سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

درمان بیماریهای پریودنتال


درمان بیماریهای پریودنتال

درمان بیماریهای پریودنتال (لثه و بافتهای پشتیبان دندان) با از میان برداشتن عامل بیماری آغاز می گردد. بسته به درجه و خامت بیماری، درمان می تواند توسط دندانپزشک خانوادگی شما …

درمان بیماریهای پریودنتال (لثه و بافتهای پشتیبان دندان) با از میان برداشتن عامل بیماری آغاز می گردد. بسته به درجه و خامت بیماری، درمان می تواند توسط دندانپزشک خانوادگی شما و یا متخصص لثه (پریودنتیست، کسی که درباره نحوه درمان بیماریهای پریودنتال تخصص دارد) انجام شود.

انواع درمان

۱) جرمگیری: در مراحل اولیه، برداشتن جرمهای روی ریشه و تاج Scaling&Root Planning تنها درمان لازم دندانپزشکی برای بهبود خواهد بود. در همان تحال ممکن است "کوتاژ" لثه (برداشتن قسمتهای ملتهب لثه) نیز همراه با جرمگیری لازم باشد.

۲) ژنژیوکتومی (بریدن لثه): بیماری پیشرفته‌تر لثه با برداشت جرم‌ها به تنهائی بهبود نخواهد یافت و باید بافتهای آلوده ملتهب و بیماری لثه توسط جراحی برداشته شود و پاکتهای کم عمق از اطراف دندان از بین برده شوند.

۳) فلپ زدن: وقتی که پاکتها عمیق باشند و استخوان نیز مبتلا و بیمار باشد با بریدن لثه و بلند کردن آن، تمام بافتها و نسوج آلوده و ملتهب زیرین برداشته شده و به استخوان شکل مناسب داده می شود، سپس لثه به سر جای خود برگردانده و بخیه می‌شود.

۴) شکل دادن به استخوان :Contouring برای مراحل بسیار پیشرفته بیماری، دادن شکل مناسب به استخوان برای اصلاح صدمۀ وارده به استخوان دور دندان در فک و تراشیدن قسمتهائی از استخوانی که پشتیبان و محافظ دندان است، لازم می باشد.

Grafting یا پیوند استخوان نیز یکی دیگر از راههای درمان است که برای ترمیم یا جایگزینی استخوان از دست رفته انجام می شود. در هر نوع از جراحی سعی می شود لثه به حالتی درآید که تمیز نمودن آن از پلاک میکربی آسانتر باشد.

گاهی دندانهای لق بوسیله دندانپزشک توسط وسایل مخصوصی به دندانهای مجاور بسته شده و ثابت می گردند (Splint). این کار باعث می شود که حرکات دندان محدود شده و به بهبود آن کمک شود.

به یاد داشته باشید که شما بیش از هر کس دیگر می توانید مانع بیماریهای لثه خود گردید. با استفاده از غذاهای مناسب و لازم و مسواک زدن و نخ کشیدن مرتب و روزانه، شما علل عمدهٔ این بیماریها را از میان بر خواهید داشت.

خمیر دندانها و دهان شویه‌هائی که اکنون وجود دارند نمی توانند به تنهائی مانع بیماریهای لثه شوند. طرق مواظبت و پیشگیری فردی از پیوره که در بعضی مجلات و روزنامه‌ها چاپ می شوند. طرق مواظبت و پیشگیری فردی از پیوره که در بعضی مجلات و روزنامه‌ها چاپ می شوند نه تنها معمولاً سودمند نبوده و ارزشی ندارند بلکه حتی ممکن است مضر نیز باشد.

هیچ چیز جای بهداشت مرتب روزانه دندان و دهان و معاینات مرتب توسط یک دندانپزشک را نخواهد گرفت.

در صورتی که شما قبلاً یکبار دچار بیماریهای لثه شده¬اید، همیشه خطر عود و برگشت بیماری وجود دارد. برای حفاظت از سلامتی‌تان، این نکته اساسی است که شما به بهداشت فردی خود ادامه دهید و در فواصلی که دنداپزشک شما به شما توصیه می کند توسط او چک آپ شوید.

دکتر کامران یزدانی

جراح - دندانپزشک

www.drkamranyazdani.com