دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
مجله ویستا

3 ویتامین ضروری در بارداری


در دوران بارداری تأمین ویتامین های مورد نیاز بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا كودك برای رشد سلول، استخوان و اندام های خود به ویتامین ها و موادی كه مادر مصرف می كند، نیاز دارد تا بتواند از سلامت برخوردار شود.به دلیل اهمیت موضوع پزشكان عموماً ویتامین ها و مواد معدنی خاصی مانند كلسیم، اسید فولیك و آهن را در دوران بارداری تجویز می كنند.
 
فولیك اسید
زنان باردار باید طی بارداری و پیش از آن روزانه 400 میكروگرم فولیك اسید مصرف كنند زیرا بسیاری از بیماری ها مانند كم هوشی مغزی كودك پیش از مطلع شدن مادر از بارداری اش رخ می دهد. از این رو زنان باید این ماده را قبل از بارداری به میزان كافی مورد مصرف قرار دهند. مطالعات نشان می دهد كه مصرف این ماده می تواند مانع از بروز لب شكری و مشكلات قلبی در كودك شود. داروهای مكمل حاوی 600 الی 1000میكروگرم اسید فولیك است. بسیاری از غذاها بطور طبیعی حاوی فولات (فرم طبیعی اسید فولیك) هستند، اما فولات طبیعی به راحتی توسط بدن جذب نمی شود. از این رو مصرف مكمل ها حداقل یك ماه پیش از بارداری توصیه می شود. مواد غذایی حاوی فولات زیاد عبارتند از سبزیجات با برگ های سبز، پرتقال، آب پرتقال، حبوبات خشك و بنشن ها.
آهن
آهن یك ماده ضروری برای زنان است كه اهمیت آن در دوران بارداری دو برابر می شود. زنان باردار برای قوی ماندن به آهن نیاز دارند زیرا نوزاد آهن ذخیره شده در خون آنها را جذب می كند. زنان بارداری كه میزان آهن موجود در خون آنها كم است، احساس خستگی مفرط و ضعف دارند. علاوه بر این بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی قرار گرفته و احتمال خونریزی زیادی را هنگام زایمان دارند. آهن همچنین برای شكل گرفتن گلبول های قرمز در كودك لازم است. میزان آهن مورد نیاز در دوران بارداری 27 میلی گرم بوده و مكمل ها حاوی 20 الی 60 میلی گرم آهن هستند.
پزشكان مصرف مكمل آهن را به همراه آب پرتقال یا آب میوه پیشنهاد می كنند زیرا ویتامین ث جذب آهن را افزایش می دهد. از آنجایی كه كاهش و افزایش مصرف ویتامین ها و مواد معدنی هر دو برای زنان باردار مضرند، ضروری است كه زنان باردار توجهات لازم را در این زمینه مبذول داشته و با پزشك خود در زمینه افزایش و یا كاهش مصرف مشورت كنند.
كلسیم
دریافت 1200 میلی گرم كلسیم در روز برای زنان باردار ضروری است. اگر این میزان كلسیم به بدن زنان باردار نرسد آنها با احتمال بیشتری در معرض ابتلا به پوكی استخوان قرار می گیرند زیرا جنین در حال رشد كلسیم مورد نیاز خود را از طریق استخوان های مادر دریافت می كند.
 از این رو مادران باید از دریافت روزانه این میزان اطمینان حاصل كنند. علاوه بر این كلسیم به ساخته شدن استخوان های كودك كمك كرده در كاهش فشار خون مادر مؤثر است، در حالی كه از فشار خون ناشی از كمبود كلسیم در ایام بارداری نیز جلوگیری می كند. همچنین كلسیم تأثیرات مثبتی نیز بر وزن كودك هنگام تولد دارد. داروهای مكمل كلسیم حاوی 100 تا 200 میلی گرم كلسیم است و زنان باید بقیه این میزان را از طریق نوشیدن شیر و محصولات لبنی تأمین كنند. عدم دریافت كلسیم به میزان كافی در موارد حاد می تواند، عوارض خطرناكی را به دنبال داشته باشد. برای مثال كودكان آنها در معرض خطر ابتلا به مسمومیت ناشی از سرب قرار می گیرند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.