دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

قدبلند شدن جنین، تاثیر تغذیه مادر


دانشمندان گفته‌اند بهبود تغذیه مادران قبل و در دوران حاملگی می‌تواند به کاهش آمار کوتاهی قد کودکان در کشورهای در حال توسعه بیانجامد. پژوهشگران دانشگاه هاروراد با تجزیه و تحلیلی داده‌های ۱۳۷ کشور جهان پی برده‌اند که تغذیه مادر از همان دوره جنینی بر رشد و نمو کودکان اثر می‌گذارد.
بمحققان گفته‌اند یکی از علل اصلی اختلال رشد آهسته (FGR) در کودکان، ضعف رشد در رحم مادر است که نتیجه آن به دنیا آمدن نوزادی غیر طبیعی از نظر قد و وزن به هنگام تولد است. بر اساس گزارشی که این محققان ارائه داده‌اند، تخمین زده شده که تقریباً یکچهارم از مجموع ۴۴/۱ میلیون کودکان دو ساله در سال ۲۰۱۰ به اختلال رشد آهسته مبتلا هستند.
 
کاترین اندروز، یکی از همکاران این تحقیق در بنیاد رویترز تامسون در مصاحبه‌ای گفت: این امار اهمیت تمرکز بر یک برنامه مداخله‌گرانه جامع را به منظور کمک به رشد کودکان در مادران و حتی خانواده‌هائی که امکان تغذیه مناسب ندارند برجسته می‌سازد. باید به آنها تاکید کرد که قبل و هنگام بارداری به اندازه کافی بخورند و رژیم غذایی خود را با مکمل‌های لازم غنی سازند.

در اختلال FGR که یکی از علل متعدد کوتاهی قد به شمار می‌رود، ضعف بهداشت و اسهال در دوران کودکی نیز طبقه مطالعات قبلی موثر دانسته شده. بروز عفونت، سوء تغذیه کودکان و قطع شیر مادر برای تغذیه نوزادان نیز از جمله علل بروز کوتاهی قد و اختلال در رشد کودکان به شمار می‌رود.

سال گذشته سازمان ملل متحد مجموعه‌ای از برنامه‌های با نگاه جهانی را برای پایان دادن به گرسنگی و فقر تا سال ۲۰۳۰ به تصویب رساند.