شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

دوقلوزایی با این خوردنی ها


مهرآسا: بسیاری از زوجین در تلاش اند که فرزاندان دوقلو داشته باشند، آنان دلایل متفاوتی دارند از جمله اینکه دوست دارند فرزندان آنها خواهر یا برادر همسن داشته باشند و یا اینکه تمایل دارند خانواده ای بزرگ داشته باشند. از طرفی احتمال دوقلوزایی بسیار اندک است (3%) در ایالت متحده حدود 3% از کل حاملگی های سالانه را چند قلویی به خود اختصاص می دهد. در صورتیکه شما یکی از ویژگیهای زیر را داشته باشید شانس دو قلو زایی شما نسبت به سایرین افزایش خواهد یافت:

داشتن فرزند دو قلو در خانواده بویژه در خانواده مادری. اگر شما تجربه حامگی دو قلویی داشته اید شانس دو قلوزایی شما حداقل 4 برابر افزایش نشان خواهد داد.

دوقلوزایی با این خوردنی ها


پس از نژاد اروپایی، نژاد آفریقایی بیشترین شانس دو قلو زایی را دارند. نژاد آسیایی کمترین شانس دو قلوزایی را دارد.
قد بلند بودن، تغذیه مناسب و حتی داشتن اضافه وزن شانس دو قلو زایی را افزایش می دهد، برخی از مطالعات نشان داده اند که زنان با شاخص توده بدنی (BMI)  بی ام آی 30 و یا بالاتر شانس دو قلویی زایی آنان افزایش می یابد. با در نظر داشتن این نکته که میزان شاخص توده بدنی مناسب برای زنان در سنین باروری 25-20 است و زنان با بی ام آی 30 و بیشتر در گروه اضافه وزن قرار می گیرند توصیه به اینکار از نظر بهداشتی اقدامی درستی محسوب نمی شود. بنابراین حتما با پزشک خویش مشورت کنید.
تعداد حاملگی های قبلی، زنان با حاملگی 4 یا بالاتر شانس دوقلو زایی افزایش می یابد.
با اینکه احتمال باروری زنان با افزایش سن آنان کاهش می یابد با این حال در صورت باروری احتمال چند بودن فرزندان آنان افزایش می یابد، تحقیقات نشان داده است احتمال دوقلوزایی زنان40 ساله تا 7% و زنان 45 ساله تا 17% افزایش نشان خواهد داد.
استفاده از روشهای کمک باروری IVF احتمال چند قلویی را بالا می برد. استفاده از این روش شانس دو قلویی را 40-20% بالا خواهد برد.
داشتن خانواده با تعداد فرزندان بیشتر. این تئوری بر پایه قانون علم ریاضیات است.
روشهای آسان برای افزایش احتمال دو قلویی:
کلیه ویتامین ها مناسب هستند اما ثابت شده است که اسید فولیک شانس دوقلویی زایی را افزایش می دهد. اسید فولیک برای کلیه زنان باردار به منظور جلوگیری از نقایص نوزادی تجویز می شود با این حال میزان مجاز مصرف روزانه آن در دوران بارداری حداکثر 1000 میلی گرم است.
تغذیه مناسب
مصرف لبنیات: نتایج مطالعه انجام شده توسط یکی از متخصصان باروری نشان داده است که زنانی که در طی دوران بارداری خویش روزانه از لبنیات مصرف می کنند شانس دوقلوزایی آنان نسبت به زنانیکه لبنیات نمی خورند 5 برابر افزایش نشان می دهد. فاکتور رشد شبه انسولین (IGF) ماده ای که در کبد گاو تولید می شود دلیل این افزایش شناسایی شده است. از طرف دیگر مصرف شیر گاوی که تحت درمان با هورمون rBGH می باشد شانس دوقلوزایی زنان را بالا می برد.
خوردن صدف: صدف حاوی روی است و این ماده میزان تولید اسپرم متحرک و سالم تر را بالا می برد ، بنابراین شانس باروری همزمان دو یا چند تخمک افزایش می یابد. میزان توصیه شده مصرف روزانه روی برای مردان 14 میلی گرم است . سبزیجات با برگ سبز، غلات، حبوبات، دانه ها و جوانه گندم منابع بسار خوبی برای تأمین روی مورد نیاز هستند.
مصرف کلومیفن سیترات: این قرص به طور معمول برای تحریک تخمک گذاری زنان فاقد تخمک گذاری استفاده می شود. اما مصرف آن برای زنان بدون مشکل تخمک گذاری شانس دو قلوزایی را تا 33% افزایش خواهد داد.
مادرانی که به فرزندان قبلی خویش شیر خود را داده اند. بدین دلیل که میزان پرولاکتین سرمی این زنان بالاتر است و شانس دوقلوزایی آنان افزایش خواهد یافت.
بارداری بلافاصله پس از قطع مصرف قرص ضد بارداری احتمال چند قلویی را افزایش می دهد. یک یا دو ماه پس از قطع قرص ضد بارداری، اغلب تخمدانها 2 تخمک آزاد می کنند.