پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
بازي، روند رشد اجتماعي كودكان را تقويت ميكند
ايسنا:
يك روانشناس سلامت گفت: مهمترين عمل تربيتي و پرورشي در همه زمينهها به ويژه زمينه تامين بهداشت رواني كودك، بازي است و به عبارت ديگر بازي مدرسه كودك است.
دكتر حيدر اسلامي اظهار كرد: از ديدگاه روانشناسي، بازي، كار كودك است و در همه جنبههاي رشد كودك تاثير دارد و از طرفي ديگر جنبههاي رشد نيز بر ديگر جنبههاي بهداشتي و رواني موثر است. به خصوص بازي جسماني كه سبب چالاكي و افزايش مهارت حركتي و رشد تقويت سيستم عصبي كودك ميشود.
وي افزود: بازي، سيستم عضلاني و رشد حسي و حركتي كودك را تقويت ميكند و به اين طريق بر هوش كودك تاثير فراواني دارد و با بازي كردن، دقت كودك در انجام كارها افزايش مييابد.
اسلامي از ديگر تاثيرات مهم بازي در دوران كودكي را رشد عاطفي و ايجاد احساس شادي و نشاط در كودك دانست و گفت: بازي سالم ميتواند عواطف منفي از قبيل ترس، اضطراب، نفرت و افسردگي را به شدت در كودك كاهش دهد. به همين جهت امروزه مهمترين روش براي درمان اختلالات رواني و عاطفي كودكان، بازي درماني است كه حتي موجب درمان بسياري از اختلالات رواني در بزرگسالان نيز ميشود.
وي تصريح كرد: با اين وجود بهترين روش براي درمان اختلال رواني در بزرگسالان بازيهاي متناسب با سن آنهاست.
اسلامي اظهار داشت: بازيهاي سالم و متناسب با كودكان ميتواند به علت دستكاري در پديدهها و آزمايش محيط اطراف توسط كودك افزايش رشد عقلاني وي را در پي داشته باشد؛ چرا كه حس كنجكاوي كودك از اين طريق برآورده شده و مناسبترين عمل رشد عقلي كودك است.
اين روانشناس گفت: بازي باعث تقويت رشد اجتماعي كودكان ميشود؛ چرا كه كودكان با تمرين زندگي آينده از طريق بازي و فراگيري روابط انساني و اجتماعي و همكاري در گروههاي بازي ميتوانند رشد اجتماعي داشته باشند همانگونه كه نياز عاطفي آنها از محبت و امنيت از اين طريق برآورده ميشود.
وي ادامه داد: رشد اخلاقي و معنوي به صورت پايبندي به نظم و مقررات، رعايت حقوق ديگران، كمك به ديگران، خيرخواهي و لذت بردن از خدمت به ديگران از ديگر تاثيرات بازي در كودكان است. به عبارت ديگر مهمترين عامل تربيتي و پرورشي در همه زمينهها به ويژه در زمينه تامين بهداشت رواني كودك، بازي است.
دكتر اسلامي در گفتوگو با ايسنا اضافه كرد: با توجه به اين كه دوران كودكي مهمترين دوره زندگي است؛ لذا والديني كه در انديشه پرورش فرزنداني داراي شخصيت سالم، نيرومند و متعادل هستند بايد به طور جدي در فكر فراهم كردن زمينه مناسب براي زندگي كودكان خود باشند و هر پدر و مادري بايد يك ساعت از وقت خود را در هر روز به كودك خود اختصاص دهد و زمينه بازيهاي گروهي را نيز فراهم كند؛ چرا كه از سنين شش سالگي به بالا بازيهاي گروهي نيز بايد بيشتر مورد توجه باشد.
اين روانشناس سلامت، ارتباط بازي با سن و جنسيت كودك را نيز مهم برشمرد و خاطرنشان كرد: در سنين كم كودكان بازيهاي انفرادي را بيشتر مورد توجه قرار ميدهند و حضور والدين را در اين بازيها مهم ميدانند در حالي كه با افزايش سن كودك، بازيها به شكل گروهي، قاعده دار و همراه با نظم و احترام به حقوق ديگران انجام ميشود
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست