شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
مجله ویستا
رژیم غذایی قبل از بارداری، میزان اهمیت
محققان اعتقاد دارند رژیم غذایی زنان قبل از باردار شدن تأثیر بسزایی بر سلامت طولانیمدت کودکان بعد از تولد دارد. برخی ترکیبات غذایی که مادران در هفتههای قبل از باردار شدن مصرف میکنند باعث افزایش سلامت و ایمنی بدن کودکانشان در برابر ابتلا به برخی بیماریها میشود.
بارداری
از دیرباز رژیم غذایی و کیفیت تغذیه نقش بسزایی در سلامت انسان داشته است. محققان تا سالهای پیش اعتقاد داشتند که مادران باردار باید به تغذیه و کیفیت مواد غذاییِ مصرفی در دوران بارداری توجه لازم را داشته باشند زیرا مصرف مواد غذایی سالم موجب افزایش سلامت جنین میشود. نتایج تحقیقات امروزی نشان میدهد که رژیم غذایی مادران قبل از باردار شدن نیز تأثیر بسزایی بر سلامت طولانیمدت کودکان آنها بعد از تولد دارد. این دانشمندان معتقد هستند برخی ترکیبات غذایی که مادران در هفتههای قبل از باردار شدن مصرف میکنند میتواند موجب افزایش سلامت و ایمنی بدن کودکانشان در برابر ابتلا به برخی سرطانها و بیماریهای عفونی از جمله آنفلوآنزا و ایدز در آینده شود.
این مطالعه روی ۱۲۰ زن آفریقایی که قصد بارداری داشتند انجام شده است. محققین ترکیبات غذایی زنان تحت بررسی را در هفتههای قبل از باردار شدن مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و اطلاعات آنها را ثبت کردند.
زمان تولد کودکان این زنان، محققان DNA آنها را مورد بررسی قرار داده و متوجه شدند که تغییرات اپیژنتیکی قابل قبولی در ژنوم این کودکان نسبت به گروه کنترل رخ داده است. این تغییرات باعث بیان و یا خاموش شدن ژنهایی شده که با سلامت کودکان در ارتباط هستند. یکی از مهمترین ژنهایی که مورد بررسی قرار گرفته است ژن VTRNA2-1 میباشد. بررسیها نشان داده که بیان این ژن میتواند در مهار سرطان نقش بسزایی داشته باشد. محققان متوجه شدند مادرانی که در دوران قبل از بارداری از مواد غذایی با کیفیت بالا استفاده میکردند (فصل تابستان)، بیان این ژن در فرزندانشان، نسبت به مادرانی که فقر غذایی داشتهاند، بیشتر بوده و مقاومت فرزندان آنها نسبت به سرطان بیشتر است.
از سوی دیگر مادرانی که در فصل بارندگی باردار شدهاند و از مواد غذایی این فصلها استفاده نمودهاند، فرزندانشان نسبت به بیماریهای عفونی مقاومتر میباشند. آمار مرگومیر در اثر ابتلا به بیماریهای عفونی در آفریقا بیشتر از سرطان میباشد و این یکی از مهمترین دلایلی است که مردان و زنان آفریقایی تمایل به بارداری در فصلهای بارندگی دارند. بنابراین استفاده از مواد غذایی این فصلها موجب ایمن شدن کودکانشان نسبت به بیماریهای عفونی میشود.
نتایج این تحقیقات نشان داده است که مصرف ترکیباتی ازجمله ویتامینهای B، متیونین، دیمتیلگلایسین و اسیدفولیک در ایجاد تغییرات اپیژنتیکی مؤثر بوده است. مهمترین منابع حاوی این ترکیبات تخممرغ، ماهی، حبوبات، غلات، جگر و سبزیجات دارای برگهای سبز میباشد و مصرف آنها به زنان، قبل از باردار شدن توصیه میشود.
از دیرباز رژیم غذایی و کیفیت تغذیه نقش بسزایی در سلامت انسان داشته است. محققان تا سالهای پیش اعتقاد داشتند که مادران باردار باید به تغذیه و کیفیت مواد غذاییِ مصرفی در دوران بارداری توجه لازم را داشته باشند زیرا مصرف مواد غذایی سالم موجب افزایش سلامت جنین میشود. نتایج تحقیقات امروزی نشان میدهد که رژیم غذایی مادران قبل از باردار شدن نیز تأثیر بسزایی بر سلامت طولانیمدت کودکان آنها بعد از تولد دارد. این دانشمندان معتقد هستند برخی ترکیبات غذایی که مادران در هفتههای قبل از باردار شدن مصرف میکنند میتواند موجب افزایش سلامت و ایمنی بدن کودکانشان در برابر ابتلا به برخی سرطانها و بیماریهای عفونی از جمله آنفلوآنزا و ایدز در آینده شود.
این مطالعه روی ۱۲۰ زن آفریقایی که قصد بارداری داشتند انجام شده است. محققین ترکیبات غذایی زنان تحت بررسی را در هفتههای قبل از باردار شدن مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و اطلاعات آنها را ثبت کردند.
زمان تولد کودکان این زنان، محققان DNA آنها را مورد بررسی قرار داده و متوجه شدند که تغییرات اپیژنتیکی قابل قبولی در ژنوم این کودکان نسبت به گروه کنترل رخ داده است. این تغییرات باعث بیان و یا خاموش شدن ژنهایی شده که با سلامت کودکان در ارتباط هستند. یکی از مهمترین ژنهایی که مورد بررسی قرار گرفته است ژن VTRNA2-1 میباشد. بررسیها نشان داده که بیان این ژن میتواند در مهار سرطان نقش بسزایی داشته باشد. محققان متوجه شدند مادرانی که در دوران قبل از بارداری از مواد غذایی با کیفیت بالا استفاده میکردند (فصل تابستان)، بیان این ژن در فرزندانشان، نسبت به مادرانی که فقر غذایی داشتهاند، بیشتر بوده و مقاومت فرزندان آنها نسبت به سرطان بیشتر است.
از سوی دیگر مادرانی که در فصل بارندگی باردار شدهاند و از مواد غذایی این فصلها استفاده نمودهاند، فرزندانشان نسبت به بیماریهای عفونی مقاومتر میباشند. آمار مرگومیر در اثر ابتلا به بیماریهای عفونی در آفریقا بیشتر از سرطان میباشد و این یکی از مهمترین دلایلی است که مردان و زنان آفریقایی تمایل به بارداری در فصلهای بارندگی دارند. بنابراین استفاده از مواد غذایی این فصلها موجب ایمن شدن کودکانشان نسبت به بیماریهای عفونی میشود.
نتایج این تحقیقات نشان داده است که مصرف ترکیباتی ازجمله ویتامینهای B، متیونین، دیمتیلگلایسین و اسیدفولیک در ایجاد تغییرات اپیژنتیکی مؤثر بوده است. مهمترین منابع حاوی این ترکیبات تخممرغ، ماهی، حبوبات، غلات، جگر و سبزیجات دارای برگهای سبز میباشد و مصرف آنها به زنان، قبل از باردار شدن توصیه میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست