چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
شایع ترین تومور دستگاه تناسلی زنان
ایسنا: یك متخصص زنان، زایمان و نازایی با اعلام این كه شایعترین تومور خوشخیم دستگاه تناسلی زنان «فیبروم» است، گفت: تومورهای فیبرومی كه در نسوج سلولهای فیبروگلاسی به ویژه در داخل رحم یافت می شوند، در حال حاضر بیش از نیمی از زنان جامعه را رنج می دهند.
دكتر ملك منصور اقصی روش های قدیمی درمان فیبروم ها را برداشتن فیبروم با عمل جراحی، برداشتن رحم و یا مصرف داروهایی از قبیل مهار كننده های هورمون های هیپوفیز عنوان كرد و گفت: متاسفانه این داروها یا آمپول ها كه برای شش ماه تا یك سال باید استفاده شود و مصرف آنها در كشور ما بسیار بالاست، به طور موقتی و حداكثر تا چهار ماه مؤثرند.
وی ادامه داد: علاوه بر این داروها عوارض جدی تری را نیز برای بیماران به همراه دارند زیرا در بسیاری از موارد زنانی كه قصد باردار شدن دارند و به بهانه پیشگیری از چسبندگی رحم پس از عمل جراحی این داروها را استفاده می كنند، با عارضه بزرگ شدن مجدد تومور فیبرومی پس از قطع دارو مواجه می شوند در عین حال كه استفاده از این داروها در مواردی عمل جراحی را نیز مشكل می كند.
دكتر اقصی با تاكید بر این كه این داروها فقط در موارد خاص اثر مطلوب دارند، افزود: در حال حاضر می توان در كشور با رعایت نكاتی ویژه برای درمان فیبروم ها عمل جراحی باز نیز انجام داد و دیگر این واهمه وجود ندارد كه پس از عمل در رحم چسبندگی ایجاد شده و برای افراد مشكل باروری عارض شود.
وی روش دیگر درمان فیبروم ها را عمل جراحی با دارو خواند و اظهار كرد: در حال حاضر در ایران برای درمان فیبروم ها از IUD هایی استفاده می شود كه قابلیت ترشح ماده پروژسترون از خود دارند و از آنجا كه باعث كاهش خونریزی ایجاد شده از فیبروم می شوند احتمال كوچك شدن و كم تعداد شدن تومورهای فیبرومی در آنها بالاست.
این متخصص زنان، زایمان و نازایی آخرین روش درمان تومورهای فیبرومی را كه در انگلستان مطرح شده است، استفاده از امواج ماورا صوتی خاص دانست و افزود: با این روش بیماران را در زیر كنترل دستگاه MRI قرار داده و از این طریق فیبروم ها را شكسته و كوچك می كنند.
دكتر اقصی نسبت به استفاده از روش ایجاد لخته مصنوعی در عروق رحم برای درمان تومورهای فیبرومی ابراز نگرانی كرد و به ایسنا گفت: متاسفانه این روش كه چندین سال است در كشور استفاده می شود می تواند بسیار پر عارضه باشد لذا باید تنها با دقت بسیار بالا و در مراكز كاملا مجهز صورت گیرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به این كه در حال حاضر تمایل به استفاده از روش لاپاروسكوپی برای درمان فیبروم ها كمتر شده است، ادامه داد: با این روش همه فیبروم ها را نمی توان عمل كرد بلكه از این طریق تنها فیبروم هایی با اندازه خاص و قرار گرفته در محل های ویژه قابل درمان هستند. بنابراین فیبروم های بزرگ یا چندتایی هرگز با عمل لاپاروسكوپی قابل دفع نیستند.
دكتر اقصی خاطرنشان كرد: اما باید توجه كرد كه می توان با استفاده از عمل لاپاروسكوپی شریان های رحم را بسته و از این طریق با قطع خون رسانی به فیبروم، اقدام موثری در جهت درمان تومورهای فیبرومی انجام داد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست