دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 May, 2024
مجله ویستا

روماتیسم روی بچه تأثیر دارد؟


پرسش: سلام با عرض خسته نباشید من مدتیست که با خانمی آشنا شدم که مبتلا به روماتیسم مفصلی میباشد من هیچ اطلاعی درباره این بیماری ندارم و ایران زندگی نمیکنم اگر ممکن است کمکم کنید آشناییت پیدا کنم ۲۴ سال دارد و دیروز به من گفت رو ۷۰۰ رفته بیماریش ۳۰۰ بوده و کورتون زدن بهش و گفت گوشت نخوره آیا اگر ما ازدواج کنیم روی بچه تاثیر میگذارد؟ بعد تغییرات مفصلی چه گونه شکل میگیره در پیری یا جوونی. آیا رژیم غذایی هست که بهتر بشه؟ هر کمکی که میتونین بهم بگین ممنون میشم حتی اونا که سوال نکردمم بگین اعصابم بهم ریخته ممنون میشم با آرزوی موفقیت برای شما.
پاسخ: روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید، یک بیماری سیستمیک و مزمن است که باعث تخریب غضروف و ایجاد ضایعات استخوانی می‌شود. این بیماری معمولا در سنین 30 تا 50 سالگی بروز می‌کند و در زنان شایع‌تر است.آرتریت بصورت قرینه‌ است، یعنی اگر یک زانو یا دست درگیر باشد، به احتمال زیاد طرف مقابل نیز درگیر می شود. در برخی افراد، بیماری از شدت کمی برخوردار بوده و با حداقل ضایعات مفصلی، در مدتی کوتاه همراه می‌باشد، ولی در برخی دیگر ضایعات پیشرونده و مزمن، به صورت پلی آرتریت می‌باشد و باعث اختلال در عملکرد مفاصل می‌شود.
منظور از درمان این بیماری کاهش درد و ورم، کاهش یا توقف تخریب مفاصل و در مجموع بهتر کردن کیفیت زندگی فرد است. روش‌های درمانی مورد استفاده در بیماری روماتیسم شامل تغییر در شیوه زندگی، استفاده از داروها، جراحی، روش‌های درمانی جایگزین یا تکمیلی نظیر فیزیوتراپی، کاردرمانی، وسایل کمک‌کننده به مفصل و وسایل کمک حرکتی می‌باشند.
داروهای ضدالتهابی مانند انواع کورتون‌ها، داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی و داروهای غیراستروئیدی برای درمان روماتیسم استفاده می‌شوند.
چند نکته تغذیه ای
* کاهش دریافت کالری، باعث کاهش علائم مفصلی می گردد.
* مصرف ماهی و دانه های خوراکی مثل گندم و سویا که غنی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشند، باعث کاهش درد مفصلی می گردد.
* چای سبز ، فلفل شیرین، انگور قرمز و آنتی اکسیدان هایی مانند مس، منیزیم و پتاسیم در درمان روماتیسم بسیار مفیدند.
* روغن زیتون خاصیت ضد التهابی دارد.
بسیاری از زنان مبتلا به روماتیسم می گویند علایم بیماری آنها در طول دوران بارداری رو به بهبودی رفته . بنظر نمی رسد روماتیسم شانس باردار شدن یا باردار ماندن را تحت تاثیر قرار دهد.
برای اینکه خیالتان راحت شود با یک مشاور خانواده هم مشورت کنید.
موفق باشید. (تبیان)
اگر شما سوالي در اين زمينه داريد و در مدتي کوتاه به صورت رايگان پاسخش را مي خواهيد، به اين صفحه برويد.