شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
پتک
چکش سنگینی است که با آن برای خراب کردن دیوار و غیره بهکار میرود. در ۱۸۳۶ کاوه مخترع برجسته فرانسوی امتیاز اختراع نوعی پتک را برای مدت ۵ سال گرفت.
پتک آهنگری مکانیکی:
در سال ۱۱۵۱ حدود ۱۴ پتک آهنگری در ناحیه کاتالونی پیرنه ضبط شده است و در نیمه دوم همین سده اشارات متعددی به این نوع پتکها میشود.
در سده سیزدهم در همه جای فرانسه پتکهای هیدرولیک وجود داشت. انگلستان و آلمان در سیلزی و در لهستان نیز ازین نوع پتکها در کار و فعال بود.
پتکهای هیدرولیکی:
از قرن دوازدهم مورد استفاده بود، احتمالاً در اواخر سده پانزدهم یا در نیمه نخست قرن شانزدهم بود که نوع پهلوئی آن در آهنگری رایج شد تا آنزمان تنها با چکش انتهائی آشنا بودند که از بقیه سبکتر بود. در طرحهای لئوناردو تنها چکش انتهائی دیده میشود.در تابلوی بروگل به نام آتش چکشهائی ازین نوع با اندازههای کوچک دیده میشود. این چکشها بهطور ابتدائی کار گذاشته شده بودند. در کتبا آگریکولا برای اولین بار با چکشهای پهلوئی برمیخوریم که ابزارهای بسیار سنگینی بودند.
پتکهای معدن کاران ماسا:
در سده سیزدهم درست شبیه پتکهائی است که در معادن قدیم یا در بارلیف لینارس در اسپانیا دیده شدهاند. فلزات خام بهشکل شمشهای کوچک وجود داشتند. کوبیدن فلز غالباً بهوسیله پتک و با دست انجام میگرفت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست