دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
زایمان سزارین و تاثیر آن بر هوش کودک
همشهری: سوالی که بسیاری از مادران جوان میپرسند این است که زایمان طبیعی بهتر است یا سزارین؟ این سوال همیشه از دو جنبه مطرح میشود. یکی اینکه کدامیک به نفع نوزاد است و دیگری این که کدامیک به نفع مادر است.
تصورات و دانستههای غلطی در این زمینه وجود دارد که در تصمیمگیری غلط مادران موثر است.
خیلیها مساله درد را مطرح میکنند و میگویند در زایمان طبیعی مادر درد زیادی را تحمل میکند، پس منطقی است که سزارین شود تا درد نکشد. این مطلب زمانی میتواند درست باشد که امکانات زایمان بدون درد وجود نداشته باشد، از طرفی به هر حال پس از سزارین هم مادر باید درد ناشی از جراحی را تحمل کند.
مساله دیگر، عوارض سزارین در برابر زایمان طبیعی است. باید بدانیم هر عمل جراحی میتواند به چسبندگیهایی داخل شکم منجر شود و در نهایت دردهای مزمنی را برای فرد ایجاد کند.
حال اگر کسی را در نظر بگیریم که بخواهد دو بار یا بیشتر صاحب فرزند شود و هر بار هم تحت عمل سزارین قرار بگیرد، میتوان دریافت که این کار چقدر احتمال ایجاد چسبندگیهای داخل شکمی و دردهای مزمن را در سالهای بعد افزایش میدهد.
برخی عوارض زودهنگام بعد از زایمان در سزارین بیشتر دیده میشود. خونریزی شدید که مادر به تزریق خون نیاز پیدا میکند، عفونت محل جراحی و عفونت رحمی، خونریزی محل جراحی، انعقاد خون در رگها و آزاد شدن لخته خون که به مرگ منجر میشود و مشکلات بیهوشی از جمله این عوارض است.
البته برخی عوارض به دنبال زایمان طبیعی نیز وجود دارد، مانند آسیب به کانال زایمانی، احتمال افتادگی مثانه و اختلالات کنترل ادرار یا مدفوع، که مادرانی که طبیعی زایمان میکنند را با مشکل روبهرو خواهد کرد.
از مسائل دیگری که در تصمیمگیری مادران به نفع سزارین در برابر زایمان طبیعی تاثیر دارد، مساله افزایش احتمال آسیب به جنین در زایمان طبیعی است. در زایمانهای طبیعی سخت با جنین درشت، احتمال آسیب به شانه و شبکه عصبی بازویی و دست جنین بیشتر است.
همین طور در زایمانهایی که با وسایلی مثل وکیوم یا فورسپس انجام میشود، احتمال آسیب به سر جنین به صورت شکستگی استخوان جمجمه یا خونریزی زیر پوست سر افزایش مییابد اما امروزه بندرت چنین زایمانهایی انجام میشود و تقریبا تمام جنینهای درشت را با سزارین خارج میکنند.
از طرفی برخی مشکلات نوزادان، مادرزادی است و به اشتباه به روش زایمانی نسبت داده میشود؛ مثل برخی از موارد فلج مغزی یا شکستگی استخوان جناق.
همچنین تصور اشتباهی نزد عموم وجود دارد که فکر میکنند نوزادانی که به صورت سزارین متولد میشوند باهوشتر از نوزادانی هستند که به صورت طبیعی متولد میشوند، اما این مساله به صورت علمی ثابت نشده است.
به هر حال زمانی که مادر خودخواسته خواهان سزارین است، این کار باید پس از 39 هفتگی بارداری یا پس از کامل شدن ریه جنین انجام شود تا از آسیبهای ناخواسته به جنین جلوگیری شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست