چهارشنبه, ۳۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 19 June, 2024
طرز تهیه لوبیا پلو
![طرز تهیه لوبیا پلو](/web/imgs/16/11/crnhd1.jpeg)
لوبیا پلو از پلوهای سنتی ایرانی است که در ترکیب خود برنج ، لوبیا سبز ، گوشت که می تواند چرخ کرده یا تکه ای باشد ، ادویه ، رب گوجه فرنگی و چاشنی های طعم دهنده را دارد. لوبیا پلو غذای خوشمزه و خوش عطر و بویی است و به عنوان غذای اصلی می تواند در وعده نهار یا شام مهمانی ها هم قرار بگیرد و یک وعده خوشمزه برای سفره خانوادگی هم باشد . لوبیا پلو بهتر است با سالاد شیرازی سرو شود و همین طور سبزی خوردن نیز یکی از ساید دیش های ( چاشنی و کنار غذایی) عالی برای لوبیا پلوی سنتی است . برای تهیه لوبیا پلو می توانید از لوبیا فریز شده هم استفاده نمایید ولی به هرحال استفاده از مواد اولیه تازه غذا را سالم تر و خوشمزه تر می کند. برنج لوبیاپلو آبکش می شود و برای یک غذای عالی باید از برنج با کیفیت استفاده نمود. اگر می خواهید یک دستور متفاوت و خوش طعم از لوبیا پلو داشته باشید و چاشنی ها ، ادویه ها و طعم دهنده های خاص این غذای خوشمزه ایرانی را یاد بگیرید در ادامه همین مطلب با پرنیان همراه باشید
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو
گوشت و پخت آن نمک* 1.5 قاشق چایخوری
گوشت* 500 گرم ادویه ترکیبی لوبیا پلو
پیاز 1 عدد دارچین 1قاشق چایخوری
کره 1 قاشق سوپخوری فلفل سیاه 1/8 قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری زیره 1/2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری ادویه پلویی * 1.5 قاشق چایخوری
آب* 2 پیمانه دارچین* 1/2 قاشق سوپخوری
برای مایه لوبیا پلو برای پلو
لوبیا تازه 500 گرم آب برای جوشاندن برنج
پیاز 2 عدد زعفران ساییده به میزان دلخواه
روغن مایع 3 قاشق سوپخوری برنج 3 پیمانه
کره 2 قاشق سوپخوری نمک 1/4 پیمانه
رب گوجه 3 قاشق سوپخوری برای ته دیگ
هویج * 250 گرم روغن گیاهی 3 قاشق سوپخوری
آب لیمو 2 قاشق سوپخوری کره 1 قاشق سوپخوری
آب به مقدار لازم نان لواش به مقدار لازم برای ته دیگ
می توان از گوشت چرخ شده به جای گوشت تکه ای استفاده نمایید ، برای این کار گوشت را با یک عدد پیاز رنده شده آب گرفته مخلوط نمایید و سپس آن را به شکل کوفته ریز شکل دهید و بقیه مراحل را مانند دستور انجام دهید
اگر از گوشت چرخ شده استفاده نمودید نیاز نیست آب را به اندازه دستور اضافه نمایید و فقط کمی آب به گوشت اضافه کنید تا بپزد
اضافه کردن هویج اختیاری است ، هویج طعم لوبیا پلو را کامل می کند ولی اگر مایل نیستید هویج در لوبیاپلو استفاده نمایید حدود 200 گرم لوبیا اضافه کنید
نمکهای مختلف میزان شوری متفاوتی دارند ، به میزان نمک دقت نمایید
ادویه پلویی را به روش پرنیان تهیه نمایید ، دستور و تهیه مرحله به مرحله ادویه پلویی را در اینجا ببینید
دارچین برای لابه لای پلو استفاه می شود
طرز تهیه لوبیا پلو :
برای تهیه لوبیا پلو بهتر است از لوبیای تازه استفاده نمایید ، لوبیا ها را خرد کنید و کنار بگذارید
اگر از هویج استفاده می کنید آن را خلالی ریز خرد نمایید
اگر از گوشت چرخ کرده استفاده می نمایید یک عدد پیاز را ریز رنده کنید و آب آن را به خوبی بگیرید و به گوشت اضافه کنید
نمک ، فلفل سیاه و کمی زردچوبه هم به گوشت بیفزایید و گوشت را به خوبی ورز دهید و سپس گوشت را به شکل کوفته های ریز ریز شکل دهید
سپس یک پیاز تفت دهید و گوشتهای گرد شده را داخل پیاز تفت دهید و خیلی کم آب بریزید تا گوشت بپزد
اگر از گوشت تکه ای استفاده می کنید یک عدد پیاز را داخل کره تفت دهید و وقتی پیاز کمی سبک شد ، زردچوبه و فلفل سیاه را هم اضافه کنید و گوشت را بیفزایید . گوشت و پیاز را با کره روی حرارت کم تفت دهید تا تغییر رنگ دهد
سپس مقدار آب دستور را برای پخت گوشت اضافه کنید و گوشت را بگذارید تا بپزد و نرم شود
سپس برای آماده کردن مایه لوبیا پلو پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید
سپس لوبیای خرد شده را به پیاز اضافه نمایید و فقط در حد تفت دادن و مخلوط شدن در ظرف حرکت دهید
اگر از هویج استفاده می کنید هویج ها را هم اضافه نمایید و با دیگر مواد فقط دو دقیقه تفت دهید و حرارت هم کم باشد
سپس گوشت را به همراه آب باقی مانده اضافه کنید و با مواد مخلوط نمایید
رب و نمک را اضافه کنید ، آب لیمو و ادویه ها ( به جر ادویه پلویی و دارچین دوم ) را به مایه لوبیا پلو اضافه کنید و رب را با کل مایه هم بزنید تا یکدست شود
اگر آب گوشت اضافه شده برای پخت لوبیا و هویج و جا افتادن مایه کافی است آب اضافه نکنید ، در غیر این صورت کمی آب گرم به مایه اضافه کنید تا لوبیاها و هویچ بپزد و مایه آماده شود
مایه لوبیا پلو نباید خشک باشد . کمی آبدار بودن مایه طعم لوبیا پلو را دلپذیرتر می سازد
طرز تهیه لوبیا پلو ویژه با ادویه و چاشنی مخصوص
برنج را آبکش نمایید ، برنج لوبیا پلو نباید نرم شود و کمی زنده تر برداشته می شود
برنج آبکش شده با مایه آماده شده به شکل لایه لایه در قابلمه ریخته می شود و اگر برنج نرم باشد لوبیا پلو خمیر خواهد شد
کف قابلمه مناسبی را مخلوط کره و روغن بریزید و نان لواش بچینید ( از ته دیگ سیب زمینی هم می توانید استفاده نمایید )
طرز تهیه لوبیا پلو ویژه با ادویه و چاشنی مخصوص
ابتدا یک لایه برنج بریزید و با مقداری از مایه لوبیا روی برنج را بپوشانید و ادویه پلویی و دارچین بپاشید
مابقی لایه ها را هم به همین شکل بریزید و روی برنج را ادویه پلویی و دارچین بریزید
می توانید کمی هم زعفران ساییده روی برنج بپاشید یا زعفران دم شده روی برنج بریزید
طرز تهیه لوبیا پلو ویژه با ادویه و چاشنی مخصوص
درب قابلمه را با دمکن بپوشانید و لوبیا پلو را دم کنید
بعد از دم کشیدن لوبیا پلو می توان آن را در ظرف سرو کشید و در هنگام کشیدن لوبیا پلو با کفگیر برنج را با مایه بیشتر مخلوط نمود
لوبیا پلو با این روش عطر بسیار دل انگیزی دارد و طعم آن هم لذیذ و عالی خواهد بود
منبع: پرنیان
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم محمدجواد ظریف علیرضا زاکانی سعید جلیلی ایران قالیباف مناظره انتخاباتی محمدباقر قالیباف
زلزله هواشناسی تهران آتش سوزی کاشمر زمین لرزه بیمارستان قتل شهرداری تهران سیاست معدن قوه قضاییه
قیمت دلار قیمت طلا بانک مرکزی دولت سیزدهم خودرو حقوق بازنشستگان قیمت خودرو بازار خودرو بازنشستگان ایران خودرو بورس قیمت سکه
تلویزیون دفاع مقدس پیمان جبلی رسانه ملی عید غدیر سینما سینمای ایران موسیقی بازیگر حج سریال فیلم
فناوری شبکه های اجتماعی دانش بنیان مریخ وزارت علوم باتری
رژیم صهیونیستی روسیه آمریکا اسرائیل جنگ غزه فلسطین غزه کره شمالی ترکیه چین اوکراین حزب الله لبنان
پرسپولیس فوتبال علیرضا بیرانوند یورو 2024 استقلال کریستیانو رونالدو باشگاه پرسپولیس جام ملت های اروپا لیگ برتر سپاهان مس رفسنجان بازی
هوش مصنوعی سرعت اینترنت موبایل ناسا سامسونگ اپل خودروهای وارداتی خودرو برقی فیبرنوری تلگرام آیفون
میوه چای زرشک سازمان غذا و دارو مغز ویتامین کاهش وزن سلامت روان افسردگی