سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

بارداری و آهن خون، چه رابطه‌ای با هم دارند؟


ایسنا: نتایج بیش از 90 مطالعه در انگلیس و آمریکا بر روی حدود دو میلیون زن باردار نشان می‌دهد کم‌ خونی و فقرآهن شایع‌ترین فقر تغذیه‌ای میان زنان باردار در جهان است.

 

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در سراسر جهان به طور میانگین 32 میلیون زن باردار از فقر آهن رنج می‌برند. در این میان زنان جوان، زنان باردار و کودکان بیشتر در معرض خطر فقر آهن قرار دارند.

 

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد، مصرف روزانه آهن در طول دوران بارداری ارتباط نزدیکی با افزایش وزن نوزاد و کاهش خطر تولد نوزادان نارس دارد.

 

در این مطالعه مشخص شد مصرف روزانه تا حداکثر 66 میلی‌گرم آهن موثر خواهد بود. مصرف آهن سبب افزایش میزان هموگلوبین خون مادر و کاهش خطر کم‌خونی شده و از زایمان زودرس جلوگیری می‌کند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، مطالعات بیشتر نشان می‌دهد به ازای هر 10 میلی‌گرم افزایش مصرف روزانه آهن (تا حداکثر 66 میلی‌گرم آهن در روز) خطر ابتلا به کم‌خونی مادران 12 درصد کاهش می یابد ضمن اینکه با افزایش 15 گرمی وزن نوزاد خطر تولد نوزادان نارس نیز 3 درصد کاهش می‌یابد.

 

بنا بر نتایج تحقیقات مرکز پزشکی دانشگاه روچستر که در نشریه پلاس وان منتشر شده است،‌ فقر آهن در زنان حامله اثرات جدی و بلندمدتی در تکامل مغز کودکان خواهد داشت. در واقع فقر آهن تکامل اعصاب شنوایی در کودکان نابالغ را نیز به تاخیر می‌اندازد.