جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
اسیدفولیک در دوران بارداری، چقدر اهمیت دارد؟
اسید فولیک نیازی ضروری برای زنان باردار است تا آنجا که خطر اوتیسم در کمین نوزادانی است که کمبود ویتامین B9 دارند.
همواره مادران خواهان فرزند سالم هستند و حاضرند برای رسیدن به چنین هدفی هر نوع برنامه غذایی یا ورزشی را داشته باشند و این در حالی است که مادران زمانی میتوانند جنین سالمی در بدنشان رشد یابد که به سلامتی خودشان بها دهند.
از این رو بسیاری از پزشکان متخصص زنان و زایمان به زنان باردار توصیه می کنند روزانه 0.4 میلی گرم فولیک اسید در طول روز مصرف کنند تا جنین آنها از انواع بیماری های لوله عصبی همچون ستون فقرات شکافدار یا عیوب مادرزادی کاسه سر (آننسپالی) در امان باشد، همچنین کمبود اسید فولیک در دوران بارداری باعث بروز بیماری های عصبی مانند اسپینا بیفیدا، آنسفالی و اوتیسم در کودک می شود.
این نکته ضروری است که زنانی که قصد باردار شدن دارند بهتر است مصرف این مکمل را از پیش از بسته شدن نطفه آغاز کنند تا میزان آن در خون تنظیم شود با این وجود اگر از سه ماه پیش از بارداری مصرف فولیک اسید را آغاز شود، تا 72 درصد از احتمال ابتلای کودکان به بیماری های مغز و ستون فقرات کاسته می شود.
فولیت یا فولیک اسید نوعی از ویتامین B9 است که به طور طبیعی در انواع غذاها یافت می شود؛ لذا برای تأمین بدن از این ویتامین باید رژیم غذایی افراد نیز در کنار مصرف قرص های ویتامینی تغییر کند از این رو مواد غذایی که حاوی این ویتامین باشد را به اختصار بیان می کنیم.
موادی که به صورت طبیعی حاوی اسید فولیک هستند عبارتند از:
- غلات صبحانه غنیشده، نان سبوس دار، عدس، لوبیا، نخود، دانه های خوراکی، جگر مرغ و گاو.
- بلغور جو دوسر، مارچوبه، اسفناج، کاهو، و لوبیا.
- کلم بروکلی، ذرت کنسرو شده، پاستا و نان غنیشده ، جوانه بروکسل، آب پرتقال، موز و آوکادو.
از این رو بسیاری از پزشکان متخصص زنان و زایمان به زنان باردار توصیه می کنند روزانه 0.4 میلی گرم فولیک اسید در طول روز مصرف کنند تا جنین آنها از انواع بیماری های لوله عصبی همچون ستون فقرات شکافدار یا عیوب مادرزادی کاسه سر (آننسپالی) در امان باشد، همچنین کمبود اسید فولیک در دوران بارداری باعث بروز بیماری های عصبی مانند اسپینا بیفیدا، آنسفالی و اوتیسم در کودک می شود.
این نکته ضروری است که زنانی که قصد باردار شدن دارند بهتر است مصرف این مکمل را از پیش از بسته شدن نطفه آغاز کنند تا میزان آن در خون تنظیم شود با این وجود اگر از سه ماه پیش از بارداری مصرف فولیک اسید را آغاز شود، تا 72 درصد از احتمال ابتلای کودکان به بیماری های مغز و ستون فقرات کاسته می شود.
فولیت یا فولیک اسید نوعی از ویتامین B9 است که به طور طبیعی در انواع غذاها یافت می شود؛ لذا برای تأمین بدن از این ویتامین باید رژیم غذایی افراد نیز در کنار مصرف قرص های ویتامینی تغییر کند از این رو مواد غذایی که حاوی این ویتامین باشد را به اختصار بیان می کنیم.
موادی که به صورت طبیعی حاوی اسید فولیک هستند عبارتند از:
- غلات صبحانه غنیشده، نان سبوس دار، عدس، لوبیا، نخود، دانه های خوراکی، جگر مرغ و گاو.
- بلغور جو دوسر، مارچوبه، اسفناج، کاهو، و لوبیا.
- کلم بروکلی، ذرت کنسرو شده، پاستا و نان غنیشده ، جوانه بروکسل، آب پرتقال، موز و آوکادو.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست