دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

بارداری هفته به هفته، هفته ششم


گروه ترجمه نی نی بان: در این‌جا به تحولاتی که طی این هفته برای‌تان رخ می‌دهد می‌پردازیم.
رشد فرزند:
قلب شروع به پمپاژ خون می‌کند و شبکه عصبی که تبدیل به نخاع خواهد شد بسته می‌شود (به همین دلیل است که مصرف فولیک اسید از ابتدای کار، بسیار مهم است).
جنین شکل C به خود می‌گیرد؛ شکل‌گیری دست و پا آغاز می‌شود؛ و پوست حالت نیمه شفاف دارد. قد جنین در این هفته حدود یک چهارم اینچ (0.63 سانتی‌متر) است. نکته جالب آن‌که قلب جنین تا پیش از زایمان 54 میلیون بار خواهد تپید!
رشد شکم:
تولید هورمون‌های بارداری رو به افزایش است که شما را مستعد حالت تهوع و خستگی بیشتر می‌کند. فشار خون کمتر از زمانی است که باردار شدید و ممکن است شما را گیج و منگ کند. افزایش ترشح پروژسترون و سایر هورمون‌ها ممکن است شما را دستخوش خستگی، درد، حالت تهوع و بدخلقی کند. البته ممکن است حالات شما چندان هم تغییری نیابد. نیازی به کنار گذاشتن ورزش یا محدود کردن فعالیت‌های جسمی نیست، مگر آن‌که خود شما چنین بخواهید. در واقع، فعال ماندن به بدن شما کمک می‌کند با استرس ناشی از اضافه وزن این روزهای خود بهتر کنار بیایید.
نکات و بایدها و نبایدها:
استقبال از حالت تهوع!
شاید دور از ذهن به نظر برسد، اما محققین بر اساس یافته‌های جدید استدلال می‌کنند حالت تهوع صبحگاهی علامت خیلی مثبتی است. حالت تهوع و استفراغ در دوره بارداری با کاهش احتمال سقط جنین و بعدها کاهش ابتلا به سرطان پستان ارتباط مستقیم دارد. لورا رایلی، متخصص جنین‍شناسی در بیمارستان عمومی ماساچوستس در باستن در این باره می‌گوید: «تهوع صبحگاهی نشان می‌دهد هورمون‌های درستی توسط مادر و فرزند ترشح می‌شوند و این که فرزند شما در حال رشد و شکل گیری است». در مطلب جداگانه‌ای به راه‌های تسکین دادن این حالت تهوع خواهیم پرداخت.
مواردی که باید در این هفته به آنها بیندیشید
اگر فکر می‌کنید باردار شده‌اید و هنوز از مکمل استفاده نمی‌کنید، وقت را تلف نکنید. لازم نیست تا نخستین معاینه پزشک صبر کنید، چه این روزها دوره بسیار حساسی در رشد فرزند شماست. می‌توانید با مراجعه به داروخانه مکمل فولیک اسید را با دز 600 میکروگرم در روز تهیه و مصرف کنید.