دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

گیاه خواری در بارداری، کاهش دیابت را به همراه دارد


ایسنا: پژوهشگران سوئدي تاكيد كردند: كودكاني كه مادران آنها در دوران بارداري بيشتر از ميوه‌ها و سبزيجات استفاده كرده‌اند، كمتر در طول عمر خود به ديابت مبتلا مي‌شوند.

خطر بروز ديابت نوع اول در اين كودكان بسيار كمتر است.دكتر هيلد بريك، متخصص تغذيه باليني در آكادمي سالگرنسكا در دانشگاه گوتنبرگ تشريح كرد: اين نخستين پژوهشي است كه در آن رابطه بين مصرف سبزيجات توسط مادر در دوران بارداري و پيشگيري و كاهش خطر بروز ديابت نوع يك در كودك شناسايي شده است اما قبل از ارائه نتايج و توصيه‌هاي قطعي مطالعات بيشتري بايد روي اين فاكتور انجام بگيرد.

بريك و دستياران وي با مطالعه روي شش هزار كودك 5 ساله دريافتند كه 3 درصد از آنها به طور كلي در معرض خطر ابتلا به ديابت نوع اول هستند اما اگر مادر در دوران حاملگي به ندرت از ميوه و سبزي‌ها استفاده كند اين درصد ابتلا تا دو برابر در كودك افزايش مي‌يابد. اما در عوض اگر مادر زياد ميوه و سبزي مصرف بخورد همين ميزان خطر نيز در كودك كمتر مي‌شود