سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
کمک های آمریکا به اسراییل
با وجود جنایات بیسابقه اسرائیل نسبت به مردم فلسطین که روی خون آشامترین جنایتکاران تاریخ را سفید کرده دولت امریکا به عنوان مدعی اصلی مردم سالاری و مدافع آزادی، همواره روابط گرمی با این رژیم داشته است. ورج بوش رئیس جمهوری امریکا در سفر اخیر خود به بیت المقدس اشغالی در پارلمان این رژیم قلابی تا آنجا پیش رفت که گفت اجداد امریکاییان همان صهیو نیست ها بوده اند.مطالبی که در زیر از نظرتان می گذرد از نشریه «پاکستان دیلی» گرفته شده است.
ــ اسرائیل و آمریکا روابط ویژه دیرپایی دارند. امریکا نخستین کشوری بود که ایجاد اسرائیل را در ۱۹۴۸ به رسمیت شناخت.
ــ اسرائیل نزدیکترین متحد غیرعضو ناتو آمریکا در خاورمیانه، منطقهای با اهمیت حیاتی از نظر جغرافیای سیاسی برای آمریکا، است.
ــ نزدیکی رابطه بین آمریکا و اسرائیل در میزان کمکی که تلآویو از واشنگتن دریافت میکند آشکار است. اسرائیل از پایان جنگ جهانی دوم بیشترین کمک را از آمریکا گرفته است. از ۱۹۴۹ تا ۲۰۰۶ واشنگتن بیش از ۱۵۶ میلیارد دلار کمک مستقیم به اسرائیل داده است.
ــ تا سال ۲۰۰۳ اسرائیل نزدیک به یک سوم بودجه کمک خارجی سالانه امریکا را دریافت میکرد. در سال ۲۰۰۵ امریکا بیش از ۶/۲ میلیارد دلار به اسرائیل داد که فقط از کمک پرداختی به عراق (یا بودجه جنگ و غارت و کشتار در عراق کمتر بود. در مقایسه با پول پرداختی به اسرائیل باید گفت که اردن در سال فوق ۶/۶۸۳ میلیون دلار، رواندا ۷۷ میلیون دلار و اراضی اشغالی فلسطین (تشکیلات خودگردان فلسطین) ۲/۳۴۸ میلیون دلار دریافت کردند (که معمولا امریکا به طریقی آنها را از کشورهایی غیر از رژیم صهیونیستی پس میگیرد. این کمکها را به صورت فروش اسلحه یا کالاهای امریکایی پرداخت میکند که در واقع بیشتر به اقتصاد امریکا کمک میشود تا اقتصاد کشورهای گیرنده.)
ــ در گذشته اکثریتی از کمک مستقیم آمریکا به اسرائیل از طریق «اعتبارات حمایت اقتصادی آمریکا» پرداخت میشد. واشنگتن اعلام کرده است این کمکها برای حمایت از ثبات در مناطقی پرداخت میشود که از نظر آمریکا اهمیت استراتژیک دارند. با این حال اسرائیل این کمکها را به اختیار کامل خود خرج میکند نه با نظارت آمریکا.
ــ آمریکا پولهایی نیز به اسرائیل قرض میدهد که تقریبا همه آنها پیش از شروع بازپرداخت بخشیده میشوند. در «گزارش واشنگتن درباره امور خاورمیانه» برآورد شده است که اسرائیل از ۱۹۷۴ تا ۲۰۰۳ بیش از ۴۵ میلیارد دلار از اینگونه «وامهای» آمریکا برخوردار شد.
ــ کمک مستقیم آمریکا به اسرائیل از سال ۱۹۹۶ به حد قابلتوجهی کاهش یافته تا از وابستگی مالی اسرائیل کم شود. بنیامین نتانیاهو نخستوزیر سابق اسرائیل در ژوییه ۱۹۹۶ در کنگره آمریکا گفت: «ما فرآیند طولانی مدت کاهش تدریجی میزان کمک اقتصادی سخاوتمندانه شما به اسرائیل را آغاز خواهیم کرد» (تا از کمکهای غیرمستقیم با نامهای دیگر برخوردار شویم).
● حمایت سیاسی
ــ امریکا همواره به طور مستقیم از اسرائیل حمایت سیاسی کرده است. واشنگتن در ۱۹۷۲ مانع از تصویب قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل شد که حملات اسرائیل به جنوب لبنان و سوریه را محکوم کرده بود. آمریکا برای این کار برای دومین بار از قدرت وتوی خود در شورای امنیت استفاده کرد.
ــ آمریکا از سال ۱۹۷۲ از قدرت وتوی خود برای جلوگیری از تصویب ۴۲ قطعنامه سازمان ملل که اقدامات اسرائیل را محکوم یا از آنها بشدت انتقاد کرده بودند، استفاده کرده است. برای مثال آمریکا در سال ۲۰۰۶ مانع از تصویب قطعنامه ۸۷۸ شورای امنیت سازمان ملل شد که خواستار آتشبس دوجانبه در نوار غزه شده بود.
جان نگروپونته، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل در سال ۲۰۰۲ گفت: رد کردن تمامی قطعنامههای سازمان ملل که بدون محکوم کردن «گروههای تروریستی»، اسرائیل را محکوم کرده باشند، سیاست آمریکا است. این سخن اکنون به نظریه نگروپونته معروف شده است.
● کمک نظامی
- در حالی که از کمک اقتصادی آمریکا به اسرائیل طی ۱۰ سال گذشته به ظاهر کاسته شده، میزان کمک های نظامی آن بشدت افزایش یافته است. این شامل کمک مالی نظامی هم میشود.
- قسمت اعظم برتری نظامی اسرائیل به اشکال گوناگون حمایت مستقیم آمریکا ، ازجمله کمک و - - بخششهای نظامی ــ مالی، کمکهای تسلیحاتی و حمایت در زمینههای فناوری وابسته است.
- بین ۱۹۹۶ و ۲۰۰۶ اسرائیل ۲۴ میلیارد دلار کمک مالی نظامی از آمریکا دریافت کرد.
- سازوکار مالی اصلی برای کمک نظامی آمریکا به اسرائیل به صورت «تامین مالی نظامی خارجی» است. این اعتبارات به دولتهایی داده میشود که فقط سیستمهای تسلیحاتی ساخت امریکا را خریداری کنند. حدود نیمی از بودجه کنونی «تامین مالی نظامی خارجی» به اسرائیل اختصاص داده شده است که حق دارد ۳/۲۶ درصد کمک سالانه دریافت خود را که درصد بسیار زیادی است، صرف خرید سلاحهای ساخته شده از تولیدکنندگان تسلیحاتی داخل اسرائیل کند.
- «اعتبارات حمایت اقتصادی آمریکا» نباید برای مصارف نظامی اختصاص داده شوند، اما چون دولتهایی مانند اسرائیل موظف نیستند به آمریکا پس حساب بدهند که این پولها را به چه مصرفی میرسانند، این پولها را هم میتوان کمک نظامی مستقیم به اسرائیل به حساب آورد.
- در ماه اوت ۲۰۰۷ یادداشت تفاهم تازهای درباره کمک نظامی بین اسرائیل و آمریکا به امضا رسید که تضمین میکند آمریکا طی دهه بعد ، از طریق «تامین مالی نظامی خارجی» ۳۰ میلیارد دلار کمک نظامی در اختیار اسرائیل بگذارد.
ــ اسرائیل، به عنوان نزدیکترین متحد امریکا در خاورمیانه (با وجود رقابت شدید بعضی از کشورهای منطقه برای خوشرقصی برای سران کاخ سفید) دسترسی ویژه به فناوری نظامی آمریکا دارد به طوری که بودجه مربوط به پژوهش و توسعه بسیاری از سیستمهای نظامی اسرائیل را آمریکا تامین میکند. - دو طرف طرحهای نظامی مشترکی را به اجرا درآوردهاند که ازجمله میتوان به ایجاد سیستم موشکی پیکان اشاره کرد که از سال ۲۰۰۰ فعال بوده است.
- اسرائیل اهمیت فراوانی برای رابطه خود با آمریکا قائل است، اما با این حال فناوری نظامی آمریکا را برخلاف مصالح آمریکا، به چین صادر کرده است. تجهیزات نظامی یکی از مهمترین کالاهای صادراتی اسرائیل است که در سال ۲۰۰۶ حدود ۴/۴ میلیارد دلار از این راه درآمد خالص آن بود.
- برای چین، اسرائیل مسیر دسترسی به فناوری پیشرفته نظامی غرب است. برای مثال اسرائیل در سال ۱۹۹۶ سیستم هشدار دهنده زود هنگام هوایی آمریکا را به چین صادر کرد و در سال ۲۰۰۵ کوشید سیستم ضد رادار «هارپی کیلر» را به این کشور بفروشد.
● اسرائیل یک قدرت هستهای است
- اگر چه امریکا یا اسرائیل هرگز این موضوع را رسما تایید نکردهاند اما همه میدانند که اسرائیل سلاحهای هستهای دارد. موردخای وانونو در سال ۱۹۸۶ برنامه هستهای اسرائیل را افشا کرد.
- تعداد بمبهای هستهای اسرائیل که در مرکز پژوهش هستهای دیمونا در بیابان نقب تولید شده ۲۰۰ بمب برآورد شده است.
ــ اسرائیل تاکنون پیمان عدم تکثیر سلاحهای هستهای را که در سال ۱۹۶۸ منعقد شده امضا نکرده است.
ــ آمریکا و اسرائیل سیاست غیر رسمی سکوت را در رابطه با توان هستهای اسرائیل در پیش گرفتهاند.
ــ ایهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل روز ۱۲ دسامبر ۲۰۰۶ در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ماهوارهای آلمان تایید کرد که اسرائیل دارای سلاحهای هستهای است.
کمک آمریکا به اسرائیل با قوانین آمریکا مغایرت دارد
ــ کمک آمریکا به اسرائیل و چگونگی مصرف آن، معمولا با قوانین، منافع و سیاست آمریکا مغایرت دارد.
ــ براساس سیاست آمریکا، کمک مالی به اسرائیل نباید بهوسیله اسرائیل در اراضی اشغالی به مصرف برسد. اما اسرائیل با مصونیت و خیال راحت کمکهای آمریکا را در هر جا بخواهد مصرف میکند.
ــ آمریکا قوانینی در ارتباط با کمک نظامی خارجی و صادرات تسلیحات دارد. در «قانون کمک خارجی» سال ۱۹۶۱ تصریح شده که «به کشورهایی که حقوق بشر را نقض میکنند هیچ کمکی نباید داده شود.» اما اسرائیل مدام حقوق بشر را در اراضی اشغالی فلسطین نقض میکند.
ــ در قانون کنترل صدور تسلیحات آمریکا مصوب ۱۹۷۶ آمده است که «از سلاحهای خریداری شده از آمریکا باید فقط برای دفاع مشروع از خود استفاده شود.» اما ارتش اسرائیل فقط از سپتامبر ۲۰۰۰ تا ۸ اوت ۲۰۰۷ بیش از ۳۳۵۴ غیر نظامی فلسطینی را کشت که این رقم با کشتار از ۱۹۸۴ تا ۲۰۰۰ و از اوت ۲۰۰۷ تاکنون به صدها هزار نفر میرسد.
منبع: پاکستان دیلی
مترجم: علی کسمایی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست