دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

همه بیماری های پوستی در بارداری


برخی مشکلات پوستی در بارداری به سادگی بر طرف می شوند و برخی نیاز به درمان جدی دارند، در این باره بیشتر بدانید. همراه با آشکار شدن تغییرات بدن شما در طول دوران بارداری به دلیل افزایش ناگهانی هورمون پوست نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد. بسیاری از بیماری‌های پوستی که در دوران بارداری دیده می‌شوند بعد از تولد نوزاد ناپدید خواهند شد.
مشکلات شایع پوستی مرتبط با بارداری
هیپرپیگمانتاسیون

این بیماری با افزایش ملانین در بدن، سبب تیره شدن پوست می‌شود، بارداری سبب افزایش تولید ملانین در بدن شده و در برخی افراد سبب بروز این مشکل پوستی می‌شود.
ملاسما
ملاسما یک شکل از هیپرپیگمانتاسیون است. در این بیماری لکه‌های قهوهای مایل به زرد یا قهوه‌ای تیره، معمولا روی صورت نمایان می‌شود. این وضعیت در زنان باردار رایج است از این رو " ماسک حاملگی " نامیده می‌شود.
ترک های پوستی
پوست در دوران بارداری، در اثر افزایش یا کاهش وزن، کشیده می‌شود و به حالت اول خود باز نمی‌گردد، اثر آن مانند شکلی از زخم به نام علائم کشش یا استریا ایجاد می‌شود. ترک‌ها در ابتدا مایل به قرمز یا متمایل به رنگ ارغوانی هستند و پس از آن براق و  نقره‌ای یا سفید خاکستری در می‌آیند.
زوائد پوستی (تگ های پوستی)
زائده‌های پوست ورقه‌های کوچکی از بافت پوست است که آویزان شده و  تنها توسط ساقه خود متصل است. تگ‌های پوست خوش خیم (غیر سرطانی) هستند و معمولا در گردن، قفسه سینه ، پشت، زیر سینه  و در کشاله ران دیده می‌شوند و در زنان باردار شایع است. معمولا بدون درد هستند مگر اینکه چیزی بر آن کشیده شود. آکنه، پسوریازیس، درماتیت آتوپیک: همه این شرایط ممکن است با حاملگی بدتر شوند و پس از تولد نوزاد بهبود پیدا می‌کند.
پاپول و پلاک های کهیری خارش دار( PUPPP )
این بیماری شیوع برجستگی قرمز رنگ پریده روی پوست است. این ضایعات ممکن است باعث خارش یا سوزش گردد. اندازه آن‌ها می‌توانند از اندازه یک مداد پاک کن تا یک بشقاب غذا باشد. هنگامی که آن‌ها با هم در یک منطقه بزرگ از پوست ظاهر شوند، پلاک نامیده می‌شود. در دوران بارداری، این ضایعات می‌تواند روی شکم ، پاها، بازوها و  باسن ظاهر شود.
درمان مشکلات پوستی در بارداری
همانطور که اشاره شد، بسیاری از این عوارض پوستی، پس از تولد نوزاد خود به از بین می‌رود. اگر آن‌ها را ناپدید نشدند یا شما می‌خواهید برای آن‌ها در دوران بارداری کاری انجام دهید، درمان وجود دارد. البته دقت داشته باشید تا زمانی که باردار هستید بدون مشورت با دکتر از دارو یا درمان استفاده نکنید.
درمان پاپول: دکتر شما ممکن است یک آنتی هیستامین برای از بین بردن علائم یا کورتیکو استروئیدهای موضعی تجویز کند. برای تسکین، پوست را با آب ولرم (نه داغ) شستشو دهید، کمپرس سرد یا پارچه مرطوب روی مناطق آسیب دیده بگذارید و لباس‌های گشاد و نازک بپوشید. از صابون بر قسمت‌های پوست استفاده نکنید، زیرا باعث خشکی و خارش می‌شود.
درمان ترک های پوستی:
شما باید قبل از گشتن به دنبال درمان برای علائم کشیدگی تا تولد نوزادتان صبر کنید. درمان معمولا موثر نیست، اما گاهی اوقات لیزر و یا نسخه کرم می‌تواند کمک کننده باشد.

درمان زوائد پوستی:
پزشک شما می‌تواند ورقه‌های پوست‌ را با چاقوی کوچک جراحی یا قیچی برش دهد، همچنین ممکن است استفاده از روش الکتروسرجری ( سوزاندن با یک جریان الکتریکی) را برای درمان پیشنهاد کند.
درمان برای ملاسما: نسخه اصلی برخی کرم‌ها (مانند هیدروکینون) و برخی از محصولات مراقبت از پوست وجود دارد که ممکن است برای درمان ملاسما استفاده شود. اما لازم است قبل از اینکه خودتان درمان را انتخاب کنید با یک متخصص پوست برای تشخیص مناسب مشورت کنید. اگر شما ملاسما دارید ، سعی کنید قرار گرفتن در معرض نور خورشید را محدود کنید، به خصوص بین ساعات 10 صبح و 2 بعد از ظهر و هنگامی که بیرون از کرم‌های ضد آفتاب باحداقل درجه دفع اشعه 30 (spf) استفاده کنید.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.