جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

ام اس در بارداری، خطرناک است؟


ام‌اس بیماری مزمن التهابی سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) و یک بیماری خود ایمنی است که بدن بر اثر نقص سیستم ایمنی علیه ماده سفید میلین آنتی‌بادی و در نتیجه پلاک‌هایی را تولید می‌کند.
  پلاک‌های ایجادشده اختلالاتی در پالس‌های عصبی ایجاد می‌کند که به‌صورت علائم و نشانه‌های بیماری تظاهر می‌کند. این علائم باتوجه به محل درگیری متفاوت است.
شایع‌ترین محل‌های درگیر در ام‌اس راه‌ها و گیس‌های بینایی، اطراف بطن‌های مغزی و جسم پینه‌ای (کورپوس کالوزوم) است. راه‌های نخاعی و مخچه‌ای از دیگر مسیرهای گرفتار است. بارداری، زایمان و میزان بروز عوارض در نوزاد خانم مبتلا به ام‌اس هیچ تفاوتی با افراد طبیعی ندارد.
تاکنون هیچ شواهدی دال بر این‌که ام‌اس باعث اختلال در باروری شود، به دست نيامده است. همچنین میزان بروز سقط‌های خودبه‌خودی و تولد جنین مرده مثل سایر افراد طبیعی است.
خوشبختانه با انجام مطالعه‌های وسیع ثابت شده باور غلط گذشته مبنی بر این‌که بارداری باعث بدترشدن بیماری ام‌اس می‌شود اصلا صحت ندارد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.