جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا
مواد تشکیل دهنده شیرخشک
گروه ترجمه نی نی بان: میخواهید بدانید چه چیزی در شیر خشک است؟ بهتر است بدانید اصلا شیرخشک چیست. شیرخشک نوزاد از شیر گاو فرآوری شده به دست می آید. مواد دیگری که اضافه میشود شامل ویتامینها، اسیدهای چرب و پروبیوتیکها (کربوهیدراتهایی که رشد باکتریهای خوب را در سیستم گوارش تحریک میکنند) است.
در مرحله اول باید توجه داشته باشید که فرمولاسیون مواد تشکیل دهنده و ترکیبها در طول زمان تغییر میکند و کمی متفاوت میشود. طیف وسیعی از انواع شیرخشک در بازار وجود دارد از جمله انواعی که ضدحساسیت هستند یا آنهایی که سویا دارند. بنابراین نمیتوان به طور دقیق مواد تشکیل دهنده را نشان داد و تنها میتوان لیستی از مواد تشکیل دهنده را به طور کلی ارائه کرد.
مواد تشکیل دهنده شیرخشک
شیر خشک در درجه اول از آب تشکیل شده است. بعد از آن میتوان به کربوهیدراتهای به کار رفته در آن از جمله لاکتوز، کورن مالتو دکسترین، مواد معدنی هیدرولیز شده پروتئین وی اشاره کرد. چربیهای شیر خشک شامل اولئین پالم، روغن سویا، روغن نارگیل، روغن آفتابگردان، روغن آلپینا، روغن آلگال است. مواد معدنی شیر خشک نیز سیترات پتاسیم، فسفات پتاسیم، کلرید کلسیم، فسفات تریکلسیم، کلرید منیزیوم، فروس سولفات، زینک سولفات، کاپرسولفات، سولفات منگنز، سلنات سدیم را شامل میشود. اما از جمله ویتامینهای مهم موجود در شیرخشک میتوان به آسکوربات سدیم، اینوزیتول کولین، آلفا توکوفرول استات، نیاسینامید، پنتوتنات کلسیم، ریبوفلاوین، ویتامین A، هیدروکلروین پیروکسین، مونونیترات تیامین، اسید فولیک، فیلوکوئینون، بیوتین، ویتامین D3، ویتامین B12 اشاره کرد. آنزیم تیریپسین و اسید آمینههای تائورین، ال کارنتین و نوکلئوتیدها هم در شیر خشک وجود دارند.
مواد تشکیل دهنده شیر مادر
در شیر مادر آب وجود دارد. از جمله کربوهیدراتهای موجود در شیر مادر لاکتوز و اولیگوساکاریدها و کربوکسیلیک اسیدهایی مانند لاکتیک اسید و آلفا هیدروکسی اسید وجود دارد. پروتئینهای شیرمادر شامل پروتئین وی،آلفا لاکتالبومین، لاکتوفرین، کازئین، سرم آلبومین است. علاوه بر این مواد، شیرمادر کراتین، اوره، اسید اوریک، پپتید، آمینو اسیدهای مختلف، چربیهایی مانند تریگلیسرید، اسید لینولئیک، آلفا لینولئیک اسید، و اسیدهای چرب آزاد، اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع، استرول، فسفولیپید، اسفنگولیپید و ویتامینهایی مانند D، E، C، K، B12 ، B8 ، B6، A، ریبوفلاوین، فولیک اسید، نیاسین، بیوتین و مواد معدنی مانند کلسیم، روی، پتاسیم، سدیم، آهن، کلرید، فسفر، منیزیوم و... دارد. شیرمادر هورمونهای متعدد، پپتیدها، آنزیمها و فاکتورهای ضدمیکروبی فراوانی دارد.
جمعبندی
همه ما میدانیم که شیر مادر خواص ایمنی و محافظتی زیادی دارد. شیر مادر تعادل مناسب بین پروبیوتیکها ایجاد میکند و این مواد به ایجاد باکتریهای سالم در روده کمک میکنند. مهمترین عامل ضدعفونی بودن شیر مادر یک آنتیبادی به نام ایمونوگلوبولین A است که کودک را در برابر عوامل بیماریزا محافظت میکند. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میکنند به دلیل وجود عوامل ضدالتهابی در شیر مادر نسبت به عفونتهای بیعلامت هم ایمن هستند. چربی موجود در شیر مادر بسیار مهم است. از چربی موجود در شیر مادر 88 درصد اسیدهای چرب با زنجیره بلند ساخته میشود. همین اسیدهای چرب با زنجیره بلند بافت مغز و اعصاب را تشکیل میدهند و در اوایل تولد برای رشد ذهنی و بصری اهمیت دارند. در نهایت خواص شیر مادر بسیار زیاد است به گونهای که براساس سن کودک و نیازهای او میتواند خودسازی کند. شیری که مادر برای فرزندش در روز اول دارد با روز سیام متفاوت است. برای مثال شیرمادری که توسط مادری که نوزاد نارس دارد، تولید میشود غلظت متفاوتی از مواد مختلف با توجه به نیاز خاص نوزاد دارد و زمانی که نوزاد جان میگیرد تمرکز شیر مادر بر عوامل محافظت ایمنی است تا به فرزندش نهایت ایمنی را با تغذیه شیر مادر بدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست