چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

آموزش آشپزی، قلیه ماهی


شهرزاد: قلیه ماهی یکی از غذاهای خوش طعم جنوب ایران است که با طعم ترش و تا حدودی تند خود (بسته به ذائقه هر فرد)، طرفداران بسیاری، حتی در میان کودکان دارد. همان طور که بارها و بارها شنیده اید غذاهای دریایی به خصوص ماهی، سرشار از انواع ویتامین هاست و مصرف آن برای کودکان حداقل هفته ای یک بار توصیه شده است. به همین سبب اگر طعم ترش این غذا را می پسندید، می توانید به برنامه های غذاهای دریایی خود تنوع دهید و اگر کودکتان به خاطر طعم یا بوی ماهی، از خوردن غذاهای دریایی سر باز می زند، یک بار این خورش را امتحان کنید. البته می توانید در این خورش به جای ماهی از میگو هم استفاده کنید. بسیاری از کودکان طعم میگو را به ماهی ترجیح می دهند.

آموزش آشپزی، قلیه ماهی


مواد لازم
ماهی شیر فیله شده: 500 گرم
شنبلیله: به مقدار خیلی کم
گشنیز: 500 گرم
تمرهندی: نصف بسته
پیاز: 2 عدد متوسط
سیر: 4 حبه
زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
ادویه خورشی: 1 قاشق چایخوری
روغن برای سرخ کردن
طرز تهیه:
ابتدا تمرهندی را در آب ولرم حل کرده و از صافی رد کنید.
ماهی را کمی سرخ کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید و با زردچوبه تفت دهید. سیرها را پس از له کردن همراه با ادویه، زردچوبه و فلفل به پیاز در حال سرخ شدن اضافه کنید.
گشنیز و شنبلیله را نیز خرد کنید و جداگانه خوب تفت دهید.
سپس سبزی تفت داده شود را نیز به پیاز داغ اضافه کنید و با هم کمی تفت دهید مواد را درون قابلمه بریزید.
حالا تکه های ماهی را که کمی سرخ کرده اید داخل آن قرار داده و آب تمرهندی را به آن اضافه کنید.
نکته
اگر مایل بودید می توانید به جای ماهی از میگو استفاده کنید؛ حتما از میگوی بدون پوست و پاک شده استفاده کنید (پاک کردن میگو کاری وقت گیر است که اگر کودکانتان قبل از پاک شدن میگو آن را ببینند ممکن است دیگر هرگز لب به میگو نزنند!) در این حالت لازم نیست که میگوها را مانند ماهی از قبل سرخ کنید. در هنگام سرخ کردن پیاز، وقتی سیرها، ادویه و سبزی را اضافه کردید، پیش از اینکه مواد را درون قابلمه بریزید، میگوها را اضافه کنیدو  اجازه دهید دو تا سه دقیقه تفت بخوردند. نکته طلایی استفاده از میگو این است که حتما میگوهای پاک شده را حدود پنج تا ده دقیقه در س سویا بخوابانید تا خوش طعم تر شوند.