت ممکن باشد نیز ممکن است کمک کند.