دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

درمان کولیک نوزاد، بهترین گزینه چیست؟


پروبیوتیک ها از بهترین گزینه های پیش روی پزشکان در درمان کولیک نوزادان محسوب می شود.
 
کولیک نوزاد 
عباس مومن زاده فوق تخصصی عفونی اطفال بیان کرد: از آن جایی که تشخیص صحیح بیماری گام اصلی در درمانش محسوب می شود، بنابر این برای درمان کولیک نوزادان نخست باید با علائم این بیماری آشنا شد.
 
کولیک در نوزادان 2 تا 12  هفته اتفاق می افتد
در بیشتر اوقات این بیماری پس از سه ماهگی بهبود می یابد. به طور معمول مبتلایان به کولیک از غذا خوردن خودداری می کنند. از دیگر علائم این بیماری گریه و بی تابی های بیش از حد نوزاد است.
 
تسکین درد کولیک
برای تشخیص کولیک باید نوزاد حداقل 3 روز در هفته به خصوص عصر و شب ها به مدت 3 ساعت جیغ و بی قراری کند. تنها تکان دادن نوزاد سبب تسکین بی قراری هایش می شود. همچنین بغل کردن و راه بردن نوزاد نیز با کاهش بی قراری هایش همراه است.
 
مادران شیرده که نوزادشان دچار کولیک است باید از مصرف مواد لبنی به خصوص شیر پرهیز کنند، در صورت نیاز و با تشخیص پزشک برای آرام کردن نوزاد می توان از داروهایی مانند دایمتیکون یا سایمتیکون کمک گرفت.
 
پروبیوتیک نقش بسیار مهمی در تسکین دردهای نوزادان ایفا می کند، مصرف قطره "پدی لاکت” در کودکان زیر یک سال نیز تاثیر به سزایی در آرامش نوزادان دارد.
 
این فوق تخصص عفونی اطفال با بیان اینکه امروزه داروی پروبیوتیک اختصاصی به نام "بیوگایا” در بازار وجود دارد؛ توصیه کرد: به دلیل کمیاب و گران قیمت بودن این دارو، "پدی لاکت” نیز جایگزین مناسبی برای بیوگایا است. مبتلایان به کولیک که از نعمت شیر مادر محروم هستند باید شیر خشک مصرفی شان فاقد پروتئین شیر گاو باشد.