دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
مجله ویستا

بازیهای رایانه ای چه خطراتی برای کودک دارد؟


ایرنا:ˈ شهلا کرمی درگفت و گو با خبرنگاراجتماعی ایرنا با اعلام این نکته افزود: زمانی که کودکان ونوجوانان به انجام این بازی ها معتاد می شوند، افسردگی، تشویش و ترس های اجتماعی آنها وخیم تر شده و نمرات درسی آنها به شدت کاهش می یابد.

وی با بیان اینکه امروزه دسترسی کودکان و نوجوانان به بازیهای الکترونیکی به سادگی امکان پذیر است، اظهار داشت : در حالی که اکثر والدین نسبت به خطرات استفاده بیش از حد از این بازیها بی اطلاع هستند.

کرمی با اشاره به اینکه چشمان آنان به دلیل خیره شدن مداوم به صفحه نمایش رایانه به شدت تحت فشار نور قرار می گیرد و دچارعوارض می شود، ادامه داد: تحقیقات نشان داده است که نوجوانان چنان غرق بازی می شوند که توجه نمی کنند تا چه حد از لحاظ بینایی و ذهنی برخود فشار می آورند.

وی گفت : احساس سوزش و سفت شدن ماهیچه های گردن ، کتف ها و مچ دست از دیگر عوارض کار با رایانه است.

کرمی افزود: هیجان همیشگی هنگام بازی، بر روی ارگانیسم فرد تاثیر گذاشته و پیامدهای منفی بر دستگاه گردش خون و گوارش می گذارد، همچنین این هیجان های دروغین ، سلامت روانی کودک را به خطر می اندازد.

این روانپزشک تصریح کرد:بازی های پرهیجان رایانه ای که طی آن صفحه نمایشگر رایانه ، از فلاش ها و شعاع های خیره کننده نوری پوشیده می شود، سبب بروز هیجان شدید عصبی در نوجوانی می شود که از نظر عصبی ضعیف هستند و برای ابتلا به صرع ، آمادگی دارند.

کرمی با اظهار تاسف از اینکه والدین توجه کافی به تاثیر بازیهای رایانه ای بر سلامت روانی کودکان ندارند، گفت :اما زمانی که این بازی ها را کنار بگذارند ،افسردگی، تشویش و ترس اجتماعی شان کاهش می یابد.